Pročitao sam, čovek je nešto napisao, ali mi nije jasna poenta, bez nekog zaključka je.Da li su bolji benzinci ili dizelaši?
http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/saveti/benzinac-ili-dizelas-ko-je-bolji.php
Ne vozim neka besna kola, Lancia Y 1.2, vozio 130km/h po autoputu - i dosta se manje cuje motor. To je jedino sto ja, realno mogu da primetim. Sto se tice ubrzanja i broja obrtaja - prvo ne mogu bas da testiram a drugo nemam brojcanik.@Noodi
Ja sam danas probao auto na ovom g-drive benzinu i mogu reci da auto ide bogovski, 1-2-3 do blokade, ja vidim razliku u odnosu na obican benzin, ne nesto preterano, ali se da primetiti na visim obrtajima.
Hvala. Trebao bih do Srbije ovih dana pa mi je trebala informacija pošto se kod nas (BiH) gume mjenjaju 15.11 - 15.04.Od danas do 1. aprila su zimske obavezne.
Novčani problemi ili nešto drugo? Mada, ako zima bude kao i prošle godine, zimske ti neće ni trebati Mojim zimskim gumama je ovo druga zima, Tigar Winter, sasvim dovoljne. Mislim da mogu izgurati bar 4 zime.Ja cu i ovu zimu morati pregurati sa letnjim....
Samo pazi da te ne ispadne skuplje od polovnih zimskih.Ja cu i ovu zimu morati pregurati sa letnjim....
+1zimske gume ne sluze samo za voznju po snegu...
Letnje gume mogu itekako nebezbedne da budu kada je zima, iako nema snega.
Letnje gume onda nisu gume, nego plastika na niskim temperaturama, iako je suvo...
Ljetnje gume na hladnom asfaltu se "režu" kao vrelim nožem kroz margarin+1
Probajte negde van grada da vozite kad bude zavejalo ili vejalo, sa letnjim gumama, kakve god da su... Imao sam jednom tu situaciju, vraćao se iz Pančeva u NS, sve 4 letnje na kolima, kad sam kretao u Pančevo sunce sijalo, 10 stepeni napolju, uveče počelo da veje kao ludo, ja mislim da sam se 4 sata vraćao polako nazad... Pipneš kočnicu, ali bukvalno pipneš, iako miliš 20 na sat, auto ode gde on hoće, džaba ABS i sve...