• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Zvuk] Slušalice Superlux HD-681 EVO

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.669
Rezultat reagovanja
2.060
Moja konfiguracija
2 Accu,

vreme je da napišeš koju reč o Zero DAC-u.:D
 

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Biće, malo sam ga maltretirao ovih dana sa zamenom operacionih pojačivača, tj. popularno nazvanih opamp, u suštini mlaćenje prazne slame, nisam dobio skoro ništa, a to malo što mislim da sam dobio, spada takoreći u domen statističke greške.

Par informacija unapred: zvučno je iznad moje bivše soundkarte Auzentech X-Fi Forte, mada bih više voleo da je ispravna (opet, verovatno ne bih tako brzo nabavio DAC, da nije crkla) i da mogu da vršim direktna poređenja.

Zvučna signatura karte mi se takoreći "urezala" u memoriju nakon dve godine slušanja, i sećanja su još uvek relativno sveža, ali sluh je vrlo zeznut aparat, jako brzo se prilagođava novoj situaciji.
Navešću kao primer onboard zvučnu, koju sam silom prilika koristio par dana nakon crkavanja X-Fi Forte, a pre nabavke Zero DAC-a.

Prvi utisak je bio, uff, kakvo đubre od zvuka, a posle svega par dana "hmm, pa ovo i ne zvuči tako loše". :D

U međuvremenu sam kupio i Asus Xonar DGX, pošto mi povremeno treba malo bolji line-in ulaz, onboard je prilično loš.

Trenutna rang lista, od lošijeg zvuka ka boljem, dok mi je sećanje na X-Fi Forte još sveže:

-Onboard zvučna Realtek ALC892
-Asus Xonar DGX
-Auzentech X-Fi Forte
-Zero DAC
 
Poslednja izmena:

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
2 Accu, vreme je da napišeš koju reč o Zero DAC-u.:D
Uh, izgleda da će otpasti test ZERO DAC-a, pošto sam ga u međuvremenu modifikovao, tako da test ne bi bio više realan. U kraćim crtama:
DAC sekcija je izgleda veoma dobra, dok su zabrljali sa pojačalom za slušalice, nije najbolje urađeno, tj. ima veliko pojačanje u fabričkom stanju. Tada sam morao da držim potenciometar za jačinu svega par milimetara od početka, i gde je najmanje pomeranje rezultovalo ekstremnom/nepodnošljivom glasnoćom, tako da sam dohvatio lemilicu, smanjio pojačanje, i izmenio nekoliko elektrolitskih kondenzatora na putu signala.
Uglavnom, to nije više onaj uređaj koji je bio, tako da je test po mom mišljenju besmislen. Nije loš kao DAC, ali zbog ove brljotine sa pojačalom, ne želim da pišem test, pošto smatram da za sličnu količinu novca ima sigurnija/proverena kupovina: Yulong U100, koji je što se tiče headphone-amp dela besprekoran.

Evo kao kompenzacija test Philips Fidelio X1 slušalica protiv Superlux modela. :)

Ukupan utisak: Superlux HD-668B i Superlux HD-681 EVO se odlično drže naspram Philips Fidelio X1, pogotovo uzevši u obzir razliku u ceni, tada se može reći fantastično.

Philips Fidelio X1 su odlične slušalice u svojoj klasi, možda najbolje za tu količinu novca (200 evra), sudeći po izjavama i testovima korisnika koji poseduju puno raznih modela iz visoke klase.
Opisi idu čak toliko daleko, tvrde da nema boljih do 500-600 evra, tj. nema napretka u zvuku, mogu se naći modeli koji drugačije zvuče ali ne obavezno i bolje, dakle radi se o takozvanom side-step upgrade, ili u prevodu korak u stranu (drugačiji zvuk), ne i bolji. Da li je tako, ne znam, dok se ne uverim sam u to, mada se može prilično osloniti na izjave i utiske tih iskusnih korisnika, koji ne brane neki produkt zato što su ga kupili (pa zato mora biti najbolji), već vrlo realno prenose svoja iskustva i utiske.

Uglavnom, moja duga potraga za nekim boljim slušalicama se isplatila, našao sam ih u Philips Fidelio X1, iako tu firmu nisam imao na radaru u prvobitnoj listi.
Tu su bile Beyerdynamic DT880, AKG K701 & Q701 i Sennheiser HD 600/650. Problem je što ove modele nisam mogao da nađem po prodavnicama (radi slušnog testa), a mačka u džaku mi se nije naručivala.
Iako su zvučno veoma dobre, i visoko se kotiraju u audiofilskim krugovima, imaju i neke mane, koje se mogu izvući pažljivim čitanjem testova i utisaka.

Beyerdynamic DT880: peak u visokim (oko 8 kHz), koji može da nervira, možda pomalo “hladne”.

AKG K701 & Q701: čudne oscilacije u prozvodnji, navodno postoje modeli koji imaju dobro bass područje, i oni sa slabijim, u oba slučaja je slabije nego kod DT880. Veoma široka zvučna kulisa, možda čak malo neprirodna. Postoji opasnost da mogu zvučati “anemično” u poređenju sa modelima slične klase. Traže veoma zahtevno pojačanje, recimo popularna zvučna karta Asus Xonar ST/STX se smatra kao nedovoljna, pošto ima izlaznu impedansu od 10 Ω (poželjno je 1 Ω ili manje), tako da se u startu mora planirati neki DAC sa pojačalom za slušalice (150-200 evra najmanje).

Sennheiser HD 600/650: imaju čudnu osobinu da se zvuk čuje kao “iza zavese”, tj pomalo zamućen i bez transparentnosti.

To su bili razlozi zašto se nisam konkretno mogao odlučiti da naručim neki model bez slušnog testa.
U međuvremenu naletim na Philips Fidelio X1, dopale su mi se na prvi pogled i slušanje, onda sam tražio i čitao testove i utiske korisnika, i moram priznati da mi se svidelo ono što sam pročitao, pun pogodak, upravo ono što sam tražio, i mislio da mora da postoji objedinjeno negde u nekom modelu.

Dobar izgled i kvalitet izrade, topli, voluminozni, detaljni zvuk, ali koji ne prelazi u analitičnost i seciranje, malo jače bass područje, ali koje neće poklopiti srednje i visoke...sve to sam našao u X1.

Nakon pročitane gomile testova i opisa, i nekoliko izleta do prodavnice, gde sam ih preslušavao i izvlačio utiske, doneo sam odluku, da, to je to, produkt koji zadovoljava sve (skoro sve) kriterijume, i kupio sam ih. Jedina potencijalna mala mana je to što Philips ne prodaje rezervne jastučiće za njih, tako da ću možda za nekoliko godina imati problem, kada (ako) se pohabaju, ali se nadam da će dugo trajati, pošto deluju veoma robusno, i za sada nema ni naznake o tome, a kada dođe do toga, smisliću već nešto da nabudžim.

Zvuk: voluminozan, topao, široka zvučna slika, odličan bass za poluotvorene slušalice, malo jači nego što bi "trebalo", ali mi savršeno odgovara, pošto se odlično uklapa na srednje i visoke, tj. ne potiskuje ih drugi plan. Velika čistoća zvuka, visoki su svileni i detaljni, nikada naporni. Savršene za uživanje u muzici, uz to veoma udobne, iako nisu baš lagane (430g, bar tako stoji na Philips stranici, nisam ih merio). Ali se težina ne oseća zbog dobrog dizajna, bez problema ih možete nositi satima na glavi, nikada vas neće stezati ili smetati.

Kako se drže Superlux u ovoj, može se reći neravnopravnoj borbi? 668B sam platio 27 evra, 681 EVO 28, Philps Fidelio X1 195 €, dakle oba modela su sedam puta jeftinija.
Može se reći neverovatno dobro, borba nije toliko neravnopravna koliko bi se dalo očekivati zbog razlike u ceni.

Ako na skali od 1-10 dam Philips Fidelio X1 ocenu 9 za zvuk, pošto smatram da ima boljih slušalica, ali za mnogo više novca (koje bi dobile 10), onda bi Superlux HD-681 EVO dobile ocenu 7.5-8, a Superlux HD-668B 7-7.5.

Fascinantno je da su EVO po zvučnoj signaturi bliske ka X1, s tim da X1 sve radi za nijansu bolje: bolji bass, šira zvučna kulisa, za nijansu mekši i svileniji visoki.
Ponegde gde se primeti laka nervoza u zvučnoj slici EVO, X1 to sa lakoćom “istrese” iz rukava, jednostavno, suvereno drže pod kontrolom svaku situaciju.

Ali ovo se primeti samo u direktnom poređenju, i pažljivim slušanjem, jedna pesma na X1, pa odmah prebacivanje na EVO i slušanje iste pesme, nema šanse da ih upoređujem slušanjem više različitih pesama na jednom modelu, pa tek onda da prebacim na sledeći.

Najveća je razlika između 668B i X1, ali uslovno rečeno “najveća”, pošto ni one ne zaostaju previše. Problem je što X1 imaju moćno bass područje, EVO su tik uz njih, i kada se prebacim na 668B, zvuče malo slabije, recimo neutralno, dok su X1 i EVO solidno dominantnije, ali na lep i dopadljiv način.

Ovo je na “flat”, bez ikakvih ekvilajzera, bass pojačanja i slično.
Na 668B se ocena za bass menja (sa 7 na 7.5), ako se frekvencije od 63 i 87 Hz podignu za +4 dB u AIMP ekvilajzeru.

Izvor zvuka: razna flac muzika, AIMP3 plejer u ASIO modu -> Asus Xonar DG digitalni optički izlaz -> Zero DAC sa pojačalom za slušalice -> slušalice.

Opšti utisak (zvučni):
Philips Fidelio X1: 9
Superlux HD-681 EVO: 7.5-8
Superlux HD 668B: 7-7.5

Bass:
Philips Fidelio X1: 9
Superlux HD-681 EVO: 8
Superlux HD 668B: 7 (7.5 sa ekvilajzerom)

Srednji:
Philips Fidelio X1: 9
Superlux HD-681 EVO: 8
Superlux HD 668B: 7.5

Visoki:
Philips Fidelio X1: 9
Superlux HD-681 EVO: 7.5
Superlux HD 668B: 7

Prostornost & širina zvučne kulise:
Philips Fidelio X1: 9
Superlux HD-681 EVO: 8
Superlux HD 668B: 7.5
 
Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Svaka cast jos jednom :cheers:
 

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Ne znam da li ce se Accuphase ljutiti ako u ovoj temi iznesem svojih par prvih utisaka o ovim sluskama.

Pre nego sto sacekam odgovor, samo cu reci da za ove pare nema bolje...
 
Poslednja izmena:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.669
Rezultat reagovanja
2.060
Moja konfiguracija
Uzeo si bele?:D
 

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Black su u pitanju.
 

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Kakve su?uzeo bih i ja Vujo?

Sent from my D5503 using Tapatalk
 

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Dusan ih nabavio preko Thomanna pre 2 meseca i tek su mu pre neki dan stigle i pozajmio ih je meni da bi ih uporedio sa Corsair Vengeance 1500. Ja cekam HMC-631 od decembra :(
Da spomenem da imam ASUS Xonar DS zvucnu i da nisam menjao OP-AMP, te je moguce da sam time osakatio zvucnu sliku ovih Evo slusalica. Koristim V1 Corsair V1500 slusalica, koje su mnogo bolje od V2 istog modela. Takodje koristim V1 drajvere za Corsair V1500, jer V2 drajvera negativno utice na zvuk, kao i njegovu jacinu :(


Sto se tice udobnosti 681-Evo kao da su pravljene za malo vece glave i da mi zato gornji deo ne prijanja dobro kao donji deo. Tako da je ovde Corsair odneo ubedljivu pobedu, mada ASUS Vulcan Pro mi je ubedljivo najbolje legao - ASUS Vulcan Pro 4,5, Corsair Vengeance 4, dok Superlux ovde dobija 2,5.
Sto se tice jacine zvuka i ovde Corsair odnosi ubedljivu pobedu, ali to je zato sto sam koristio Xonar DS sa Evo sluskama. Da imam ozbiljniju zvucnu verovatno bi stvari bile u koristi SuperLuxa ili bi barem bile egal.


E sada odslusao sam par numera (igre nisam testirao) i nikakvi ekvilajzeri niti drugi efekti nisu bili ukljuceni - dakle sve je u potpunosti klok:

LOGH Ending 2 - SuperLux "izdominirao", visoki tonovi su bolje izrazeni nego kod Corsaira, ostatak je gotovo egal - Evo 4,5, Cors 4.

Super stardust Delta Main theme by Ari Purriken - Corsair je ovde ubedljivo pobedio, jer mu je bas daleko prirodniji. Kod Evo-a bas je prejak i gusi srednje samo tako. Visoki nisu na nivou Corsaira - Evo 2,5, Cors 4,5 - ubedljivo melodija koja nikako ne odgovara Evo-u i gde bi ih verovatno i ASUS gejmerske sluske kao Vulcan ili Orion ostavile u prasini.

Direct2Dreams remix - Adagio for strings barber remix - Ovde je najmanja razlika izmedju ova dva kompleta. Cors ima malo bolje definisane visoke tonove sto mi se dopada, dok je Evo vise umereniji - Evo 4, Cors 4.

Chopin Etude Op 10 No.3 - Slicno kao kod D2D remixa.

Connie Francis - I will wait for you - Superlux je ovde "izdominirao". Sve je nekako prirodnije, umerenije u odnosu na Corsair, mada i Cors se ovde vrlo dobro snalazi - Cors 3,5, Evo 4,5.

Once upon time in the west - ending scene - Prvi put da sam uspeo cuti zvuke koje nisam primetio kod Corsaira, a opet Cors je tu izdominirao nad Logi x530 zvucnicima. Sve u svemu slicna zvucna slika kao kod Corsa, ali ipak sa malo potpunijim visim tonovima - Cors 4, Evo 4,5.

Dakle da su malo udobnije, i da su malo "glasnije" uspele bi da mi zamene Corsair za svakodnevno slusanje(mada bi ovo mogao da resim zamenom OP-AMP-a jer ne bih da kupujem skuplju zvucnu jer me Xonar DS zadovoljava), ovako ce mi i dalje Corsair V1500 ostati prvi izbor iako ima nesto manje kvalitetan zvuk. Mada je moguce da sam previse navikao na zvuk koji Corsair daje pa da sam mozda neobjektivan u ocenjivanju.
Da imam V2 Corsa V1500 ne bi bilo dileme, Evo ga dere za dorucak, samo bi V2 bio udobniji dok bi sve ostalo bilo na stvari Evo-a.

Sve u svemu Accuphase je bio u pravu, u sta sam se sada licno uverio, da su Superlux 681-Evo odlicne slusalice i da vrede svaku paru. Da malo porade na ergonomiji bile bi jos bolje.
 
Poslednja izmena:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.669
Rezultat reagovanja
2.060
Moja konfiguracija
Da li si probao sa skineš sunđere kao što je Accu savetovao?
 

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Nisam, hteo sam da poredim sve u klot varijanti bez ikakvog dodatnog podesavanja.
Kada probam i to javljam...
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Imao sam prilike da ih probam na kratko, i mogu da kazem da ne treba mnogo vremena da se shvati da je Superlux 681-Evo apsolutni best buy... Da ne poveruje covek sta su uspeli da upakuju u 28 eura... Kada ih se opet dokopam, tj kada ThePocetnik zavrsi sa igranjem, javljam svoje utiske.

:wave:
 

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
28 eura ali u Tadzikistanu obzirom da ih ovde nema :D a od preko ih je moguce dobaviti ali po duplo vecoj ceni, (troskovi slanja itd). Nek vas sluze dugo. ;)
 

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Iznenadujuce dobro sviraju i na prastarom Realtek ALC662 cipu, tako da osim HMC-631 koje cekam, i ove sluske cu da zadrzim, a Dusan neka ceka sledecu turu Evo-a :troll:
 

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
A nova tura ce biti sledece godine. :D
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
28 eura ali u Tadzikistanu obzirom da ih ovde nema :D a od preko ih je moguce dobaviti ali po duplo vecoj ceni, (troskovi slanja itd). Nek vas sluze dugo. ;)
U Nemackoj ;) Covek je lepo sve izracunao, nije duplo veca cena u pitanju:

Accuphase je napisao(la):
Thomann ima stvarno neverovatne cene, ali oni su najveći uvoznik i prodavac Superlux slušalica u Evropi, tako da svakako dobijaju bolje nabavne cene u odnosu na ostale prodavce.

Thomann šalje i za Srbiju, poštarina je 40 evra za pakete do 30 kg, pojedinačna nabavka se definitivno ne isplati, možda nije loše kao opcija za grupnu nabavku, pošto vidim da ima zainteresovanih korisnika.

Uradio sam probu na Thomann sajtu za 4 i 8 komada, izgleda ovako:

4 komada HD-681 EVO = 93,78 €, poštarina 40 €, carina i PDV iznose 32% na ukupnu sumu (slušalice+poštarina), dakle 133,78 € + 32% = 176, 58 €, podeljeno na 4 korisnika = 44,14 €.

Za ukupan iznos carine i PDV-a nisam siguran, to morate proveriti, podatak sam našao na jednom forumu.

8 komada = 187,56 + 40 = 227,56 + 32% = 300,37 € : 8 = 37,54 € po komadu.
Dakle, nije duplo veca cena, nego moze da bude 10 eura veca na ruke ukoliko ih vise ljudi kupi. Iskren da budem, iscimao bi se za forumase da dovucem kolicinu, ali sam to u proslosti radio i ili su ljudi ispalili za pare, pa me ostali smarali sto jos nije naruceno, ili su me smarali da sam se ugradio i sl i trazili neki moj interes u svemu tome... :d Ti me nesto isproziva na skupu na brzinu za sluske, "sto nisi i meni" kada si ih video, a nisam ni stigao da ti objasnim da nisu bile na stanju, jer sam dobio odmah "rekao sam ti i meni". A kada si ti to rekao prvi put, ja sam ih 10ak dana pre toga narucio (na kraju krajeva, tako si i saznao da si ih narucio). Thomann ih nije imao na stanju jedno 2 meseca, ni taj model, ni HMC-631 koji je meni zanimljiviji. Mozes li onda da zamislis kako bi me jahao neko ko me ne poznaje? :)

Skupite 8 ljudi ili vise, ja odmah mogu da vam kazem da sluske vrede i 38 eura. Napravite malo akcije sami, budite gospodari svoje sudbine :D. Evo ti nadji 8 ljudi i skupi pare, ja cu ostalo da organizujem :)

:wave:
 

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Skotoson je ostavio link na nekim ranijim stranama ove teme da ih ima i u HR.
 

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
@Animan nisam te jahao vec pitao. :D Mislio sam da si zaboravio da i meni porucis jedan par. Mene izlaze duplo skuplje da ih porucim solo, na to sam mislio kada sam napisao doticnu recenicu. Videcu jos jednu opciju sto se tice Superlux-a. Ako i ta opcija otpadne, batalicu kupovinu tih slusalica i uzecu nesto drugo sto je dostupno i dobavljivo. :D
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@Animan nisam te jahao vec pitao. :D Mislio sam da si zaboravio da i meni porucis jedan par. Mene izlaze duplo skuplje da ih porucim solo, na to sam mislio kada sam napisao doticnu recenicu. Videcu jos jednu opciju sto se tice Superlux-a. Ako i ta opcija otpadne, batalicu kupovinu tih slusalica i uzecu nesto drugo sto je dostupno i dobavljivo. :D
Pa kazem ti kako je to izgledalo sa moje strane, jesi prvi put pitao, ali deo "rekao sam ti i meni" kada sam krenuo da objasnjavam mi onda nema smisla... Podeli tu drugu opciju i sa ostatkom foruma, i jos jednom kazem, skupi na forumu 8 ljudi. Ako se ponasate kao solisti, platicete vise to je sigurno :)
 

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Podelicu ako bude nesto od toga. Javicu. ;)
Prvo tesko da bih skupio osmoro ljudi koji bi kupili isti proizvod, drugo nemam zivaca da se cimam u smislu sta ako neko ispali, pa ovaj odustane, pa onome je izleteo glineni golum ispred kaveza za papagaja i pokrao mu hranu za istog pa sad nema novca za slusalice jer je kupio hranu za papagaja itd.
Dobijem dijareju od takvih izgovora a ishod je isti - ispala.
Nadam se da me razumes.
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Podelicu ako bude nesto od toga. Javicu. ;)
Prvo tesko da bih skupio osmoro ljudi koji bi kupili isti proizvod, drugo nemam zivaca da se cimam u smislu sta ako neko ispali, pa ovaj odustane, pa onome je izleteo glineni golum ispred kaveza za papagaja i pokrao mu hranu za istog pa sad nema novca za slusalice jer je kupio hranu za papagaja itd.
Dobijem dijareju od takvih izgovora a ishod je isti - ispala.
Nadam se da me razumes.
Pa naravno da te razumem, i vec sam napisao kako to obicno ide (ne obavezno i ne uvek, ali obicno je tako). Poenta je da meni samo smeta sto si bio jedan od tih "a sto nisam i ja dobio kada sam ti rekao da mi nabavis" - nisam dobio priliku da objasnim, a nije kao moram da se pravdam bilo kome. Stavise :)

P.S. Mislim da na forumu imas 8 ljudi za ovo, samo ja sada nemam vremena da to organizujem :)
 

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
ja sam zainteresovan za kupovinu :)

Bobi + 1 =2
jos 6 ljudi

ajdete ko hoce :)

:wave:

edit: videcu da li oce moj ortak
 

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Otvoricu kasnije temu za to pa cemo probati da se skupimo.

Ko ispali dobija BANanu. :d :troll:
 
Vrh