• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Je li 2009-a godina otkrivenja

Daddy Yankee

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.10.2009.
Poruka
229
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 2100
Motherboard:
ASUS P8Z77
RAM:
8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
Display:
Philips 226v
HDD:
Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
Sound:
Logitech X-530
Case:
Thermaltake V4 Black
PSU:
Seasonic 430W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Internet:
FTTB
OS & Browser:
Windows 7 Pro x64

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
jedan od jednostavnijih primera tih"parova" su elektronski parovi(s tim da se za teleportaciju koriste drugachije chestice, mozda greshim) koji se javljaju pri jako niskim temperaturama.Kada se ti elektroni razdvoje, i ako jednom promenite spin, ili neki drugi parametar, promenicete i drugom bez obzira gde se nalazi u tom trenutku(drugi kaj galaksije) iako niste delovali na njega(bar ne direktno kako bi nasha logika nalagala).
Sad jasnije?
I imash gomilu linkova ka temi teleportacije, da nadjesh na netu. S obzirom da si koliko vidim upucen u to, nece ti biti teshko da nadjesh.
I link koji si dobio od colt-a isto govori o tome.
A ti ne chitash ono shto ja napishem.

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

Daddy Yankee

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.10.2009.
Poruka
229
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 2100
Motherboard:
ASUS P8Z77
RAM:
8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
Display:
Philips 226v
HDD:
Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
Sound:
Logitech X-530
Case:
Thermaltake V4 Black
PSU:
Seasonic 430W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Internet:
FTTB
OS & Browser:
Windows 7 Pro x64
Pa ne dokazuje ni da nisu, u tome je fora. :)

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
I ona čuvena rečenica iz Univerzuma 4-th season;"If U teleport a human, disamble at one and reasemble human body on some other place, is it still a same human? Did U just kill one human and copy his atoms on some other location? Is it a murder?" DR. Michio ;)

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ti ocigledno ne shvatas. Postoje dokazi da su ih napravili ljudi, ali ne postoje da su ih napravili svemirci. Sasvim je logicno da su ih ljudi napravili, tako da pre verujem u tu pricu nego u onu o svemircima. :rotf:

Naravno, odsustvo dokaza ne potvrdjuje da nesto NIJE TACNO, ali isto tako i ne potvrdjuje da je TACNO. S' druge strane vrlo lako moze da se determinise kako bi ljudi mogli da naprave "crop circles" ;) Ja sam ti dao nekoliko ideja kako bi moglo nocu da se to izvede, a sigurno ima bar jos 20 ideja kako bi to jos moglo.

Postoji hiljadu razloga i vise dokaza da su to ljudi napravili, a ni jedan cvrst dokaz da su to napravili vanzemaljci. Zakljucak da su ih vanzemaljci napravili, zato sto su geometrijski oblici kompleksni jednostavno nije valjan. Tako ispada da ljudski mozak nije u stanju da isprojektuje nista sto izlazi iz njegove perspektive gledanja. To je jednostavno smesno.

I ona čuvena rečenica iz Univerzuma 4-th season;"If U teleport a human, disamble at one and reasemble human body on some other place, is it still a same human? Did U just kill one human and copy his atoms on some other location? Is it a murder?" DR. Michio ;)
Znam za tu cuvenu recenicu. Istina, tako je, ali to ne znaci da mozda nekada ta tehnologija nece zaziveti.

Poslednja izmena:

audiofreak

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
688
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core i7-920 SLBEJ, Titan TTC-NK85TZ (Fenrir)
Motherboard:
Intel DX58SO BIOS 4196
RAM:
Apacer 6GB DDR3/1333
VGA & cooler:
Sapphire HD5850 1GB GDDR5 PCIE (Game Edition)
Display:
19" Viewsonic VP930b
HDD:
WD1500ADFD, WD10EADS, WD5000AACS
Sound:
Realtek ALC 889A, homemade PA, Visaton Alto II
Case:
Cooler Master CM-690
PSU:
Chieftec APS-650C
Optical drives:
Pioneer DVR216DBK
Mice & keyboard:
Logitech Deluxe 250 USB, Microsoft Laser Mouse 6000
Internet:
Telekom 4Mbit ADSL
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
Plantronics Voyager PRO
Moguce. Ja zastupam tezu da bakterije, iako su jednocelijski organizmi, mogu sasvim razgovetno da govore, cak su doprineli opismenjavanju mnogih primitivnih plemena jos mnogo pre Cirila i Metodija. :banana:
Cenim da ti nemas mnogo (ako uopste?) dodirnih tacaka sa zivotinjama kad ovako pricas.

Teleportacija je po mom misljenju jedna od komponenti putovanja kroz vreme, jer zahteva da ne dodje do protoka vremena izmedju rasturanja i sastavljanja.

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Teleportacija je po mom misljenju jedna od komponenti putovanja kroz vreme, jer zahteva da ne dodje do protoka vremena izmedju rasturanja i sastavljanja.
Zanimljivo, nikada mi to nije palo na pamet. ALi, nije tačno da nema protoka vremena, protok vremena postoji, ali pošto su u pitanju male udaljenosti, a čestice koje se teleportuje putuju brzinom svetlosti, onda mi to doživljavamo kao da nema protoka vremena.

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Po mom mišljenju to vanzemaljci ostavljaju neke poruke. Ili ne kontaju da ih mi ne razumijemo, ili ni oni ne kontaju naš vid komunikacije, pa nam ostavljaju da nekad protumačimo.
Ima primjera da dokoni ljudi to rade, ali da urade ovako nešto po noći, milimetarski precizno, a da niko ne skonta... NOT.
Moraju postojati to niko ne spori (bilo bi stvarno "glupo" da nema nikog osim nas u celom svemiru)

Po meni je glup onaj ko kaže da vanzemaljci ne mogu postojati. Volio bih da znam samo jedan razlog zašto ne mogu postojati i zašto ne mogu biti napredniji od nas.
Bilo bi stvarno "glupo" da ne postoji niko osim nas u celom svemiru, tako da to niko ne "spori" ;)

Po meni je "glup" (da ne kazem "naivan") onaj ko misli (pod naravno ogromnim uticajem hollywood-a, knjiga, medija, itd... ) da moraju biti "napredniji od nas", da su "savladali" "warp" :d (ili bilo kakvu "drugu" nama neobjasnjivu "tehniku" kojom bi putovali isto/brze od svetlosti) jer drugacije ne bi stigli ovde nikada a mozda ni tada, da su 1000% ovde i da se "zezaju" leteci tamo-amo po nebu/otimajuci ljude i stoku da bi vrsili eksperimente (ovo je btw cist "made in war of the worlds/hollywood" "fenomen"), praveci "krugove u zitu"!?
Iako su dovoljno "napredniji" da uopste stignu ovde!?
U najmanju ruku vrlo "cudno" ponasanje "naprednije" civilizacije "from outer space" zar ne?

Pogledajte i poneki dokumenterac gde psiholozi analiziraju izjave "ufo svedoka" pa cete videti da tu ima mnooooogo u najmanju ruku "cudnih" izjava (da ne kazem lazi) koje bas i ne ulivaju neko veliko poverenje

Lakse je valjda verovati svakom drugom "average joe-u" koji kaze: "video sam leteci tanjir majke mi"

Da ne pominjem jos jedan "cudan fenomen" a to je da je dobrih 20-30 godina "UFO prica/hype" bila skoro iskljucivo vezana za USA!?

Daniken "scenario" npr. je takodje "poceo" ihaj posle "War of the worlds/Roswell-a" ;)

I danas najvise "believer-a" ima bas tamo!?

Provalili "alien-i" da su ovi "najzahebaniji" pa u pocetku samo njih nadletali/otimali!?

Stvarno previse "hollywood-a" ako mene pitas ;)

U ljudskoj prirodi je da (po)veruje u sve i svasta (dok se naravno ne dokaze suprotno ;))

Sada ce mi verovatno par vas reci da stvari gledam iz ugla "danasnjeg coveka" i njemu dostupne tehnologije.
Opet je cinjenica da treba putovati "giga brzo"/"teleportovati se"/sta god... po svemiru da bi se uopste stiglo negde ;)
Zasto bi neka "ET civilizacija" bas morala da ima takav vid transporta?
A cinjenica je i to da stvarno ne vidim nikakav razlog (ako su vec ovde) "ne stupanja u kontakt" sa nama na "javnom" nivou!? (Phil-ove price ovde ipak ostavljam po strani jer su isuvise "SF" za moj ukus)

"Milimetarski" precizan krug mozes napraviti bukvalno uz pomoc stapa i kanapa (hint: pogledaj sestar npr. bas je "alien technology" jel' da :d)

Bas kao i trouglove/rombove koji uz neizbezne krugove dominiraju na starcevim slikama ;)

Kroz citavu istoriju bilo je ljudi ispred svog vremena koji su mogli raditi/napraviti i mnoooogo komplikovanije stvari od krugova u zitu ;)
Hvala im btw svima na tome :cool:

Po noći, za par sati, bez svjetla (da niko ne vidi) milimetarski precizno... Kako ćeš to organizovati?
Ima jedna (vrlo dobro objasnjena i dokazana btw) pojava na zemlji koja se zove mesecina ;) i za razliku od aliena mogao si da je vidis u dosadasnjem zivotu x puta
I samo je jedan od primera potpuno prirodne "pomoci" koju ljudi mogu imati npr. ;)

Uz pomoc nocnih vizira i GPS uredjaja. Vanzemaljska tehnologija ? Ne bih rekao.... :rotf:
Ima mnogo vise logike da sve te krugove prave ljudi, pa dok ne budu snimili emisiju kako ih prave Vanzemaljci, necu verovati u pricu da ih "oni" prave. ;)
+1 ;)

Ako krenes tom "logikom" onda "nista na ovom svetu nije istina" :)

Ti ocigledno ne shvatas. Postoje dokazi da su ih napravili ljudi, ali ne postoje da su ih napravili svemirci. Sasvim je logicno da su ih ljudi napravili, tako da pre verujem u tu pricu nego u onu o svemircima. :rotf:

Naravno, odsustvo dokaza ne potvrdjuje da nesto NIJE TACNO, ali isto tako i ne potvrdjuje da je TACNO. S' druge strane vrlo lako moze da se determinise kako bi ljudi mogli da naprave "crop circles" ;) Ja sam ti dao nekoliko ideja kako bi moglo nocu da se to izvede, a sigurno ima bar jos 20 ideja kako bi to jos moglo.

Postoji hiljadu razloga i vise dokaza da su to ljudi napravili, a ni jedan cvrst dokaz da su to napravili vanzemaljci. Zakljucak da su ih vanzemaljci napravili, zato sto su geometrijski oblici kompleksni jednostavno nije valjan. Tako ispada da ljudski mozak nije u stanju da isprojektuje nista sto izlazi iz njegove perspektive gledanja. To je jednostavno smesno.
Opet +1 :)

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kao shto rekoh, eto u chemu je problem.Ali shto reche drfedja, ne znachi da nece zaziveti.
A u vezi toga shto reche audio................ verovatno i njegova dusha prati telo kroz proces teleportacije(ako se prenosi sve,a trebalo bi),po nekoj logici...................................shta znam...................... (nezgodno pitanje jbg....... )

S.T.A.R.A.C.

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Poruka
289
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
MSI GTX 280 Super OC @ 700/1400/2500
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Pionner 215DBK / LG Electronics GSA H55N

Znam za tu cuvenu recenicu. Istina, tako je, ali to ne znaci da mozda nekada ta tehnologija nece zaziveti.
Postoje dokazi da su ljudi napravili neke formacije. No kada uzmes u obzir sve informacije, nije logicno da su ih ljudi napravili.

http://www.diagnosis2012.co.uk/anom.htm

The Chief

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nije logicno ni da su napravili piramide u Egiptu. Ali su napravili, i svaka im cast.
I sad ce sigurno neko da se javi sa dokazima da su ih napravili vanzemaljci. :rolleyes:

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
eh, piramide ... bila ova rasprava vec. kolko god ivke mislio da sam iracionalan, ja zapravo zaista empirijski razmishljam, ali piramide su totalno out of place.

1. limestone (neam blage kako se taj kamen zove kod nas) kamenjar, iz kojeg su vadjeni blokovi, nije mogao da bude snabdevach svih blokova u piramidi, a najblizi sledeci kamenjar je - 250 kilometara odatle.

2. air condition sistem u piramidama je toliko napredan, da je lik na cheku gradjevisnkog sindikata francuske (koji se smatra za najjachi u svetu) izjavio da je savrshen, i odgovara savremenim rachunicama

3. za izradu piramide je koriscen "golden ratio", koji je dobijen iz fibonachijevog niza. fibonachijev niz ? 1299ta godina. a piramida u gizi - 2500 pne.

4. za izradu piramide je upotrebljen broj Pi. kapiram da je bilo narednih matematichara, ali da znash teorijski broj pi, pa josh i da ga primenish u gradjevini - suludo.

5. najveca razlika izmedju istochne, i juzne strane, od svih stranica piramide je - 58 milimetra.

6. ukoliko su podatci tachni, da je gradjena samo 20 godina - onda je bilo potrebno da se prenese 800 tona blokova - svaki dan. sobzirom da piramida ima 5 ipo miliona tona.

7. piramida je usmerena prema geografskom severu severu, a ne magnetnom. ko je to znao tad, svega mu ?

8. pretostavljeno je da je na radu bilo 200.000 dobro organizovanih radnika, shto znachi da su to bili SVI moguci ljudi u aziji, koji su pritom obuchavani pre projekta, da rade kao gradjevinari. obratite paznju na sledece - populacija sveta tada je bila 25 miliona. nek bude da je egipatsko carstvo tada imalo najvishe, sobzirom da je srednje egipatsko carstvo bilo najuspeshnije, to mu dodje 3 miliona ljudi, i to sam velikodushan. oduzmi zene - 1.8 miliona ljudi. oduzmi one koji ne mogu da rade zbog mladosti ili starosti, to je 1.2 miliona ljudi. oduzmi one koji nisu imali pametnija posla nego da grade piramide, i one koji su imali sasvim ochekivano neku drugu funkciju - 600.000 ljudi. note - rim je na 0toj godini imao 60.000 stanovnika.

dakle e- egipat je imao 600.000 ljudi raspolozivih za projekat. to ni Tito, ni Kim il dzong ne mogu bre! da nagovore jednu trecinu svoje populacije: "e, ajde vi sad da krenete da chukate neshto, narednih 20 godina, svaki dan, da bi mog'o da udarim sebi fensi opelo i parastos. i pritom to neshto je - blokovi kamenja izmedju 1.5 i 40 tona. i tu vam je, da nosite, u pichki lepoj materini, iza coshka. a vi intelektualci, krenite da otkrivate izume koji ce da dodju tek za 4000 godina, kako bi ovi fizikalci mogli da sachukaju piramidu da bude lepa. e a vi zene, krenite da kuvate, da perete, da se ***ete, i sve ostalo, da bi ovi mogli da rade. a vas preostalih 2/3 mushkaraca - krenite u lov i zemljoradnju, da bi ovi shto mi chukaju piramidu mogli da ruchkaju lepo, u pauzi. "

ja bih prvi pristao na ove uslove, car je car! :d

zakljuchak - pogledajte auto iz 1910 godine, i pogledajte danashnji. napredak je vishe nego ochilgedan. e onda - pogledajte piramidu u gizi. savrshenstvo arhiktekture, gde najveci proizvodjach Limestone cigli na svetu, iz okoline indijanapolisa, tvrdi da bi mu za repliku gize trebalo - 2 godine, ceo gradjevinski sindikat indijane, ilinoisa, michigena, ohaja i kentakija, i pola milijarde dolara. dakle - kod egipcana je nauka tu, niti je napredovala, niti je nazadovala - jednostavno je tu. oni NISU imali: katapult, trebuchet, balistu, shine, lagere, doboshe, zupchanike, mehanichku primenu lanaca, i shta sve ne - a sasvim opushteno su imali tehnologiju za razvoj tih stvari, bar tako kaze piramida iz gize.

pa da sde zapita chovek - najveci umovi, najveci rad ikada organizovan shodno populaciji, izumi van svog vremena - sve da bi se saranio jedan lik ? i NIGDE drugde da se to upotrebi ? meni to ne da ne pije vodu, nego prosto MORAM da verujem da je neko alternativno objashnjenje.

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
1. limestone (neam blage kako se taj kamen zove kod nas) kamenjar, iz kojeg su vadjeni blokovi, nije mogao da bude snabdevach svih blokova u piramidi, a najblizi sledeci kamenjar je - 250 kilometara odatle.
Mora da su ih "svemirci" teleportovali direktno na gradiliste.
Cim nema drugog objasnjenja sigurno su to uradili "oni".
2. air condition sistem u piramidama je toliko napredan, da je lik na cheku gradjevisnkog sindikata francuske (koji se smatra za najjachi u svetu) izjavio da je savrshen, i odgovara savremenim rachunicama
Mislis na ventilaciju ?

3. za izradu piramide je koriscen "golden ratio", koji je dobijen iz fibonachijevog niza. fibonachijev niz ? 1299ta godina. a piramida u gizi - 2500 pne.
Zlatni presek kod piramida nema direktne veze sa fibonacijevim nizom , mada deobom dva susedna clana rekurentne fibonacijeve jednacine dobijas nesto sto je priblizno broju fi ~ 1.618.....

Zlatni presek kod piramida je izrazen kao 4/pi za odnos visine piramide h i polovine nalegle stranice b

Istina, broj Pi je iracionalan broj, a u to vreme bar nije bilo poznato da je neko znao za iracionalne brojeve. Medjutim, broj pi moze da se izracuna na mnogo nacina, numerickim metodama, cime se eliminise potreba za poznavanjem iracionalnih brojeva.
Neko dovoljno pametan ko se bavio geometrijom i matematikom, mogao je da otkrije neku numericku metodu sa kojom bi izracunao bar priblizno broj Pi, a samim tim i zlatni presek, odnosno zlatnu piramidu.

Posmatrajuci krug mozes izracunas njegovu kvadraturu, uz pomoc broja Pi. Sto ti je precizniji broj Pi, to ti je preciznije izracunata povrsina kruga.

Stari Egipcani su mogli lepo da nabodu broj Pi jednostavnom formulom koja glasi: 3 + 1/7 = 3.14285.... sto je dovoljno precizno za odstupanja o kojima ti pricas. To je bilo u 26 veku PNE.

Evo jos jedne aproksimacije broja pi iz 19 veka pne.

4. za izradu piramide je upotrebljen broj Pi. kapiram da je bilo narednih matematichara, ali da znash teorijski broj pi, pa josh i da ga primenish u gradjevini - suludo.
Zasto da ne ? Kad su mogli u mracnom srednjem veku, zasto ne bi mogli i u starom. U srednjem veku nisu imali internet i lako dostupne knjige.

7. piramida je usmerena prema geografskom severu severu, a ne magnetnom. ko je to znao tad, svega mu ?
Astronimi tadasnjeg vremena. Toliko su mogli da proracunaju. Ipak, nisu znali od kojih gasova su atmosfere na egzoplanetama. ;) Egipatska civilizacija je bila veoma razvijena, ne treba to podcenjivati.

8. pretostavljeno je da je na radu bilo 200.000 dobro organizovanih radnika, shto znachi da su to bili SVI moguci ljudi u aziji, koji su pritom obuchavani pre projekta, da rade kao gradjevinari. obratite paznju na sledece - populacija sveta tada je bila 25 miliona. nek bude da je egipatsko carstvo tada imalo najvishe, sobzirom da je srednje egipatsko carstvo bilo najuspeshnije, to mu dodje 3 miliona ljudi, i to sam velikodushan. oduzmi zene - 1.8 miliona ljudi. oduzmi one koji ne mogu da rade zbog mladosti ili starosti, to je 1.2 miliona ljudi. oduzmi one koji nisu imali pametnija posla nego da grade piramide, i one koji su imali sasvim ochekivano neku drugu funkciju - 600.000 ljudi. note - rim je na 0toj godini imao 60.000 stanovnika.

dakle e- egipat je imao 600.000 ljudi raspolozivih za projekat. to ni Tito, ni Kim il dzong ne mogu bre! da nagovore jednu trecinu svoje populacije: "e, ajde vi sad da krenete da chukate neshto, narednih 20 godina, svaki dan, da bi mog'o da udarim sebi fensi opelo i parastos. i pritom to neshto je - blokovi kamenja izmedju 1.5 i 40 tona. i tu vam je, da nosite, u pichki lepoj materini, iza coshka. a vi intelektualci, krenite da otkrivate izume koji ce da dodju tek za 4000 godina, kako bi ovi fizikalci mogli da sachukaju piramidu da bude lepa. e a vi zene, krenite da kuvate, da perete, da se ***ete, i sve ostalo, da bi ovi mogli da rade. a vas preostalih 2/3 mushkaraca - krenite u lov i zemljoradnju, da bi ovi shto mi chukaju piramidu mogli da ruchkaju lepo, u pauzi. "

ja bih prvi pristao na ove uslove, car je car! :d
Ovo su nagadjanja, koja ne dokazuju da su dosli vanzemaljci sa "tractor beam-om" pa su podigli kamenje od 800 tona i preneli ga sa mesta na mesto. Problem je sto mi danas smatramo da nije nista moguce postici bez savremene tehnologije.

Po tome su i Kineski zid gradili svemirci. :rotf:

zakljuchak - pogledajte auto iz 1910 godine, i pogledajte danashnji. napredak je vishe nego ochilgedan. e onda - pogledajte piramidu u gizi. savrshenstvo arhiktekture, gde najveci proizvodjach Limestone cigli na svetu, iz okoline indijanapolisa, tvrdi da bi mu za repliku gize trebalo - 2 godine, ceo gradjevinski sindikat indijane, ilinoisa, michigena, ohaja i kentakija, i pola milijarde dolara. dakle - kod egipcana je nauka tu, niti je napredovala, niti je nazadovala - jednostavno je tu. oni NISU imali: katapult, trebuchet, balistu, shine, lagere, doboshe, zupchanike, mehanichku primenu lanaca, i shta sve ne - a sasvim opushteno su imali tehnologiju za razvoj tih stvari, bar tako kaze piramida iz gize.
A jel si ti video tu neku "tehnologiju" koju su oni imali ? Najveca tehnologija je ljudski um. Ako znas da ga koristis, moci ces da se snadjes sa ili bez savremene tehnologije. ;)

pa da sde zapita chovek - najveci umovi, najveci rad ikada organizovan shodno populaciji, izumi van svog vremena - sve da bi se saranio jedan lik ? i NIGDE drugde da se to upotrebi ? meni to ne da ne pije vodu, nego prosto MORAM da verujem da je neko alternativno objashnjenje.
:rotf:

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
oh, fedja, nisam mislio na vanzemaljce automatski. ne znam shta je smeshno :) reshenje moze da bude i izumrla napredna civilizacija. i pritom ne mislim na likove koji su imali tejzere, letece brodove, avione i kamione, nego mislim na eventualno postojanje civilizacije koja je bila, recimo, na nivou nemachke iz 16tog veka.

i, mnogo shaljivo si mi kontra argumentovao, kazesh - "sve su to nagadjanja" ... pa, da , jesu - sve su to nagadjanja nauchnika, koji na sulude nachine pokushavaju da opravdaju nastanak piramida, i da pritom to ima "realno" reshenje. da, piramide su gradili tunjavi egipcani, koji nisu znali da naprave pracku, al su zato znali da naprave najvecu gradjevinu ikada. toliko "realnih pretpostavki" dovodi do situacije da je realno reshenje problema postalo toliko "pretpostavljeno" da je nerealno.

to je i problem sa danashnjom naukom i skepticizmom koji se provlachi kroz istu - niko ne sme da izjavi bilo shta shto bi imalo revolucionarni i apstraktan pogled na problem, i sve dok chovechanstvo bude tako razmishljalo - stajacemo u mestu, odnosno necemo ici napred, toliko kolko je potrebno da se ide, a da se ne poubijamo. jedva chekam da neko skupi muda i kaze - kvantna fizika je sranje!

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
mislim na eventualno postojanje civilizacije koja je bila, recimo, na nivou nemachke iz 16tog veka.
Sasvim je moguce da je ta civilizacija bila na nivou predindustrijske civilizacije cak iz 18. veka. ;) U to pre verujem nego u to da su vanzemaljci gradili pramide.

to je i problem sa danashnjom naukom i skepticizmom koji se provlachi kroz istu - niko ne sme da izjavi bilo shta shto bi imalo revolucionarni i apstraktan pogled na problem, i sve dok chovechanstvo bude tako razmishljalo - stajacemo u mestu,
Mislim da nisi u pravu. Nije poenta u skepticizmu nego u dokazu. Nauka sama po sebi trazi potvrdu za neko tvrdjenje. Dokazivanje necega sto je malo verovatno obicno zavrsi pogresnim zakljucivanjem.

odnosno necemo ici napred, toliko kolko je potrebno da se ide, a da se ne poubijamo. jedva chekam da neko skupi muda i kaze - kvantna fizika je sranje!
Ako kazes da je nesto bullshit, bar u nauci moras da to i obrazlozis. To opet nema veze sa pogledom na stvari i sa otvorenoscu uma. Cak naprotiv, verovanje u vestice suzava poglede na svet. Tome nas je istorija vec odavno naucila. ;)

Trogdor

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
286
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II X4 955 BE
Motherboard:
ASUS M3A78
RAM:
4GB DDR800
VGA & cooler:
GA 4850 Zalman edition
Display:
ASUS 222U
HDD:
640GB
Sound:
Integrated,NEO SWM22 Black
Case:
Aurora :)
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Pioneer 112D
Mice & keyboard:
Logitech
Internet:
CABLE 6Mb/s
OS & Browser:
Win 7 64 Ultimate
Other:
Leadtek 2000 XP Expert
Jadni vanzemaljci ,za sve ih okrive sto ne mozemo da objasnimo,a oni ni krivi ni duzni:D

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
Kvanta fizika je sranje :d

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

The Chief

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Gledam danas vesti na B92, kazu da su u meteoritu koji je pao na Zemlju pre mnooogo godina nedvosmisleno otkrili fosile bakterija. Eto ko sece kukuruz po nasoj planeti!

Daddy Yankee

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.10.2009.
Poruka
229
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 2100
Motherboard: