To apsolutno nije tačno, u slučaju da se iz obe karte overklokovanjem izvuče neki maksimum GTX 970 izlazi kao jača karta.390X. U fizičkom pogledu je dosta jača od 970-ce. Doduše, 970 joj se može približite ako se overklokuje, ali ako overklokujemo obe 390X će joj opet uteći.
To ako ima 8gb rama ne znaci da ces moci da igras na neki dobar fps u 2018, sto se tice vrama do 2020 vjerovatno da ce moci, ali nece nuditi dobar fps, tako da ce morati da se smajnuje rezolucija pa detalji da bi bilo igrivo. Fallout 4 bi trebao da bude zadnji fallout na zalost, negdje sam citao nzm koji je sajt bio, da imam poslao bih ti. Ja npr sam igrao Tomb Raider iz 2013 na 1600x900 low-mid postakve i imao sam oko 30ak frejmova na gigabyte nvidia 9600gt i mogao sam assassin's creed IV black flag da igram na istim podesavanjima od 15-25 frejmova.Glasao za Amd R9 390x ima više gb memorije od gtx 970 a tih 8 gb biće itekako korisno u budućim igrama može se reći da ko uzme r9 390x obezbeđen je do 2020 godine što se tiče igara,a verovatno i duže osim u slučaju ako virtuelna realnost bude toliko napredovala da zahteva još jače grafičke za igre koje koriste virtuelnu realnost recimo možda fallout 5 dođe sa podrškom za virtuelnu realnost u dalekoj budućnosti i jeste karta malo veći potrošač ali većina nas na forumu ima dovoljno jaka napajanja za amd r9 390x i ne vidim razlog za uzimanje gtx 970 osim ako sam korisnik ima neko kinesko kung fu napajanje....
I Titan XMoj glas ide za GTX970... Razlog je duplo manja potrošnja energije a u performansama ne zaostaje mnogo. Još uvek je rano donositi zaključke o DX12 performansama, barem ja tako mislim. I ne bih nikome da kvarim snove, ali obe ove karte su već prevazidjene, sledeće godine izlazi nova generacija čipova, memorije, etc... Tako da priča da će sa nekom od ovih karti moći da se igraju neki novi budući naslovi (do 2020) baš i ne pije vodu... Jedine karte koje bi nekako, možda, mogle da izguraju do 2020 su: Fury X i GTX 980ti...
Odgovor-Pa naravno da neće biti na 100 fps-a ali sigurno će biti na pristojnom fps-u u 1080p recimo da neće padati ispod 50 fps u bilo kojoj igri koja izađe do 2020 godine,u 2k rezoluciji tu će se 390x malo više mučiti i u nekim igrama u budućnosti možda ali možda će biti fps oko 30 fps,što se tiče 4k rezolucije i 8k rezolucije koju najavljuju tu 390x a ni gtx 970 neće moći puno da učine u igricama u budućnosti...A što se tiče engina igara to neće preterano mnogo da napreduje kad se samo setim koliko igara se izdaje novih na frostbite 3 enginu koji je bio još na battlefieldu 3 a takođe ni endžin iz call of duty nije previše napredovao sad u ovom vremenu nekako se daje više pažnje virtuelnoj realnosti u igrama a ta virtuelna realnost troši masivne resurse iz grafičkih karti a to znači da će u budućnosti biti potrebno mnogo jake grafičke za tu za***anciju takođe sve više igara u budućnosti će izlaziti sa opcijom da mogu da se igraju preko virtuelne realnosti a jednog dana u dalekoj budućnosti sve igre će moći samo da se igraju u virtuelnoj realnosti.Nadam se da fallout 4 neće biti poslednji fallout ...To ako ima 8gb rama ne znaci da ces moci da igras na neki dobar fps u 2018, sto se tice vrama do 2020 vjerovatno da ce moci, ali nece nuditi dobar fps, tako da ce morati da se smajnuje rezolucija pa detalji da bi bilo igrivo. Fallout 4 bi trebao da bude zadnji fallout na zalost, negdje sam citao nzm koji je sajt bio, da imam poslao bih ti. Ja npr sam igrao Tomb Raider iz 2013 na 1600x900 low-mid postakve i imao sam oko 30ak frejmova na gigabyte nvidia 9600gt i mogao sam assassin's creed IV black flag da igram na istim podesavanjima od 15-25 frejmova.
Evo gledam moja graficka je izasla sredinom 2008, pa to i nije tako los rezultat posle 5-6 godina znaci. Tomb Raider je bio skroz ok za igranje, imao sam nekad dropove na 10ak sekundi, ali nije bilo to igrice, to je nesto do kompa, posto u svakoj igrici imam neke dropove fps-a tako na 10ak sekundi Assassin's Creed BF je dosta bolje optimizovaniji od Assassin's Creed 3. 3jku nmg da igram normalno uvijek sjecka i sjecka (Nekad sam mogao ) A 4ku sam 2 put presao, krecao se prosjek oko 20ak frejmova pa nije bilo sat prestrasno Ali odskocismo od teme, pa da ne duzimNadam se da fallout 4 neće biti poslednji fallout ...
Pa verujem ti da imaš toliko fps-a što se tiče Tomb Raidera to je igrivo na 30 fps ali igrati Asssassin Creed na 15 do 25 to je mučenje ali nije tvoja grafa kriva za to koliko je kriva loša optimizacija...
Ako se obracas meni, ocigledno bi trebao da procitas opet sto sam napisao Ako i dalje budes mislio isto citaj opet i opet970 sa 8 GB VRAM-a :-P
Ne plasiraj netacne informacije, sšuo?Ma i da ima cela 4 bilo bi odlicno .