Uh, izgleda da će otpasti test ZERO DAC-a, pošto sam ga u međuvremenu modifikovao, tako da test ne bi bio više realan. U kraćim crtama:2 Accu, vreme je da napišeš koju reč o Zero DAC-u.
U Nemackoj Covek je lepo sve izracunao, nije duplo veca cena u pitanju:28 eura ali u Tadzikistanu obzirom da ih ovde nema a od preko ih je moguce dobaviti ali po duplo vecoj ceni, (troskovi slanja itd). Nek vas sluze dugo.
Dakle, nije duplo veca cena, nego moze da bude 10 eura veca na ruke ukoliko ih vise ljudi kupi. Iskren da budem, iscimao bi se za forumase da dovucem kolicinu, ali sam to u proslosti radio i ili su ljudi ispalili za pare, pa me ostali smarali sto jos nije naruceno, ili su me smarali da sam se ugradio i sl i trazili neki moj interes u svemu tome... Ti me nesto isproziva na skupu na brzinu za sluske, "sto nisi i meni" kada si ih video, a nisam ni stigao da ti objasnim da nisu bile na stanju, jer sam dobio odmah "rekao sam ti i meni". A kada si ti to rekao prvi put, ja sam ih 10ak dana pre toga narucio (na kraju krajeva, tako si i saznao da si ih narucio). Thomann ih nije imao na stanju jedno 2 meseca, ni taj model, ni HMC-631 koji je meni zanimljiviji. Mozes li onda da zamislis kako bi me jahao neko ko me ne poznaje?Accuphase je napisao(la):Thomann ima stvarno neverovatne cene, ali oni su najveći uvoznik i prodavac Superlux slušalica u Evropi, tako da svakako dobijaju bolje nabavne cene u odnosu na ostale prodavce.
Thomann šalje i za Srbiju, poštarina je 40 evra za pakete do 30 kg, pojedinačna nabavka se definitivno ne isplati, možda nije loše kao opcija za grupnu nabavku, pošto vidim da ima zainteresovanih korisnika.
Uradio sam probu na Thomann sajtu za 4 i 8 komada, izgleda ovako:
4 komada HD-681 EVO = 93,78 €, poštarina 40 €, carina i PDV iznose 32% na ukupnu sumu (slušalice+poštarina), dakle 133,78 € + 32% = 176, 58 €, podeljeno na 4 korisnika = 44,14 €.
Za ukupan iznos carine i PDV-a nisam siguran, to morate proveriti, podatak sam našao na jednom forumu.
8 komada = 187,56 + 40 = 227,56 + 32% = 300,37 € : 8 = 37,54 € po komadu.
Pa kazem ti kako je to izgledalo sa moje strane, jesi prvi put pitao, ali deo "rekao sam ti i meni" kada sam krenuo da objasnjavam mi onda nema smisla... Podeli tu drugu opciju i sa ostatkom foruma, i jos jednom kazem, skupi na forumu 8 ljudi. Ako se ponasate kao solisti, platicete vise to je sigurno@Animan nisam te jahao vec pitao. Mislio sam da si zaboravio da i meni porucis jedan par. Mene izlaze duplo skuplje da ih porucim solo, na to sam mislio kada sam napisao doticnu recenicu. Videcu jos jednu opciju sto se tice Superlux-a. Ako i ta opcija otpadne, batalicu kupovinu tih slusalica i uzecu nesto drugo sto je dostupno i dobavljivo.
Pa naravno da te razumem, i vec sam napisao kako to obicno ide (ne obavezno i ne uvek, ali obicno je tako). Poenta je da meni samo smeta sto si bio jedan od tih "a sto nisam i ja dobio kada sam ti rekao da mi nabavis" - nisam dobio priliku da objasnim, a nije kao moram da se pravdam bilo kome. StavisePodelicu ako bude nesto od toga. Javicu.
Prvo tesko da bih skupio osmoro ljudi koji bi kupili isti proizvod, drugo nemam zivaca da se cimam u smislu sta ako neko ispali, pa ovaj odustane, pa onome je izleteo glineni golum ispred kaveza za papagaja i pokrao mu hranu za istog pa sad nema novca za slusalice jer je kupio hranu za papagaja itd.
Dobijem dijareju od takvih izgovora a ishod je isti - ispala.
Nadam se da me razumes.