Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.197
- Rezultat reagovanja
- 436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Tražim na forumu da li ima slična tema i ili sam ja ćorav ili stvarno nema Elem, sam naslov sve kaže. Pisao sam već da imam neku radnu mašinu sa R7 1700 i B450 pločom kao i koji je najbolji procesor koji mogu staviti na tu ploču pa sam na kraju skotnao da je to najbolje sve bataliti i pokušati uzeti krštenu ploču ali i kršten procesor. S obzirom da dolazi do promjene platforme, postavlja se pitanje da li uopšte ostati na AMD-u. Malo kao i naginjem ka AMD-u jer nisam imao priliku da detaljno čačkam Ryzen (1700 mislim da nije više relevantan) a i lakše je zamjeniti platformu jer je već postojeća bazirana na Ryzen-u. Koliko sam mogao da upratim ima tu i ciganije oko PCI-e 4.0 standarda i malo je reći da je komplikovano razumjeti razliku između X570 i B550 ploča za AMD, dok je Intel standardno uvijek u zaostatku a traži iste pare. Elem, ciljam na X570 a da li ću znati napisati specifikaciju da ne pane na tenderu je nešto sasvim drugo Kako se inače pokazao R7 5800X u slučaju da ga neko ima? Treba mi lično iskustvo a ne neki plaćeni benchmark kojih ima na svakom koraku i da li ima smisla preći na Intel s obzirom da su u par %...?