• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Pa jes' on boss i kralj, ne sporim to... ali dzaba kada mi u 99% slucajeva necemo vozati kola na nacin kako ih on vozi :)

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Pa jes' on boss i kralj, ne sporim to... ali dzaba kada mi u 99% slucajeva necemo vozati kola na nacin kako ih on vozi :)
Hehe, a CAR-ino da nisi zaboravio, da u 100% slucajeva necemo imati da kupimo felnu sa automobila koje on voza :P :P :rotf: :rotf:

Inace slazem se, sa CAR-om sto se tice pogona na sva cetiri, i ja bih pre isao na opremu S-line nego na quatro pogon, vise ce mi i znaciti i koristiti, a i upotrebljivost ce svakako biti veca ;)

Vi mene uzeli malo da za.ebavate :D
Ma jooookkkkk, otkud ti to :P :P

Ne, aj sad realno: Imas 4soma kod sebe, i oces da uzmes auto, i vec smo do sad pricali 1000x o tome sta je za 4somica bestbuy (Vule, FantomX,RUS) svi su uzimali kola do 4k, i objasnjeno je vise tolko u sitna creva, da ja mislim da sad i da dodje neka zena koja ne zna kako se pali auto, i da procita threadove znala bi sta moze da kupi za te pare, sta je best buy i cega da se pazi :)

Neces Fiata, ruzan ti je, ok ja to postujem i ne teram te, ni tebe niti bilo koga, uzmi Alfu 147 ako si se resio i uzivaj ;)

A ako oces neka jos bolja kola za 4k, gledaj Passate b5.5 i Audi A4 (2001-2), al naravno za te pare mozes da nadjes samo Engleze, odnosno vozila sa volanom na desnoj strani i to je to, nema vise nikakve mudrosti sta kupiti za 4k, jedino ako ne otkrijes neki plac koji 'oce da poklanja vrhunska kola za smesne pare, pa javi i nama ovde, da i mi odmah odemo da kupimo ;)

:wave:

Poslednja izmena:

Milos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
422
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel|E8400|3.0 GHz
Motherboard:
Gigabyte|GA-EG45M-DS2H
RAM:
KINGSTON|1066MHz DDR2 HyperX|8 GB
HDD:
Western Digital|WD10EADS|2TB
Case:
Chieftec|HM-03SL-OP
PSU:
Cooler Master|RS 450 ACLY
te Alfe do 4 soma dusa im je povadjena,otvori cetvore oci kad gledas,ako vec ides na 147.A da je dobar auto jeste,samo zavisi od primerka

nego gospodo aj ti eksperti kad cemo drag da vozimo :) talijanski dizeli (Fantom,Vule i ja) vs rest of the world benzinci (Neka mazda bese sa 1.6 :P ),pominjali smo kad dodje lepo vreme,vreme ideano sad :)

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Što se mene tiče, trebao bi da sam relativno slobodan sredinom aprila, pa se može organizovati neki dragić tamo u toj vašoj metropoli :D

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Sto se mene tice, ja sam trenutno u nekoj jurnjavi i oko nekih poslica, a i bas trenutno jurcam ovih dana sam imao neke ponude za menjazu FIata, pa je pitanje dal cu na drag doci ko Italijan, ili drugacije, ako Bog da i sve prodje ok, i prebiju se neki dugovi, bice lepo leto preda mnom :D

Milos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
422
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel|E8400|3.0 GHz
Motherboard:
Gigabyte|GA-EG45M-DS2H
RAM:
KINGSTON|1066MHz DDR2 HyperX|8 GB
HDD:
Western Digital|WD10EADS|2TB
Case:
Chieftec|HM-03SL-OP
PSU:
Cooler Master|RS 450 ACLY
hihi moze i u NS sto se mene tice da se vozi

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Pa svi osim mene (valjda) ste iz BG, lakše meni da dođem pa da se skupimo, nego da svi vi dolazite ovamo, a i svakako nam je pun Mišeluk motora čim je lepo vreme, ne može od njih da se vozi normalno...

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Nista bolja nije situacija ni ovde... Cim je krenulo lepo vreme, odmah su seli na motore, i ortak i ja samo cekamo kad ce da ginu... Zasto??? da me neko ne shvati pogresno, i ja volim motore i vozio sam 250 kubika Gileru, ali posle recimo 6-7 meseci stajanja motora u garazi, ne odvest istii prvo na servis, nego pravo na ulicu, je po mom misljenju samoubistvo, a upravo to su uradili 99% Bg bajkerasa

Poslednja izmena:
S

stalja

Guest
Zasto? Gde ce taj neko da tera tog Audija, pa da mu treba AWD?

Evo, ja bih prvi pazario to "sranje" samo sa pogonom na prednje tockove... i vise bi mi znacila ta Recaro sedista i S-line oprema.
Treba da gledas stvari iz ugla prosecnog kupca/vozaca, a ne Klarksona.
Pa gledaj ovako pre će da me spase AWD u kritičnim situacijama (gde može da se nadje taj prosečan kupac i vozač) nego recaro sedišta i s line oprema.

3500 evra košta stavka u konfiguratoru a može život da spasi.

Klarkson posmatra iz ugla da će pre da uzme M3 jer može da zabaci dupe, jer je jelte zabavno.

Audi A3 razumem sa prednjom vučom. Limuzinu ne

EDIT: Kakva crna bre upotrebljivost sa S line opremom? Jel upotrebljiva kod riba u strahinjića ?

Poslednja izmena od urednika:

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
AWD za prosecnog vozaca dobar samo za sneg i led - ne kazem da je to mala stvar, naprotiv. Ja se sa zadnjom vucom i laganim zadnjim delom namucio cele ove zime. Ceo parking moram da cistim da izadjem, 3 puta sam morao kartone pod tockove da stavljam da izadjem negde zbog leda ..

Cale ima AWD, mada slabo vozi, a pogotovo zimi. Isao je negde doduse 2-3 puta bas kada je bio onaj najveci sneg a bilo je i leda - izadje covek bez problema sa AWD. A i pri kocenju mu nije nikakav problem.

Za sve ostalo prosecan vozac ako ne zna koji pogon ima tokom voznje nece to moci ni da provali ..

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Pa gledaj ovako pre će da me spase AWD u kritičnim situacijama (gde može da se nadje taj prosečan kupac i vozač)
U kakvoj to situaciji mozes da se nadjes tol'ko zaje**noj da samo sa pogonom na sva cetri mozes da se iscupas a sa pogonom na prednje ne???

Audi A3 razumem sa prednjom vučom. Limuzinu ne
Hmmmmm, ja kolko znam jedino su dzipovi mahom 4x4, dok su limke uglavnom ili prednja ili zadnja vuca, tako da ne bih bas rekao da se vecina ljudi(ukljucujuci proizvodjace automobila) slaze sa tobom ;)

EDIT: Kakva crna bre upotrebljivost sa S line opremom? Jel upotrebljiva kod riba u strahinjića ?
Pa lepo, ti taj "quatro" neces iskoristiti od 100000km nijednom(osim ako ne odes da vozis "Dakar" ili nesto slicno), a S-Line nisu samo sedista, vec i dupla klima, navigacija, CD sarzer itd itd ;)

edit: Pretece me OCz: Upravo tako, aj mozda po snegu ces osetiti razliku,mada ja nikad ni sa RWD ni sa FWD nisam imao problema zimi(a pritom napominjem da u 99% slucajeva nisam stavljao zimske gume jer ne volim da mi zbog 2 meseca godisnje, trapovi odu za 50%) ali ima jos jedna fora tu, i sam vozac je bitan... Daj nekom ko ne zna da vozi i dzipa AWD pre ce imati udes, nego neko ko zna da vozi a ima RWD

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Zasto? Gde ce taj neko da tera tog Audija, pa da mu treba AWD?

Evo, ja bih prvi pazario to "sranje" samo sa pogonom na prednje tockove... i vise bi mi znacila ta Recaro sedista i S-line oprema.
Treba da gledas stvari iz ugla prosecnog kupca/vozaca, a ne Klarksona.
Iskreno govoreci, quattro pogon znaci itekako kad ides na skijanje na alpe, a ako imas 46K za Audi, imas i za skijanje na Alpima.
Ako cu da biram izmedju grejanja dupeta u sedistima i kojekakvih senzora i quattro pogona, naravno da cu da biram quattro pogon koji cini vozne karakteristike tog automobila boljim.

E sad, to sto fenseri koji su puni ko brod kupuju OPREMU, a ne auto, to je vec njihov problem i njihova stvar na sta ce da potrose. Neko voli nasminkanu , napucanu cupi, a neko onu koja se dobro j.... :rotf:

Pa lepo, ti taj "quatro" neces iskoristiti od 100000km nijednom(osim ako ne odes da vozis "Dakar" ili nesto slicno), a S-Line nisu samo sedista, vec i dupla klima, navigacija, CD sarzer itd itd ;)
Dvozonsku klimu imaju skoro svi. Charger mi ne treba, kao i navigacija, glupost totalna u danasnje vreme, obicno i ne rade kako valja.
AWD ima bolji grip, manje proklizavanja, bolji start i od prednje i od zadnje vuce. Definitivno mislim da ga treba imati.

Za sve ostalo prosecan vozac ako ne zna koji pogon ima tokom voznje nece to moci ni da provali ..
Ovo se potpuno slazem, narocito je to istina za ove sto voze po Strahinica Bana. :d

Poslednja izmena:

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Upravo tako, aj mozda po snegu ces osetiti razliku,mada ja nikad ni sa RWD ni sa FWD nisam imao problema zimi(a pritom napominjem da u 99% slucajeva nisam stavljao zimske gume jer ne volim da mi zbog 2 meseca godisnje, trapovi odu za 50%) ali ima jos jedna fora tu, i sam vozac je bitan... Daj nekom ko ne zna da vozi i dzipa AWD pre ce imati udes, nego neko ko zna da vozi a ima RWD
More zaheban je RWD zimi. Ne za voznju, jer naravno mora voznja po klizavom i/ili snegu da se prilagodi, ali meni barem je dosta veliki problem parkiranje kod mene. Ja se parkiram izmedju dva drveta ili prekoputa zgrade izmedju kola gde obicno ima jako malo mesta. I naravno ulazim zadnjim delom, a ako ima snega ili leda nije uopste lako popeti se na ivicnjak. Igranka je naravno i isparkiravanje, nije to uopste za svakog ..

S

stalja

Guest
Da počnem da nabrajam od naglih promena pravaca, ispravljanja krivina a i vožnji zimi?

Koliko ja znam džipovi su namenjeni offroad vožnji, a danas se to gleda kao odlazak na selo. Proizvodjači automobila najviše vole da usisvaju vaše teško stečene pare na te šminkerske gluposti.

Quattro nije idealan pogonski sistem za vožnju ali definitivno je sigurniji vid vožnje (pogotovo za početnika). Po meni je najbolja zadnja vuča (što zbog zabave) ali definitivno nije za svakoga.

A da sa quatrom neću sigurno bolje startovati, peglati krivine i ,,praštati greške". Ma da taj quatro je glup, dajte mi dvoozonsku klimu ili cd sarzer :)

Razumem ja vašu potrebu za šminkerskim kolima, ali ja na žalost posmatram audi kao kola sa quattrom. To mi jednostavno prvo padne na pamet kad se spomene Audi :)

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Vidi, svaka vuca ima svoje prednosti i mane. Ti si sada zapeo da odbranis AWD i da ispricas ono sto vec svi i znamo. Prosecan vozac koji se vozika po gradu, autoputu i slicno za pocetak ni nije dobar vozac :D, i vrlo ce se retko naci u nekim situacijama da treba da naglo menja pravac, ispravlja krivine koje kroti itd.

Sto se tice te poslednje recenice koju si napisao ja se definitivno slazem. Jedno vreme kada se kaze Audi svi odmah pomisle na AWD, sada kada se kaze Audi svi pre pomisle na R8, TT, kafice, bodi majce, naocare sa belim okvirom i slicno :D - i zato ja licno ni ne volim uopste novije Audije, a slicna prica mi je i za BMW (opet i ovde pricam o nekim novijim modelima, recimo >2000 ?)

Ovo se potpuno slazem, narocito je to istina za ove sto voze po Strahinica Bana. :d
Zivim jako blizu Strahinica Bana i prodjem tuda s vremena na vreme, jasno mi je sve :D

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Hehe, a CAR-ino da nisi zaboravio, da u 100% slucajeva necemo imati da kupimo felnu sa automobila koje on voza :P :P :rotf: :rotf:
Ahaha, ima i toga :P... ali dobro, za ovaj Audi od 46K evra ce se valjda skupiti jedared :)

Sad, da li ce se kupiti bas taj Audi za te pare, drugo je pitanje... ;)
Inace slazem se, sa CAR-om sto se tice pogona na sva cetiri, i ja bih pre isao na opremu S-line nego na quatro pogon, vise ce mi i znaciti i koristiti, a i upotrebljivost ce svakako biti veca ;)
Iako ne znam sta se tacno podrazumeva pod tim tipom opreme, opet kazem - bolji mi je to izbor nego pogon na sva cetiri tocka. I opet kazem - za mene... tj. za prosecnog vozaca.
Koji vozi po gradu i autoputu... valjda se to podrazumeva. Ne kroti krivine na zavejanim putevima probijajuci se do Alpa, niti pak svaki semafor vidi kao situaciju kako bi koristio svu silinu AWD pogona off the line.

Te stoga - nemojte me sa svim tim "ispravljanjima krivina", "promenama pravaca", "boljim startom" i slicnim stvarima... ne lozite se na Top Gear i Fifth Gear kao mala deca... a inace, svi redom vozite tako - samo gledate kako da sto bolje udjete u krivinu, pratite idealne putanje i kao zapete puske cekate zeleno na semaforu. Ne zasmejavajte me...
Pricam, kao sto rekoh, o *prosecnom* vozacu. Koji ce, najverovatnije, voziti po gradu i autoputu... a cak su i kod nas sasvim dobro ociscene ulice pri najgorem kijametu. Te je tako AWD tooooliko potreban i neophodan.

A za takvog, uveren sam da je ta navigacija, dvozonska klima, pa i taj charger - mnogo bolji izbor nego da ima pogon na sva cetiri tocka.
Ali ne, to je sve "glupost" (a obicno i "ne radi")... ali AWD, on the other hand, je "must have".

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ahaha, ima i toga :P... ali dobro, za ovaj Audi od 46K evra ce se valjda skupiti jedared :)
Za 46K evra u Beogradu cu kupiti radije stan, nego f.... auto, koji moze svaki cas da ti ga otudji automafija.

Ako bih vec dao 46K evra za auto, morao bih da budem pun ko brod, da imam 446K, pa da mi to ne predstvalja problem.

U normalnom svetu se takav auto kupuje na leasing, ako dobro zaradjujes, imas pare da ga vozis i to je to.

Sad, da li ce se kupiti bas taj Audi za te pare, drugo je pitanje... ;)
U Srbiji za te pare necu sigurno kupiti automobil.

Iako ne znam sta se tacno podrazumeva pod tim tipom opreme, opet kazem - bolji mi je to izbor nego pogon na sva cetiri tocka. I opet kazem - za mene... tj. za prosecnog vozaca.
Problem gedzeta, tj. opreme, je sto obicno kosta koliko i Quattro pogon i DSG menjac ili auto sa jacim i boljim motorom.

Prosecan vozac, cesto se odluci za losiji auto sa vise opreme, sto razumem, ali s moje tacke gledista, previse gedzeta u kolima je glupost. Mozda ja nisam prosecan vozac i mozda idem svake godine na skijanje kolima, tako da meni mozda znaci AWD, a mozda i volim brze i ostrije da vozim, tako da mi opet znaci AWD, Turbo motor i DSG menjac, daleko vise nego fancy xenon farovi i "senzori za sponzoruse". :rotf:

Buljenje u navigaciju koja radi samo u EU, koja se diskutabilno apdejtuje itd... je stvar koja odvlaci paznju od uzivanja u voznim karakteristikama.

Te je tako AWD tooooliko potreban i neophodan.
Nije neophodan, ali integrisana navigacija je jos manje neophodna.

A za takvog, uveren sam da je ta navigacija, dvozonska klima, pa i taj charger - mnogo bolji izbor nego da ima pogon na sva cetiri tocka.
Ali ne, to je sve "glupost" (a obicno i "ne radi")... ali AWD, on the other hand, je "must have".
Znam jednog koji je kupio A5 2.7 TDI i tvrdi da je brzi nego A3 2.0 TFSI, koji pride ima 211 HP, dok 2.7 TDI ima 193. Ali dzaba, ne mozes ti njemu da objasnis da TFSI ima vise konja, nesto manje torka, on i ne zna sta je to torque, njemu ne ide u glavu da 2.0 ide bolje od 2.7. :rotf:
Takodje, on i ne zna cemu sluzi Quattro, tako da je njegov A5 FWD, ali zato ima senzore za ovo, senzore za ONO, sedista sa vibratorom, S-line opremu naravno.... jer to je kako on kaze, Audi S5 2.7 TDI, iako je S5 nesto sasvim drugo i poseduje drugi agregat (3.0 TFSI). On je glavni baja u Autokomercu, svi ga znaju, iako je glup ko kurac i nosi kajlu debelu 3 prsta... :d

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Za 46K evra u Beogradu cu kupiti radije stan, nego f.... auto, koji moze svaki cas da ti ga otudji automafija.
Pa ti nemoj da kupujes Audi ili Vagena :P
Ako bih vec dao 46K evra za auto, morao bih da budem pun ko brod, da imam 446K, pa da mi to ne predstvalja problem.

U normalnom svetu se takav auto kupuje na leasing, ako dobro zaradjujes, imas pare da ga vozis i to je to.

U Srbiji za te pare necu sigurno kupiti automobil.
Nebitno sad, to nije predmet ove price.

Prosecan vozac, cesto se odluci za losiji auto sa vise opreme, sto razumem, ali s moje tacke gledista, previse gedzeta u kolima je glupost. Mozda ja nisam prosecan vozac i mozda idem svake godine na skijanje kolima, tako da meni mozda znaci AWD, a mozda i volim brze i ostrije da vozim, tako da mi opet znaci AWD, Turbo motor i DSG menjac, daleko vise nego fancy xenon farovi i "senzori za sponzoruse". :rotf:
OK je to... tvoju situaciju razumem. Ti ako nisi i jedini ovde koji (moje je misljenje - konstantno) vozi ostro, i svaki cas se poteze, i ide svake godine na skijanje,... i to je OK, tebi vise znaci AWD nego bolja oprema.
Opet, evo sebe smatram prosecnim vozacem - povremeno nagazim pedalu, proteram agresivnije, napanjim sa semafora... ali to ne radim svaki dan. I ne idem kolima na skijanje... vec vozim po gradu i autoputu. Prakticno - samo grad i autoput.

I opet, po 5. put kazem - u takvim uslovima i situacijama... seva mi bas za AWD.
Buljenje u navigaciju koja radi samo u EU, koja se diskutabilno apdejtuje itd... je stvar koja odvlaci paznju od uzivanja u voznim karakteristikama.
Tu istu navigaciju i podrazumevam da ces da koristis u EU, ili recimo Hrvatskoj (ne mora striktno EU, a za Hrvatsku konkretno ima odlicnih mapa), tj. u zemljama/gradovima koje ne poznajes... to je valjda i poenta iste... a sigurno ne planiram da koristim navigaciju po BG-u. Tacnije - ni ne koristim je, iako cak i za moj telefon najzad postoji veoma dobra navigacija za Srbiju.
Jednostavno - to me ne zanima, odlicno se snalazim po svom gradu.

Opet, da se zadesim u nekom Becu, ili Milanu na primer...
Nije neophodan, ali integrisana navigacija je jos manje neophodna.
Kazem - da se zadesim u Becu, i gledam belo u one ulice i bulevare... bas bi mi tad bilo drago sto imam pogon na sva 4 tocka umesto da sam uzeo satnav :D
Znam jednog koji je kupio A5 2.7 TDI i tvrdi da je brzi nego A3 2.0 TFSI, koji pride ima 211 HP, dok 2.7 TDI ima 193. Ali dzaba, ne mozes ti njemu da objasnis da TFSI ima vise konja, nesto manje torka, on i ne zna sta je to torque, njemu ne ide u glavu da 2.0 ide bolje od 2.7. :rotf:
Pa naravno da je brzi - 2.7 je vise od 2.0 :D:D:D

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
..
Tu istu navigaciju i podrazumevam da ces da koristis u EU, ili recimo Hrvatskoj (ne mora striktno EU, a za Hrvatsku konkretno ima odlicnih mapa), tj. u zemljama/gradovima koje ne poznajes... to je valjda i poenta iste... a sigurno ne planiram da koristim navigaciju po BG-u. Tacnije - ni ne koristim je, iako cak i za moj telefon najzad postoji veoma dobra navigacija za Srbiju.
Jednostavno - to me ne zanima, odlicno se snalazim po svom gradu.

Opet, da se zadesim u nekom Becu, ili Milanu na primer...

Kazem - da se zadesim u Becu, i gledam belo u one ulice i bulevare... bas bi mi tad bilo drago sto imam pogon na sva 4 tocka umesto da sam uzeo satnav :D
..
Ček Care, hoćeš da kažeš da znaš svaku ulicu u BG-u?
Evo ja sam kupio Mio MOOV 200 (u prevodu najjeftiniju brend name navigaciju u svoje vreme), i ponekada mi baš lepo posluži. Pa lakše mi je da učukam adresu u nju nego da prevrćem karte po kolima, ili štampam fragment iz plan plusa ili tako nečeg. Kada sam obilazio automobile i placeve po BG-u bila je od koristi. Sumnjam da znaš svaku ulicu u Zemun Polju na primer. Znači tebi je lakše da vrtiš karte, plan plus i slično, ili da se pola sata objašnjavaš sa nekim preko mobilnog gde se nalazi, nego da lepo učukaš adresu i vozi Miško :d

I pre bi uzeo auto sa jačim motorom, klimom i elektro podizačima samo napred, nego sa kilavim motorom i svom mogućom i nemogućom opremom. Na primer pre bi se odlučio za neku fabiu 1.2 TSI Ambiente od 105ks nego samo sa klimom, nego za 1.4 MPI Elegance od 86ks sa svim sranjima koja mogu da se ubudže u taj auto. Ovo je primer koji mi je prvi pao na pamet, Evo cenovnika

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Ček Care, hoćeš da kažeš da znaš svaku ulicu u BG-u?
Evo ja sam kupio Mio MOOV 200 (u prevodu najjeftiniju brend name navigaciju u svoje vreme), i ponekada mi baš lepo posluži. Pa lakše mi je da učukam adresu u nju nego da prevrćem karte po kolima, ili štampam fragment iz plan plusa ili tako nečeg. Kada sam obilazio automobile i placeve po BG-u bila je od koristi. Sumnjam da znaš svaku ulicu u Zemun Polju na primer. Znači tebi je lakše da vrtiš karte, plan plus i slično, ili da se pola sata objašnjavaš sa nekim preko mobilnog gde se nalazi, nego da lepo učukaš adresu i vozi Miško :d
Ne znam, naravno... ali znam ga dovoljno dobro. Ono sto ne znam, pogledam na PlanPlus-u, pa uslikam telefonom. Tako sam uvek radio, ne predstavlja mi problem. Doduse, sad mogu i telefonom live, preko neta da pogledam.
Da kupujem namenski navigaciju zbog tih nekoliko situacija - nepotreban trosak... bar za mene.

I nisam ja pricao da ne treba imati navigaciju, Fedja protezira to stanoviste :P... ja sam samo rekao da meni, sustinski, za BG ne treba (jer se najvise po BG-u vozim), za ostale gradove po Srbiji zaista ne znam kakve su mape i koliko su detaljne (a slagao bih te kada bih rekao da mi nije bila preko potrebna navigacija u nekoliko slucajeva po Cacku, Zrenjaninu i jos par mesta), ali je, opet, moja glavna poenta da treba imati navigaciju, i to pre svega kada si *u inostranstvu*.
I pre bi uzeo auto sa jačim motorom, klimom i elektro podizačima samo napred, nego sa kilavim motorom i svom mogućom i nemogućom opremom. Na primer pre bi se odlučio za neku fabiu 1.2 TSI Ambiente od 105ks nego samo sa klimom, nego za 1.4 MPI Elegance od 86ks sa svim sranjima koja mogu da se ubudže u taj auto. Ovo je primer koji mi je prvi pao na pamet, Evo cenovnika
Kako sad od price o pogonu na sva 4 tocka dolazimo do toga ko bi uzeo jaci motor&slabiju opremu pre nego slabiji motor&jacu opremu... kako se ovde odlazi u krajnost :d

A sve je, da podsetim, pocelo od izjave: "Meni nisu jasni kupci novog audija koji nije quattro."
Sto je, sto se mene tice, totalno bezvezna izjava i jednostavno ne pije vodu.

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
@CAR:
Samo se seti čika Džeremija, lepo jedared reče za jedan auto: Imam utisak da sam seo u lap top, a ne u automobil!

Avijon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2010.
Poruka
99
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Pa dobro, a šta to tačno, posebno nama, kompjuterašima, može smetati? :)

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
@CAR:
Samo se seti čika Džeremija, lepo jedared reče za jedan auto: Imam utisak da sam seo u lap top, a ne u automobil!
Aloooo ljudi, uzimate za primer Dzeremija koji je covek stare garde i koji se lozi na sirovu snagu i jednostavnu mehaniku... Pricate o coveku koji u privatnom posedu (osim par novih Lamba i Ferarija) uglavnom vozi Alfe, Lancije,BMW,Mecke, i iste te Ferarije samo iz tipa 50tih -60tih godina kad nije postojao ni ABS, ni navigacija, ni quatro nista... Trece, taj isti Dzeremi je pun para, i ne sporno je da je odlican vozac, i ja obozavam da gledam Top Gear da se razumemo, duhovit je, al mi on nikako nije kriterijum dal je auto dobar ili nije, dal je laptop ili nije i slicno, nesporno je da ukaze na neke stvari koje mogu itekako da smetaju i mane, ali recimo reci za Audija Q7 da je krs dzip, je u najmanju ruku smesno :) ... Kao sto rece CAR, nacin na koji on vozi i za sta njemu trebaju kola (pricam u emisiji), garantujem da u Evropi, ne u Srbiji, nego u celoj u Evropi 99% ljudi nikad nece voziti tako(niti zna sto je najgore), a iskreno bas bih voleo da vidim da i u UK on pokusa da privatno vozi divljacki, pa kad bi mu lupili kaznu, naredne tri emisije bi snimao za dzabe :d :d

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Pa dobro, a šta to tačno, posebno nama, kompjuterašima, može smetati? :)
Auto treba da se vozi, a ne da razmišljaš o tome koje dugme da stisneš, gde se šta uključuje, podešava....

Vozim sada Bravo 1.9JTD 2001g, i komande su maltene iste kao u ex Feliciji ili Golf III. Znači sedi i vozi, bez prethodnog programiranja :rotf:

Vrh