• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Nove auto tablice?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@c-p-r & Bizzardo Ma to oko njihove neorganizovasti necu da komentarisem. Ali generalno kada pogledate, kada bi svi placali normalno porez, takse i ostale dazbine koje pune budzet, ne bi ni bilo non-stop povecanja istih. Da se ogradim, ovo sam pricao sa strucnjakom iz oblasti poreza, koji je radio analizu u Srbiji. Ajd samo razmislite koliko ljudi znate da rade na crno ili da su prijavljeni na minimalac, a sa strane dobijaju resto kinte. Da ne pricam dalje. Da ne duzim pricu posto smo otisli u off. :wave:

@Stola Jeste, ali nama treba tek da se izgadi jos ihahaj puteva i mostova, i pritom da se odrzavaju postojeci. A druga stvar jeste, sto putari kradu, pa kradu ovi pa kradu oni... al opet, da kazem, necemo ovde da idemo u off. ;)

A sto se tablica tice, jedina zamerka su mi ta nasa slova. Ne bunim se kada moraju da ih stave na pocetak, zbog naziva mesta, ali sto ih nepotrebno turaju tamo na kraj!? Evo dr1pac je dobio NS-007-ĆP, a neko drugi moze da dobije NS-007-CP. Bzv. :smoren:

Poslednja izmena:

Stola

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.08.2010.
Poruka
51
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Stola Jeste, ali nama treba tek da se izgadi jos ihahaj puteva i mostova, i pritom da se odrzavaju postojeci. A druga stvar jeste, sto putari kradu, pa kradu ovi pa kradu oni... al opet, da kazem, necemo ovde da idemo u off. ;)
nije off, baš je na temu oko tablica, jer i to je "zahvatanje" bez razloga, ne kradu putari, krade vlada i vladini namesnici na provizijama koje nekada prevazilaze cenu ukupnih radova, i to traje 20 godina, najintezivnije poslednjih 10 jer ima mnogo više novca nego 90-tih.
Po tvome trebalo bi im plaćati pored redovnih poreza i pdv još 30% od neto zarade da bi "izgradili" sve svoje firme, vile i stanove i to narednoh 50 godina. (tek kad pocrkaju biće im dosta).
U izveštajima stranih i domaćih ekonomskih instituta navodi se da u Srbiji godišnje "nestane" blizu 2 milijarde evra, na "provizije". Inače i most od kineskog kredita je u zastoju, jer kinezi ne nude masne provizije domaćim lezilebovićima i ne žele da "naduvaju" cenu radova, kao što je slučaj za most preko Save koji je krenuo sa 50 miliona evra sa rezervom od 15 miliona, trenutno preko 115 miliona evra, ugradio se i kurta i murta.
toliko, neću dalje...

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
sto se tablica tice, jedina zamerka su mi ta nasa slova. Ne bunim se kada moraju da ih stave na pocetak, zbog naziva mesta, ali sto ih nepotrebno turaju tamo na kraj!?
Ovo je i moja jedina primedba na nove tablice. Sve ostalo mi je ok.

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
True... izgleda bas gadno. Narocito sa nekom ogavnom (ĆY) kombinacijom.

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Stola Apsolutno me nisi razumeo. Moja je poenta je bila da kada bi svi normalno placali poreze i ostale dazbine, ne bi bilo potrebno uvoditi njihova povecanja, dodatne akcize i ostale namete. Tu se podrazumeva da se spreci i lopovluk. Pocev od putara, pa sve do vrha. Jer i sam znas da su oni koji omogucavaju da funkcioneri dobiju svoj deo. A samim tim bi i svima bilo bolje.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Sta pricas ti covece ??? Ne treba da budu iste velicine,zadnja nek bude normalne u slucaju policijske potere ili tako necega,al sta ce mi pobogu prednja tablica od pola metra
U sluchaju da bude potera, a begunac bezi sa voznjom u rikverc 200 KM/h :troll: :rotf::rotf::rotf:

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
@ZoNi
Pa ne vidim poentu jer ćemo menjati tablice sada i plaćati to, a AKO uđemo u EU radićemo istu stvar ponovo. Znači ja mislim da je uvođenje trebalo da počne kad krene proces ulaska u EU i da se odmah dobijaju tablice sa odgovarajućim obeležjem.

BTW što se tiče veličine molim te batali diskusiju, tebi jednostavno ništa ne smeta :D
Ja potpuno razumem vlasnike Alfi, koja ima napred mesto za malu tablicu, što postoji u zemljama od kojih prepisujemo razne gluposti, a bitne stvari u državi nisu rešene. To je standard, znači nema šta proizvođač da prilagođava vozilo, jer njihov auto ispunjava standard.

@all
Auuu, ovo sa našim slovima je krajnje *****ski. Bolje da je broj četvorocifren, dobili bi više kombinacija i nebi bilo problema sa plaćanjem parkinga.

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
cm quickfire tk (brown mx) | cm novatouch tkl & logitech mx performance
OS & Browser:
Debian
Pa nema problema sa placanjem... rekli ovi iz parking servisa da ce 'gledati kroz prste'. znaci priznavace ti placanje kao i do sad: za ČA12345 se slalo CA12345, tako da ce sada priznavati SMS CA123CC za table: ČA123ČČ, ČA123CC i sve kombinacije...

Gledace kroz prste... kao da ces smeti da se oslonis da je BG 123 CC platio kartu za tvoju BG 123 ČČ tablu...

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
tebi jednostavno ništa ne smeta
Generalno gledano, to je tačno :) Malo stvari mi smeta u životu...

Inače, stvarno je šteta što Srbija nije prilagodila svoje tablice nekom modelu Alfe :rotf:

Bolje da je broj četvorocifren, dobili bi više kombinacija i nebi bilo problema sa plaćanjem parkinga.
Hm... 3 broja + 2 slova je više kombinacija nego 4 broja + 1 slovo (ako si to mislio).

U svakom slučaju, ako Parking servis prihvata "ošišane" SMSove, onda nema nikakvih problema :)
http://www.parking-servis.co.rs/lat/info/vesti/2011/01/11/822-placanje_parkiranja_vlasnika_novih_registarskih_oznaka

@ CAR: omg, sad sam tek provalio da sam ja na svom telefonu isključio podršku za naša slova, pa su mi zato SMSovi izgledali "ošišano" :) Jbg... Sad je sve ok. A ja sam bio ubeđen da Telenor zeza :ajoj:

Poslednja izmena:

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Generalno gledano, to je tačno :) Malo stvari mi smeta u životu...

Inače, stvarno je šteta što Srbija nije prilagodila svoje tablice nekom modelu Alfe :rotf:
Prosto je neverovatno kako gutas bukvalno sve sto ovi nasi prepisu iz EU, i u vecini slucajeva jako lose to odrade.... Ali kad odredjuju cifru, koliko treba da nam ogule kozu, tu nema greske nikad.

Sto se mene tice sve je isto kao u EU ali ima jedan izuzetak. A to je, da sve kod nas kosta isto kao u EU (a po nesto i skuplje) a da su nam plate 10x manje.

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Zar je nekoga briga za dizajn tablica, skarabudzili su ovo da dopune jos malo budzet i to je to...
Ako jednog dana udjemo tamo daleko gde treba, opet cemo menjamo...
Dizajner verovatno radi 30 godina tu gde je, ili su navatali "onog" malog sto zna sa kompjuterima pa ima je crtao u pejntu...
Ovo samo kod nas moze, rade nam sta hoce, umesto da se digne raja i napravi 2 sata kvalitetnog programa u sred grada...
Srbijooooo majko svih majki :mad:

Stola

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.08.2010.
Poruka
51
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Stola Apsolutno me nisi razumeo. Moja je poenta je bila da kada bi svi normalno placali poreze i ostale dazbine, ne bi bilo potrebno uvoditi njihova povecanja, dodatne akcize i ostale namete. Tu se podrazumeva da se spreci i lopovluk. Pocev od putara, pa sve do vrha. Jer i sam znas da su oni koji omogucavaju da funkcioneri dobiju svoj deo. A samim tim bi i svima bilo bolje.
(razumeo sam ja tebe iz prve)
Ono što sam podvukao bi bilo super da je tako, ali nije veruj, ovi naši bi za dve godine uništili nemačku privredu i disciplinu, i još ne daju im putari, već politikanti praznog džepa ucenjuju putare (generalno sve firme) na javnim nabavkama i tako kradu, kasnije im ne plaćaju za izvršene radove, opet ih ucenjuju, kako bi povećali cene da bi se ovi po drugi put ugradili i tako.

Milos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
422
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel|E8400|3.0 GHz
Motherboard:
Gigabyte|GA-EG45M-DS2H
RAM:
KINGSTON|1066MHz DDR2 HyperX|8 GB
HDD:
Western Digital|WD10EADS|2TB
Case:
Chieftec|HM-03SL-OP
PSU:
Cooler Master|RS 450 ACLY
@ZoNi
Pa ne vidim poentu jer ćemo menjati tablice sada i plaćati to, a AKO uđemo u EU radićemo istu stvar ponovo. Znači ja mislim da je uvođenje trebalo da počne kad krene proces ulaska u EU i da se odmah dobijaju tablice sa odgovarajućim obeležjem.

BTW što se tiče veličine molim te batali diskusiju, tebi jednostavno ništa ne smeta :D
Ja potpuno razumem vlasnike Alfi, koja ima napred mesto za malu tablicu, što postoji u zemljama od kojih prepisujemo razne gluposti, a bitne stvari u državi nisu rešene. To je standard, znači nema šta proizvođač da prilagođava vozilo, jer njihov auto ispunjava standard.
ave brate

U sluchaju da bude potera, a begunac bezi sa voznjom u rikverc 200 KM/h :troll: :rotf::rotf::rotf:

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Ajd da ne budemo surovi i da zaključavamo, isključite bilo kakvu politiku iz priče! I pojedinci, zapitajte se koliko ste proživeli sa vaših cca20 godina i da li mislite da možete tek tako da pljujete ovo i ono a tek ste školu završili. Nisam ni ja deda da se razumemo, ali je preterana frustracija politikom, državom, službenicima i ostalim stvarima... Okrenite se nečemu pametnom, a najlakše je pljuvati ;)

Ukratko, bez uplitanja politike ili tema ide pod LOCK ;)

:wave:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
A sta ako uzmete 458 italiju? Gde njemu staviti ovakvu tablicu?

Milos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
422
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel|E8400|3.0 GHz
Motherboard:
Gigabyte|GA-EG45M-DS2H
RAM:
KINGSTON|1066MHz DDR2 HyperX|8 GB
HDD:
Western Digital|WD10EADS|2TB
Case:
Chieftec|HM-03SL-OP
PSU:
Cooler Master|RS 450 ACLY
greh je na to staviti

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ne d'o Bog da zivim u Srbiji i vozim ovo, koji bi to tek greh bio, Boze pomozi :D

S

stalja

Guest
^

Haha ja sam bas pre neki dan video greh i to double combo.

Ako ste primetili beli Aston DB8 koji se vrti oko obilicevog venca.

E pa tog lepotana vozi hitic Mile Kitic doduse na strane table :D

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Malopre ga bas videh, zapao mi za oko... mislim, tesko ne primetiti onakvu egzotiku :)

U centru, kod Skupstine... neki veseljak sa Cliom RS ga malo bezobrazno pretekao, kanda se decko ponadao da ce ga ovaj pojuriti... ovaj u Astonu (bio to Mile ili ko drugi :D) samo iskulirao i nastavio lagano 40km/h tempom :cool:

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Jel zna neko šta je potrebno da bih dobio one "višlje" a "uže" tablice?

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Poslednja izmena:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Na novim tablicama stari grb Srbije

Beograd -- Na novim registarskim oznakama koje MUP od 1. januara izdaje vozačima nalazi se stari grb Srbije, koji od 11. novembra prošle godine nije u upotrebi.

U Zavodu za izradu novčanica kažu da su novih 800.000 tablica odštampali mnogo pre promene grba, a policija nije insistirala da se ova greška ispravi jer bi to koštalo dodatnih 4,5 miliona evra.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=01&dd=20&nav_id=487030

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Tuga bre, ali tuga ...

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ja se jbte smejem celo jutro. :D

Jos lik DaciЋi izjavio kako bi to bio veliki trosak za policiju da je ispravljeno, a da ce se zameniti sledece godine, kontam ponovo o trosku vlasnika vozila. :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh