HAHAHAHAHAmozda je doneo na reklamaciju
Blader Runner, vrhunski je taj deo filmadzizs
I'v seen things you people wouldn't believe...
tebe samo mogu da zamislim da ti se desi tako nestoJa ne mogu da verujem sta sam upravo procitao.
Brate ne verujem!Ja se jednom nisam lepo proveo sa winwin-om. Otisao ja do njih da kupim termalnu pastu, a prodavac me izlozi kako su dobili superkvalitetnu dvokomponentnu termalnu pastu (Zalman). Ja je onako lakomo kupih.
Posle mazanja se ispostavilo da je ta superkvalitetna pasta u stvari epoksidni lepak, a procesoru skocila temperatura za 10 stepeni. Skidanje kulera - nemoguce. Gledam kutijicu od paste, a ispod zalepljenog bar koda stoji Fan Mate 2 (potenciometar za ventilatore). Iscupam procesor na silu sa svekulerom i zapucam se pravo u radnju sa tim. Posle poduze (neprijatne) rasprave, uputili su me u Alti da to oni srede. Naravno, lepo su se ogradili ako uniste moj procesor da oni nisu odgovorni za to. A ko je onda odgovoran za prodavanje bofl robe? Moja baba nije sigurno. Da zavrsim pricu: iscimam se do NBG i odnesem procesor u servis. Lik je tamo primenio takvu silu i upirao srafcigerom, da sam ja bio ubedjen da ce ga sigurno ostetiti. Na kraju je popustio i odskocio. Naterao sam ih da ga probaju na licu mesta, posto ostecen procesor ni u ludilu ne bih uzeo. Srecom po njih (i moje zivce), CPU je preziveo. Posle toga usledilo je mukotrpno skidanje epoksida (vodenom smirglom) sa procesora i kulera.
Inace, zaradio je par ogrebotina po IHS-u, i iskreno se nadam da to nece biti problem ako (ne daj Boze) budem morao da potezem garanciju.
Komp tek sastavljen, i kuci nisam imao termalne paste pa sam ostavio fabricku sa HyperTX2. Drugog dana od kako sam sastavio makinu sam kupio tu "pastu" i stavio je. Onog trenutka kada sam iscupao procesor na silu pao mi je mrak na oci (ali bukvalno).Ja ne mogu da verujem sta sam upravo procitao.
e to meni treba koliko kosta to ?Ta dvokomponentna je predvidjena za lepljenje manjih hladnjaka na cipset i memorijske cipove jednom za svagda...
Da to je ta prokletinja! Ako je vidite negde, beste glavom bez obzira. Ne mogu da verujem da se taj bofl prodaje i na casekingu. Inace, uz to cudo ne ide niakkvo upustvo, oznaka, slicica... nista.Jel mislis na ovo?
http://www.ekwaterblocks.com/shop/zalman-thermal-adhesive-kit.htmle to meni treba koliko kosta to ?
Ma gledao bih ja sta kupujem. To samo ako bi u chillfactor ili neku drugu poznatiju tubu ubacili taj gnoj onda bih poludeo ali sanse da se tako nesto desi su ravne nuli. Neverovatno je sta aposlutno nepoznavanje materije i brzina kupca mogu da stvore.tebe samo mogu da zamislim da ti se desi tako nesto
Povuci cu to iz prodaje da mi ne bi neko polomio kuler (sa procesorom) o glavuDa to je ta prokletinja! Ako je vidite negde, beste glavom bez obzira. Ne mogu da verujem da se taj bofl prodaje i na casekingu. Inace, uz to cudo ne ide niakkvo upustvo, oznaka, slicica... nista.
Od muke sam se nasmejao . Ja nedelju dana posle te traume nisam mogao mirno da spavam. Samo gledam ove linkove, te fusherice svugde ima (nije to ni Z od Zalmana).Povuci cu to iz prodaje da mi ne bi neko polomio kuler (sa procesorom) o glavu
Superlepak popusti vremenom, pa hladnjak otpadneDa to je ta prokletinja! Ako je vidite negde, beste glavom bez obzira. Ne mogu da verujem da se taj bofl prodaje i na casekingu. Inace, uz to cudo ne ide niakkvo upustvo, oznaka, slicica... nista.
@dominator
Kostalo je nekih 400 dinara, ali ne vredi tih para. Termoprovodne osobine su, blago receno, nikakve. Lepi prejako. Ako ti treba za cipset ili mem. cipove iskoristi sintelan ili superlepak. Barem je jeftinije.
Sintelan ne popusta, time sam zalepio vent za staru graficku . Mislim da on nije ni agresivan, jedino mu treba vise vremena da se stegne.Superlepak popusti vremenom, pa hladnjak otpadne
aha OK da znam moze da se zove i Zalman AMIN lepiloSintelan ne popusta, time sam zalepio vent za staru graficku . Mislim da on nije ni agresivan, jedino mu treba vise vremena da se stegne.
@Dominator
Druze, CPU je zasticen debelim IHS-om, a kolicna sile potrebna za odvajanje istog od hladnjaka je ogromna (srafciger i dve ruke su to radile). Zalepis li cip, gotovo definitivno ce ti isti ostati na hladnjaku ako ga ikada budes skidao.
Isti problem sam i ja imao. A i optao mi je hladnjak sa juznog mosta koji je isto bio lepljen tako. Kontam da ovo zalmanovo chudo drzi i u takvim uslovima.Meni je sintelan popustao na svim memorijskim modulima ocz koje sam lepio Valjda od toplote(nevoli to)