• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@RUS

Moze to i lepo da se kaze, nemoj da ti bude tesko.

@Zoni

Ako ne razumes onda nisi citao pazljivo sta ljudi ovde pisu, ili nisu uopste upucen u to sta se dogadja na ulicama sirom Srbije sa parking mestima.

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Sa druge strane, meni je drago da je bar neko zadovoljan javnim putevima i stanjem sa parking servisom :) A opet, pitao bih tu osobu da živi u "Zoniranom delu grada" gde će da parkira, kako će da parkira i koliko će to da ga košta mesečno. Zoni, zonirano, kapirate? Bradule? :d

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Zoni, jel nije gradjanin države Srbije zasticen Ustavom? Jel ustav ne garantuje neka prava? Jel Ustavni Sud od najjaceg znacaja? Ako Ustavni Sud donese odluku kojom je protivustavan jedan vid "poslovnog" ponasanja, ko su oni da se tako i dalje ponašaju?
To je jedan problem. Drugi problem je gde ide taj novac naplacen od parkinga? Zar ne treba od tih sredstava da se ulaze u nesto, garaze, parkinge? Ako su jedino preduzece koje to moze da radi, zašto ne bi uradili nesto po pitanju parkinga u oblastima gde je nemoguće parkiranje, nema dovoljno parking prostora a toga ima puno, puno... Ne razumeš jer ne živiš tu i ne znas koji su problemi

Sent from mighty voodoo magic

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Tako i treba da bude - kazna mora da bude vrlo visoka, kako bi imala efekat odvraćanja. Naravno, treba da bude kao u mnogim zemljama, da sud automatski skida pare sa računa vlasnika vozila, pa se zato tamo ne javlja "zastarevanje" slučajeva.
Super, a gde ti živiš ? :rotf: Efekat odvraćanja ? Eto, doneli su novi zakon o saobraćaju, drakonske kazne, bla bla truć.... i šta je rezultat toga ? Još veće bahaćenje. Problem je ovde opšta nekultura, divljaštvo i mizerija, a to je već malo dublji problem celog društva.

Pričaš o parking zonama, a mesta nema nigde za parkiranje. Svaka prćija u Srbistanu ima parking zone. Cilj toga nije uređenje parkiranja, nego uzimanje keša. Pa još i ako zakasniš sa SMS porukom, lepo im se osladi 2000 din.

Da se razumemo, ja sam prvi protiv bahatog parkiranja, ali sam i protiv otimačine.

Uvođenje reda u haos, je uvođenje haosa u haos, ukoliko pre toga nisu promenjene neke stvari iz korena. A sve ti je to rezultat traljave tranzicije.

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Godina dana je rok zastarevanja za to..
Mislim voodoo da nije, meni su pre nekoliko meseci stigle nagomilane 4 kazne, neke iz 2010 a neke iz 2011 godine. 3 od tih kazni su mi stavili dan za danom tokom zime (snega, kada navodno ne rade i ne naplacuju). Nije mi bio ukljucen broj na koji mi stizu obavestenja o isteku mesecnog parkinga i nisam ni znao da je isteklo. Na kraju im je sve to placeno da me ostave na miru i ne prete vise sudom.

I dan danas imam 2-3 sigurno, isto tako iz neke gluposti I SVE ISPRED MOJE SOPSTVENE ZGRADE koje jos uvek nisam platio a stare su sve preko godinu dana. Nasli su ocigledno nacin da nam se svima na**** majke. Jbt pa uzeli su mi maltene 10.000din. za tih par dana, jos auto nije ni bio parkiran na obelezenom parking mestu vec na cosku ivicnjaka. Napisao sam zalbu ali SVAKU koju napises i sta god da napises oni ODBIJU. Kada je uzet bio zadnji auto pre 2+ godine ja sam ga parkirao ispred zgrade i skinuo Krusevac tablice. Vidim izjutra kazna na njemu. I nadjem lika koji je stavio i kaze "imas vinjetu na staklu". Ma idi bre u k. I za to sam pisao zalbu gde da ostavim auto, na NBG? Posto NE MOZES da platis parking ako u saobracajnoj ne stoji tvoja adresa tj. adresa u toj zoni. A naravno imao sam taj dan cim je dovezen auto saobracajnu od prethodnog vlasnika koji zivi u Varvarinu. Vise im nista ni ne pisem (zalbe), ne placam sve dok mi ne zaprete ozbiljno sudom ili me ne oteraju na sud.

Ok je da neko naplaćuje. Ali došli su u Temerinu napravili su veoma lep parking kod pijace... I stavili da se tu naplaćuje parking. Onda su uzeli kontra stranu ulice i samo su zabili znak da se tu plaća parking. Dakle sve isto, ulica izgleda isto i sada ispred pekare, prodavnice i držanve apoteke ne možeš da se parkiraš za džabe. Jel vidiš razliku u uređivanju parkinga pa da se to naplaćuje i jednostavnog zabadanja znaka da se tu plaća parking?
Sta mislis kako je meni? Ovo je vec koja, 7-8 godina da se naplacuje parking. U celom kraju i mojoj ulici se naplacuje. Sve je isto, niko mi ne pazi auto, nista nije drugacije, cak sta vise sve manje i manje ima slobodnih mesta za parkiranje. Vise ni ne pamtim da sam direktno ispred zgrade parkirao nego parkiram gde stignem u ulici ili iza. Mesecno im se placa oko 470din. Ja sam III zona i mogu da parkiram samo u III zoni u mom kraju i ni u jednoj vise zoni (kao ni drugim III zonama po gradu). A ko je je iznad mene II zona on moze da parkira i u svojoj (II) i u mojoj III zoni. Ko je I zona moze da parkira i u II (a mislim da i u III zoni tj. svim zonama). Ne znam da li oni placaju nesto vise od mene, mozda mizerno vise ili nista vise.

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Što se zastarevanja tiče, mislim da tu ne važi, jer ti kada se parkiraš nisi napravio prekršaj, samo nisi platio parking. E sad oni kao firma mogu da te terete na osnovu zakona o obligacionim odnosima, jer parkiranjem na mesto obeleženo od "Parking Servis-a" ti zapravo "potpisuješ" ili "prihvataš" nekakav "ugovor" sa tim preduzećem. To važi u Beogradu i to je tako određeno na osnovu skupštinske procedure.

U ostalim gradovima u Srbiji ne znam, ali moguće da nije tako. Za parking "kazne" mogu da te proganjaju godinama, pa da imaš zatezne kamate itd...kako god okreneš ***aće ti majku.

sinda

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2010.
Poruka
1.676
Rezultat reagovanja
110
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Supremacy EVO waterblock)
Motherboard:
MSI B550 Tomahawk Max
RAM:
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
VGA & cooler:
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Display:
AOC 24" G2U 144hz
HDD:
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2 / 1TB WD Blue
Sound:
integrale
Case:
INWIN 303 Case
PSU:
Corsair HX750i
@ Fedja
Matori,kako ti se ponasa chetvorka sada sa 17-kama? Jesu tvrde puno?

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Ja ne vidim neku specijalnu razliku sa 195/65/15 i 205/50/17 sa aspekta udobnosti. Kad se nacepi neka rupa sa 17-kama, drugaciji je zvuk, sam zvuk boli :P ali putnicima se ne oseti nesto u udobnosti da je gore..

Sent from mighty voodoo magic

Apple

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.01.2010.
Poruka
1.074
Rezultat reagovanja
36
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
INTEL i7-4790K 4.0GHz 8MB EK-KIT H3O - Supreme HF 360 Overclocked to 4.9GHz
Motherboard:
MSI Z87 MPOWER MAX AC
RAM:
CORSAIR 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 Vengeance CML8GX3M2A1600C9 XMP
VGA & cooler:
Vega 64 EK Full Water Cooled
Display:
ASUS VG248QE 144Hz TN panel
HDD:
Samsung 860 EVO 500GB HITACHI Deskstar 1TB 32MB 7k SATA600 HDS721010DLE630
Sound:
Integrala
Case:
Cooler Master HAF X
PSU:
SEASONIC SS-1000XP
Optical drives:
LG DWD RW
Mice & keyboard:
Razer Deathadder 3500DPI
Internet:
SBB 150/10
OS & Browser:
WIN 10 x64 Pro Legal
^Nista sem propalih selen-a :troll:

sinda

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2010.
Poruka
1.676
Rezultat reagovanja
110
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Supremacy EVO waterblock)
Motherboard:
MSI B550 Tomahawk Max
RAM:
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
VGA & cooler:
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Display:
AOC 24" G2U 144hz
HDD:
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2 / 1TB WD Blue
Sound:
integrale
Case:
INWIN 303 Case
PSU:
Corsair HX750i
Hebo silene,oni bar nisu skupi...

Sent from my ZTE Blade Q Maxi using Tapatalk

Apple

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.01.2010.
Poruka
1.074
Rezultat reagovanja
36
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI Z87 MPOWER MAX AC
RAM:
CORSAIR 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 Vengeance CML8GX3M2A1600C9 XMP
VGA & cooler:
Vega 64 EK Full Water Cooled
Display:
ASUS VG248QE 144Hz TN panel
HDD:
Samsung 860 EVO 500GB HITACHI Deskstar 1TB 32MB 7k SATA600 HDS721010DLE630
Sound:
Integrala
Case:
Cooler Master HAF X
PSU:
SEASONIC SS-1000XP
Optical drives:
LG DWD RW
Mice & keyboard:
Razer Deathadder 3500DPI
Internet:
SBB 150/10
OS & Browser:
WIN 10 x64 Pro Legal
Tacno tako al koliko para toliko i muzike ;) . Za tih 300 i kusur dinara bolje da ostanu stari originalni propali .

dr1pac

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.08.2010.
Poruka
513
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
G4560, Seidon 120V
Motherboard:
MSI B250 Bazooka
RAM:
8GB
Display:
LG 23
HDD:
Kingston V300 128GB SSD, Seagate 4TB
Sound:
Steelseries 5H V2
Case:
Phanteks P400S
PSU:
Seasonic S12II 620
Mice & keyboard:
Redragon Devarajas, A4Tech V7 Bloody
Internet:
100/6
OS & Browser:
10 x64
Ma daj, ja sam prošlu sezonu sa fabričkih 185/60/14 preobuo Škodilaka u 195/45/16 i ništa se nije raspalo... bio do Grčke, a bogami sam se vozio i po vrdničkim gudurama i klisurama :d Da priznam, nije mi strano ni da polukružno s vremena na vreme odradim pod ručnom. Pre par dana sam se slučajno se zatekao kod kuma u servisu, pa smo pregledali trap, sve kao novo. Da je auto tvrđi, jeste, ali ne mnogo... jedino je zvuk drugačiji, kao da se vozam na valjcima, a ne na gumama, dosta je glasniji.

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Jel vidiš razliku u uređivanju parkinga pa da se to naplaćuje i jednostavnog zabadanja znaka da se tu plaća parking?
Paaaa... Ne baš, iskreno. Neko je odredio da ulica XY postane "zona" i šta sad?

Često sam u Beču i uopšte nisam oduševljen što je gotovo CEO grad zoniran, ali šta da se radi. Ljudi tamo gunđaju, nisu oduševljeni (niko nije, kad mora da plaća više nego do nedavno), ali svi plaćaju - a sat vremena je 2 evra! :(

Sa druge strane, meni je drago da je bar neko zadovoljan javnim putevima i stanjem sa parking servisom :) A opet, pitao bih tu osobu da živi u "Zoniranom delu grada" gde će da parkira, kako će da parkira i koliko će to da ga košta mesečno. Zoni, zonirano, kapirate? Bradule? :d
To pitaš mene? :)

Pre svega: apsolutno sam nezadovoljan našim putevima! Novi autoputevi su krš, auto se trese i bruji čim se iz Mađarske uđe u Srbiju. Gradske ulice su raspad, sa r€tardyrano odrađenim šahtama (ili više ili niže od ulice, uz smarački zvuk svaki put kad se pređe preko neke od njih). Međugradski putevi su dobri jedino za pripremnu vožnju za neki off-road reli. Znači, putevi su nam dno.

Parking servis... Hm, ne znam, iako su mi 2x pokupili auto, ne mislim da loše rade. Naravno, mislim da treba da pre svega naprave još GOMILU parkinga po gradovima, da rade garaže, a bilo bi lepo da se prošire postojeći parkinzi (npr. potpuno je udareno da oko pešačkog prelaza treba da postoji po 5m gde je zabranjeno parkiranje! To znači da svaki pešački prelaz "ukida" bar 2, pa čak i 4, parking mesta sa svake strane ulice!).

A plaćanje parkinga u zoniranom delu grada košta, kao što košta i svaka "premium" usluga ili proizvod! Ko hoće da živi u centru (ili u tim zoniranim, samim tim po nekom osnovu "ekskluzivnim" delovima grada), mora da računa na neke nedostatke (npr. zezanja oko parkinga) i neke prednosti (npr. sve je na dohvat ruke).

Zoni, jel nije gradjanin države Srbije zasticen Ustavom?

Drugi problem je gde ide taj novac naplacen od parkinga? Zar ne treba od tih sredstava da se ulaze u nesto, garaze, parkinge?
Na prvo pitanje ne smem da odgovorim, a da ne budem momentalno banovan :rotf: Ali, kad već mod to pita, da kratko odgovorim: jok, bre!

Što se drugog pitanja tiče... Pa, nisam ja finansijska policija, pa da znam "di su novci"? ;) Ja se nadam da pare koje svi dajemo raznim JKP idu pre svega na poboljšanje usluga tih JKP! Ako ne idu za tu namenu, onda je to pitanje za finansijsku i običnu policiju, a zatim i za ekstremno spore i nesposobne sudove.

To ipak ne znači da usluge tih JKP ne treba da budu plaćene, a ako neko krade taj novac (to znači: ne uplaćuje ih za poboljšanje usluga!) treba da vadi krompir u Padinjaku. Simple as that.

Poslednja izmena:

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Zoni, veoma si iritantan lik. Pokušaću, ali samo pokušati da budem fin. Znam da je ovo it forum, i mislim da bi ovu temu trebalo trajno obrisati, ali ne mogu da ostanem ravnodušan na tvoje krajnje sebične i nerealne komentare i provokacije. Misliš da sam zaboravio kada si davno lupio nešto u stilu da ne treba da imamo decu jer to košta, ili tako nešto, ne mogu da se setim. E pa vidiš, ja imam dete, nije nam se omaklo nego smo ga veoma želeli i dobili. Jel po tebi znači da svi siromašni treba da se isele iz centra, ili Mirijeva kada opale zonu, zato što je to ekskluzivni deo grada? Veoma dobro znaš gde idu pare, šta se praviš mutav.
Nisu tebe džabe banovali sa onog foruma, ne zato što zboriš istinu, nego zato što nerviraš ljude na svakom koraku.

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Paaaa... Ne baš, iskreno. Neko je odredio da ulica XY postane "zona" i šta sad?

Često sam u Beču i uopšte nisam oduševljen što je gotovo CEO grad zoniran, ali šta da se radi. Ljudi tamo gunđaju, nisu oduševljeni (niko nije, kad mora da plaća više nego do nedavno), ali svi plaćaju - a sat vremena je 2 evra! :(
Temerin... Beč.

Teeeee-meeee-rin, Beeeee-č.

Ako ne vidiš razliku između pravljenja uređenog parking mesta i jednostavnog zabadanja znaka / kreiranja zone, kamoli razliku između Temerina (i ostatka Srbije) i Beča onda nema valjde od ove diskusije.

Poslednja izmena:

quryak

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2010.
Poruka
261
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Koliko se sećam poenta zona je da se ljudi demotivišu da ulaze u centar grada kolima, već da koriste gradski prevoz, i ako već ulaze u centar da se što kraće zadržavaju u njemu. E sad što Srbe zabole za to sve, nego svuda moraju da idu kolima i ne prestaju da kukaju kako nema gde da se parkira i da je skup parking, to je druga priča. A opet ovi ljudi koji žive u zoniranim delovima grada su na***ali.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Da, centar Temerina je veoma urban pa treba da se naplaćuje parking. :D
Rezultat toga je to što Srbe zabole patka što ja na kapiji imam "zabranjeno parikiranje" znak, pa umesto parkinga koriste moj ulaz/izlaz.
Dakle od neorganizovanosti parking mesta nastaje niz problema...

Kuća je od tada okrečena i kapija je prefarbana. :troll: :D

Poslednja izmena:

quryak

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2010.
Poruka
261
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Ja sam mislio na Beograd, radio sam u strogom centru i nikad nisi mogao da vidiš ni jedno slobodno mesto za parking, a cela ulica je iscrtana i nema gde više, onda se prelazi na ostavljanje kola gde stigneš i sva četiri migavca. E onda kad povremeno saobracajci zalutaju tu, nastaje veselje.

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
U Nisu ko radi u sirem/uzem centru nema gde da ostavi (na 8-9 sati) auto cak i ako hoce da plati... tj ima jedno mesto ali nije bas blizu tako da gubi smisao.
Mislim da nije ok kad neko dodje odjednom i nacrta ti 2 linije ispred kuce/zgrade. Jer i ko placa mesecno nije mu zagarantovano mesto...
Parking servis se siri kao zaraza, a najveci crnjak je to sto je preduzece gubitas :D Od ulaganja imaju (jednokratno) aparat za inkasanta, kofu farbe i to je to... Potreban je izuzetan talenat za tako nesto :P

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.227
Rezultat reagovanja
232
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL G3223D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 300/30
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | Mikrotik hAp ax3 | Galaxy S21 Ultra | Sennheiser HD518
Da, centar Temerina je veoma urban pa treba da se naplaćuje parking. :D
Rezultat toga je to što Srbe zabole patka što ja na kapiji imam "zabranjeno parikiranje" znak, pa umesto parkinga koriste moj ulaz/izlaz.
Dakle od neorganizovanosti parking mesta nastaje niz problema...
Ja sam mislio na Beograd, radio sam u strogom centru i nikad nisi mogao da vidiš ni jedno slobodno mesto za parking, a cela ulica je iscrtana i nema gde više, onda se prelazi na ostavljanje kola gde stigneš i sva četiri migavca. E onda kad povremeno saobracajci zalutaju tu, nastaje veselje.
U Nisu ko radi u sirem/uzem centru nema gde da ostavi (na 8-9 sati) auto cak i ako hoce da plati... tj ima jedno mesto ali nije bas blizu tako da gubi smisao.
Mislim da nije ok kad neko dodje odjednom i nacrta ti 2 linije ispred kuce/zgrade. Jer i ko placa mesecno nije mu zagarantovano mesto...
Parking servis se siri kao zaraza, a najveci crnjak je to sto je preduzece gubitas :D Od ulaganja imaju (jednokratno) aparat za inkasanta, kofu farbe i to je to... Potreban je izuzetan talenat za tako nesto :P
Ovo su ocigledni primeri zasto su ljudi (ukljucujuci i mene) kivni na parking servis...

Demotivisanje ulaska u centar grada kolima, razumem, nema problema. U centru nasa dva najveca grada nema dovoljno mesta da se stanari koji tu zive parkiraju, a kamoli kada navale ljudi koji rade tu + turisti i ostali... Dakle, uvodjenjem zone uvodis harac stanarima koji su tu ziveli i pre toga (neko ce reci da 1000 i kusur dinara nije mnogo na godinu dana, ja kazem da je jako mnogo s obzirom da pre nego sto su oni dosli nisi placao nista), a parking mesta niti ima vise, niti je ista uredjenije (kao sto quryak kaze, nikad nema ni jednog mesta). Znaci sve sto si postigao je da zavuces ljudima ruku u dzep (sto i jeste pravi cilj) i da iznerviras stanare koji sada imaju jos ekstra troska za zivot + moraju da vode racuna o jos jednoj "vinjeti" koju treba da idu da preuzimaju, lepe na staklo itd plus na sve to ide bonus kod stanara cije ulice nisu zonirane, gde ces sada naci kola jedna preko drugih posto na parkingu koji se placa ne mozes da se zadrzis duze od sat-dva (kako gde). Znaci uspesno si za***ao i one koje nisi zonirao, a zive u blizini zoniranih povrsina...

Pored ovoga, Bec i bilo koji grad u srbiji ne mozes porediti u ovom smislu, iz vise razloga. Od uredjenosti javnih povrsina (koje se delom finansira i iz prihoda od parkinga) do cinjenice da su mnogi ljudi u srbiji kada su kupovali stanove, kupovali i parking mesto (kao navedenu stavku u ugovoru) koje je posle 40 godina dosao parking servis zonirao i rekao puj pike ne vazi...

Da ljudi vide da je ista uradjeno sa enormnom kolicinom para koje JKP uzima, garantujem da bi bilo mnooooogo manje kivnih ljudi (ukljucujuci i mene). Ovako, neko puni dzepove, sipa sljunak preko livade i proglasava parkingom (koji se naravno naplacuje), maze boju po ruiniranom putu i proglasava i to parkingom, a realna prednost od svega toga za average joe-a apsolutno ne postoji...

Poslednja izmena:

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Display:
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Sada će da dođe Zoni zona i sve će lepo da ti objasn.

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Kakvo je stanje po drugim gradovima sto se tice nove gradnje??

Ovde je katastrofa, naprave zgradu gde ne moze da se parkira ni po jedan auto po stanu... zamislite kad treba da dodje neko kod vas. U uzem/sirem centru prave podzemne garaze ali nema svaka zgrada, negde ima kao mini dvoriste i obelezena parking mesta... ali kapacitet je naravno mali

U jednom delu naselja za 4-5 god napravljeno 50 zgrada, bez ikakvog plana (sve legalno :)). Sve zgrade totalno razlicite, gledaju ljudi jedni drugima kroz prozor :D Negde ima garaza negde nema, ali uglavnom svi mora da pregaze neko blato da dodju do ulaza... Naravno nikome ne pada na pamet da sredi prostor izmedju zgrada

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.227
Rezultat reagovanja
232
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL G3223D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 300/30
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | Mikrotik hAp ax3 | Galaxy S21 Ultra | Sennheiser HD518
U NS je vrlo slicno... U poslednjih 10+ godina je napravljeno jako mnogo novih zgrada, bez javnog parkinga ili sa tipa 2-3 mesta ispred zgrade (sa ili bez zone/naplate). Dosta zgrada imaju unutrasnji parking ili garaze u dvoristu, ali cesto su (pogotovo oko centra i u centru) u pitanju parking mesta ili garaze koji su se prodavali zasebno, tj odvojeno od stanova za fine pare, plus ih ima za ~30% stanara date zgrade u najboljem slucaju...

U BG-u sam video delove naselja (recimo na Medaku II), gde ljudi maltene uopste nemaju parking, vec parkiraju po ivicnjacima ko kako gde stigne, a zgrade su bukvalno na metar-dva jedna od druge, mozes preskociti komsiji s prozora na terasu :D

Poslednja izmena:

hedgehog

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.12.2014.
Poruka
797
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 4300 Black Edition & FX 8xxx Box poliran XD
Motherboard:
ASRock 970 Pro3 R2.0
RAM:
Exceleram Rippler 2x4GB @1600MHz CL9 1.5V
VGA & cooler:
XFX Radeon 5750 512MB
Display:
Dell P2417H
HDD:
WD Caviar Blue 500GB AAKS 16MB
Case:
Cooler Master Elite 334 Black
PSU:
Corsair VX450W
Optical drives:
Optiarc DVD RW AD-5240S
Mice & keyboard:
GIGABYTE GM-M6880 & CM Suppressor
Internet:
Telekom ADSL 10/1
OS & Browser:
Win7 x64 & Waterfox
Other:
Microsoft LifeCam HD-5000, Nexus 5
Je l se meni to cini ili su od ove godine opet neke nove nalepnice? Ima li neko da je registrovao ove godine, da pokaze fotku :)

Apple

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.01.2010.
Poruka
1.074
Rezultat reagovanja
36
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard: