Znas kako ovo je samo neki plan u mojoj glavi sta bih mozda mogo da uradim. Sve se zasniva na tome da prodajom mojih delova procesora, maticne i graficke bih dobio isto to ali bolje. E sada to u mojoj glavi zvuci odlicno ono sto sam procitao. Jer R5 3600X i RX 3080 za koju kazu da ce biti jaka kao 1070Ti mi ne zvuci uopste lose po ceni od 250 dollara.Nije nestvarno. Zasto da ne stancaju jezgra. Lakse da natrpaju 100 jezgra nego da stavie 6 koja ce da budu sa boljim perfrmansama po jezgru. Daj Boze da budu dobri procesori. Bice bolje po krajnje korisnike.
Dragane ja mislim da tvojoj konfiguraciji fali samo jedna hi end grafika i nemas potrebu da prelazis sa i5 8600k na ryzen osim ako ti je racunar potreban za neki tezak multitasking i rendering.
Po meni to je trosenje novca za nesto sto realno neces moci da primetis. U prevodu bice gde sam spucao ovolike pare i sta sam dobio.
Pa naravno, nije to Intel da ti daje na kasicicu jezgra i da cim izadje nova platforma onemoguci stare ploceTo su sve informacije i nagadjanja za koja se zna jos pocetkom Decembra prosle godine. A sta ce od svega toga biti na kraju moracemo da se strpimo jos sigurno pola godine dok se ne pojave neke konkretne informacije.
Cim krenu da objavljuju nove ploce X570 znajte da ce uskoro i procesori da se pojave. A inace za one koji vec imaju ryzen procesor moce te i sa sadasnjim plocama da koristite najnoviji procesor, verovatno uz unapredjenje biosa.
Ako bude bolji onda opravdano.Neverovatan price hike od Amd-a , 3600 preimenovan u 5600x i dignuta cena za 100$. Apsolutno neverovatno .