Jbg,ne sluze SATA portovi samo za (direktno) kacenje HDD-ovaSamo 6 je malo? To uglavnom i nije toliko bitno jer 99% ljudi nema vise od 2-3 hard diska u kompjuteru, zato se tim i ne treba toliko opterecivati. Ako tebi treba 6 ili vise ti jednostavno kupi plocu koja ima toliko koliko ti treba.
6800K na 4.1 - 4.4 baca malo više od ovoga:
Samo da kazem da FX6350 u CB15 na 4,5GHz daje oko 105CB-a za single CPU, a oko 550 za multi.
Ne verujem da su ga testirali na 2 GHz, prebrz je tu za 2 GHz. Pre bih rekao da je oko 2.5-2.7 GHz. Maticne ploce inace koriste AGESA kod za prepoznavanje CPU-a, tako npr. FX9370 ne radi korektno u Gigabyte 990FXA UD5 rev1.1 jer poslednji BIOS ne prepoznaje adekvatno CPU i ne postavalja turbo parametre na adekvatne vrednosti, ali sa rucnim podesavanjem multiplikatora iz AMD overdrivea moze da se postigne konstantan klok.Ni meni nije jasno, i iskreno, sokiran sam ovako losim rezultatima. Pa nemoguce da je sporiji od PD??? Pa nisu ga valjda testirali na 2ghz(100x20mp)???
http://wccftech.com/amd-kaveri-apu-a107850k-gaming-general-performance-unveiled-mantle-45-faster-directx/Da se ne lazemo, gaming testovi su make or break za Kaveri. I to kako sa njegovim iGPU-om tako i sa odvojenom grafom. Kakav je u poredjenju sa Pentiumima, i3 i i5.
Ovo mi svaki put zapadne za oko - šta ako neko neće buđavi bf4? Da li mogu da dobijem proc za tih 30-ili-koliko-već-evra jeftinije a odbijem igru? Malo mi je to sve u sivoj zoni i ja se opet vraćam na svoj stav (ne, nemojte da me razapnete ) - kada kupujem procesor, hoću najbolji procesor za date pare, dodatna "oprema" me ne zanima. Ovo je, po meni, samo "prividna isplativost" i ne, ne kažem da se neće naći brdo ljudi koji će ovo itekako da pozdrave ali ja, i opet vjerovatno brdo ljudi, ne vidim nikakvu prednost u tome jer džaba meni procesor uz koji dođe još 100evra dodatne vrijednosti kada ja na kraju imam sve osim procesora?!Jos ako se ima na umu da se uz A10 dobija BF4, prodajom cena jos spada gotovo na nivo 6800K.
Za takve kao što si ti i dalje će se praviti FX6350 i FX8320.Ovo mi svaki put zapadne za oko - šta ako neko neće buđavi bf4? Da li mogu da dobijem proc za tih 30-ili-koliko-već-evra jeftinije a odbijem igru? Malo mi je to sve u sivoj zoni i ja se opet vraćam na svoj stav (ne, nemojte da me razapnete ) - kada kupujem procesor, hoću najbolji procesor za date pare, dodatna "oprema" me ne zanima. Ovo je, po meni, samo "prividna isplativost" i ne, ne kažem da se neće naći brdo ljudi koji će ovo itekako da pozdrave ali ja, i opet vjerovatno brdo ljudi, ne vidim nikakvu prednost u tome jer džaba meni procesor uz koji dođe još 100evra dodatne vrijednosti kada ja na kraju imam sve osim procesora?!
Po gore navedenoj cijeni, mislim da je I5 daleko isplativiji, naročito ako se i taj bf4 uzme u računicu (da ne spominjemo i jeftiniji FX-8320). Za bf4 u svakom slučaju treba zasebna grafička