Poredio sam jer za 16 eur imas NF-P12 sa full pakovanjem Noctua dodataka (Y-spliter, ultra low adapter...) dok ovdje za 17 eura samo vent koji je 2cm veceg precnika i 4 metalna srafa. Jeste jeftin kad uzmes u obzir da je to Noctua od 140mm, ali nije best buy (makar po meni) jer za te pare mogu da biram kvalitetne ventilatore od 120-140mm na eBay-u.Nije ni rekao da su imali vec je iz nekog razloga poredio sa domacom cenom NF-P12.
Ubadanje ventilatora na 3/4 pin header na ploči i pomeranje slajdera u pratećem softveru meni ne liči na "bakćanje".... da si reko da su ljudi neupućeni, onda bih te razumeo.Neki ljudi nece da se bakcu oko podesavanja brzine ventova u biosu/softveru ploce, da kace ventove na fan kontroler, vec samo da ubodu i dobio solidnu promaju bez buke. Ima i ljudi koji ne zele nikako drugacije da kace ventove vec direktno na napajanje preko molexa.
Uzmeš Raijintek Morpheus i staviš dva Noctua ventilatora.... kao ja.1800din x 5 = 9k [ 2 napred, 1 pozadi, 1 na hyper212evo i jedan u psu ] i onda uzmem neku bucnu grafu i dzaba ste krecili xD ja koliki sam freak za tisinu, da imam platu ne bi mi bilo zao jer sam vec ulozio dosta u tisinu ali je kratko trajala, oko 2god i vreme je za nove ventove...
Gasio sam jedan po jedan i zakljucio da se cuje 12ka koja je pozadi..A po spec taj bi trebao da je najtisiJesi 100% siguran da je do ventilatora? Probaj svaki individualno van kućišta.
Montirao sam ga metalnim srafovima koje sam dobio u pakovanju sa njim, probao sam da zaustavim ventilator i prestane da zuji kada ga zaustavim i 100% sam siguran da je 12ka pozadi u pitanju..Jesi ga montirap sa šrafovima ili sa gumenim nosačima? I probaj prstom zaustaviti ventilator i vidi dal onda prestaje zujanje.
Sada sa ovim gumicama sto sam stavio se ne cuje vise, lim na Haf XB 1000% nije tanak, ja cak mislim da je ovo jedan od kvalitetnijih limova za kucista, mada ne mogu se pohvaliti da sam imao iskustva sa puno brand kucista ali sam gledao dosta recenzija za HAF HB i kada pokusam da pritisnem ili savijem lim na nekom mestu moram poprilicno da pritisnem da bi ga tek tek udubio..Izgleda da je lim previše tanak na tom XB-u. Probaj vent van kućišta ukoliko budeš želeo da testiraš da li je problem u ventilatorima ili kućištu.
Bolje uzmi veći hladnjak9ku za Aidosa