• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Zvuk] Slušalice Superlux HD-681 EVO

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Pozdrav društvu, zahvaljujući članu Misko81, evo i mene na PCAXE forumu.
Za početak, kao prva poruka - jedan test slušalica od mene, nadam se da će vam se svideti. :)

Superlux HD-681 EVO

Tehnički podaci: dinamičke slušalice, poluotvorene, circumaural (oko ušiju), impedansa 32 Ω, frekventni raspon 10 Hz – 30 kHz.


Neki korisnici foruma su verovatno zapazili novi model Superlux slušalica (HD-681 EVO crne, postoji i bela varijanta), ja sam ih kupio u maju ove godine (prva serija, crne), pošto sam izuzetno zadovoljan prethodnim (668B), pa sam bio zainteresovan da čujem i ove, i da vidim da li ima nekih poboljšanja. Za korisnike koji nisu videli moj prethodni test slušalica Superlux 668B, kliknite ovde da ga pročitate, naravno, ako želite.



Prvo što sam zapazio, su znatno mekši i udobniji jastučići (ear-pads) na EVO, zatim stezanje (u novom stanju) je nestalo, slušalice su jako udobne od prvog trenutka, mada su u međuvremenu i 668B postale jako udobne, tj. stezanje je popustilo tokom korišćenja, a dodatnu udobnost su mi priuštili velurski jastučići, koje sam naknadno kupio i zamenio originalne. Sada ih mogu nositi satima na glavi, skoro da ih i ne osećam, više puta mi se desilo da zaboravim na njih, ustanem i time potegnem kabel, što srećom prolazi bez posledica, pošto je izmenjiv, tj. nije fiksno povezan sa slušalicama, već ima priključak na levoj strani, koji se iskopča prilikom potezanja i tako sprečava oštećenje.

Istu vrstu priključka je Superlux zadržao i na modelu HD-681 EVO, što je jako pohvalno.
Po izgledu su HD-681 EVO lepše u odnosu na 668B, mada mi je to najmanje bitna stavka, ono šta me zanima je na prvom mestu zvuk, zatim udobnost, izgled mi je prilično nebitan.

Nekoliko dodatnih slika slušalica u spojleru:





Pošto su EVO rešile udobnost u svoju korist (poredim fabričko stanje na oba modela), dolazi red na zvučni test. Prvo što se primeti, to su znatno jači duboki, i povučeni visoki u odnosu na 668B, novi model ima drugačiju zvučnu signaturu (potpis) u odnosu na 668B.

Dakle izmenjena zvučna signatura, koja se čuje odmah, bacam se na detaljnije poređenje oba modela, i pokušavam da uočim razlike. Nakon gomile preslušanog materijala mogu se donekle pomiriti sa povučenim visokim tonovima, koji nisu ekstremno povučeni u odnosu na 668B, tj. čuju se sasvim dovoljno, ali mogli bi po mom ukusu imati malo više energije.

Ono što mi se nije svidelo je bass područje, malo mi je bilo predominantno (ovo je još najmanji problem), znatno veći problem su mi nešto sporiji basovi na EVO, tj. u direktnom poređenju se primećuje brži, impulsivniji bass na 668B, koji sa lakoćom sledi i verno reprodukuje bilo koju brzinu ritam sekcije (bubnjevi, kontrabas, bas-gitara, itd.).

Srednji tonovi su odlični na oba modela, čisti i nenaporni, sa blagom tendencijom da mi se više sviđaju na 668B, ali to je možda i zbog jačeg bass područja na EVO, koje time malo potiskuje srednje u drugi plan. U detaljnom poređenju se može primetiti i nešto šira zvučna kulisa EVO modela. Ali u ukupnom zbiru nije bilo dovoljno da zbace 668B sa trona, bass područje je odnelo prevagu.

Superlux EVO sam zadržao i koristio samo prilikom gledanja filmova, moćno bass područje tu zna da bude dobro i zabavno za eksplozije i razne kabuuum efekte. Tako bi verovatno ostalo do daljnjeg, da nisam pre neki dan prilikom vršljanja po forumima naleteo na preporuku da se ukloni sunđer koji se nalazi između jastučića i zvučnika slušalica, time postaju svetlije, i kvalitet bass područja se popravlja.
 
Poslednja izmena:

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Naravno, preporuka se morala odmah isprobati, tim pre što se radi o verovatno najlakšem i najbržem “modovanju” koje se može zamisliti (bukvalno 10 sekundi, o tome kasnije).

Pre nego što sam skinuo sunđer, preslušao sam više puta neke pesme, da bih mogao preciznije primetiti razlike. Skidam sunđere na obe strane, vraćam slušalice na glavu, i pokrećem ponovo prethodno dobro preslušane i “upijene” pesme...i ostajem bez daha.

Prva pomisao je “šta kog đavola, wtf, ma daaaj, pa ovo je nemoguće, ne mogu da verujem, ufff kakva razlika...” Razum odbija da je takva razlika moguća zbog jednog šugavog sunđera, ali je sluh neumoljiv, i kaže da je moguće. Razum iznerviran tvrdi da nije, i sledi dodatni posao, skidanje jastučića (ear-pads), i vraćanje sunđera nazad, i tako nekoliko puta, poređenje, dok se razum nije uverio da je moguće, a o razlozima će razmišljati kasnije, važan je rezultat.

Šta se izmenilo: fantastični, brzi (i poznati) bass sa 668B je ponovo tu, ali sa dodatnom dimenzijom neverovatne voluminoznosti, koja se tako lepo uklapa u ostatak zvučne slike, da je to prosto neopisivo. Visoki tonovi su se dodatno osvetlili, dakle ono blago zatamnjenje koje mi je pomalo smetalo je nestalo, uz dodatno proširenje zvučne kulise (soundstage), još bolju separaciju detalja i instrumenata, u ukupnom zbiru veliki skok napred. Ako su do sada Superlux 681 EVO bile zvučno za nijansu iza, ovom izmenom su definitivno nagazile na gas, i pretekle 668B u ukupnom utisku.

Pošto je razum tražio objašnjenje (inače bi stalno dizao pobunu i dosađivao): sunđeri prave previše dampinga, tj. “guše” slušalice (membrane), koje su pretrpele izmene, tj. dobile jače bass područje koje opet pokreće pozamašne količine vazduha. Pošto se radi o velikim membranama, promera 50 mm, količina vazduha koju moraju pokretati tokom rada nije mala, a sunđer ih je remetio u radu, tj. membrane u hodu moraju potiskivati (ili uvlačiti, u zavisnosti od položaja) vazduh kroz sunđer, što je dodatni napor, koji ih je usporavao, dovodio do zastoja u protoku vazduha i rezultovao gubitkom impulsivnosti. Skidanjem sunđera su slušalice bukvalno prodisale, i dobile mogućnost da se prikažu u punom sjaju. Dodatni dobitak u energiji visokih, detaljima i prostornosti dođe kao šlag na tortu.

Da dodam i ovo, pošto će možda neko doći na ideju da uklanja sunđer sa (prethodnih) modela 681, 668B i Presonus HD7: nema potrebe, pošto sam i ja došao na istu ideju – nema nikakvog zvučnog efekta, osim što membrane ostaju skoro nezaštićene, što i nije baš preporučljivo, na EVO je drugačija situacija, u sredini se nalazi dodatni filc, koji ih štiti.

Pošto nisam našao na nekoj stranici mereni frekventni odziv slušalica, pokušaću da ga dočaram subjektivnim utiscima. Nakon eksperimentisanja na headroom sajtu sa nekoliko modela, našao sam dva (uklonio sam ih sa grafikona) koji odgovaraju subjektivnom utisku. Plava linija u bass području prikazuje utisak u odnosu na 668B, dakle slušalice su dobile znatnu ekstenziju u dubokim, srednji se poklapaju, plava linija u visokim prikazuje utisak EVO sa sunđerom, zelena linija je frekventni odziv visokih nakon uklanjanja sunđera. Grafikon ne pretenduje na 100% tačnosti, pošto je zasnovan na slušnom utisku, ali verujem da je dosta približan, baš me zanima koliko će se poklopiti sa pravim mernim rezultatima (ako se pojave).

Grafikon se nalazi u spojleru:


Modovanje: uhvatite prstima sunđer, kao da hoćete nekog da uštinete, i izvučete napolje (prva slika). Pošto nije pričvršćen niti zalepljen, uklanja se veoma lako i brzo (nije potrebno skidanje jastučića, da bi se došlo do sunđera), a daje veliki rezultat. Sunđer koji se uklanja je na drugoj slici dole desno. Treća slika prikazuje školjku slušalica nakon uklanjanja sunđera. Par slika u spojleru radi pojašnjenja:




Zaključak: Superlux ruši sve moguće granice, uspeli su ionako odlične slušalice (668B & co.) da dodatno unaprede:

1) Tvrdi jastučići – nema problema, zamenjeni mekšim
2) Malo prejako stezanje u fabričkom stanju – otklonjeno
3) Izgled – ulepšane
4) Malo istaknuto područje visokih (po nekim korisnicima, meni je bilo ok) – ublaženo
5) Širina zvučne kulise, detalji i prostornost – poboljšana
6) Dodatni trošak za velurske jastučiće, koje su neki korisnici kupovali radi unapređenja udobnosti – nema problema, besplatno su priloženi uz slušalice, ja ih nisam dobio, pošto ih nije bilo u prvoj seriji, kasnije isporuke ih imaju.

I sve to uz zadržavanje iste cene, čak za nijansu niže (Superlux 668B = 29 evra u Nemačkoj, Superlux 681 EVO = 28 evra), zaista neverovatno. Nema ih još u Srbiji, ne znam da li će ih biti, pretpostavljam da postoji šansa da se pojave u lyrastyle, pošto uvoze i prodaju Superlux. Ako zadrže relaciju cena kao kod modela 668B, eto fantastične kupovine.

Za kraj: ako volite moćno, voluminozno, brzo i precizno bass područje, koje se savršeno nadovezuje na odlični i čist srednji spektar, briljantne visoke bez ikakve oštrine, sa kvalitetnom separacijom instrumenata, širokom zvučnom kulisom, zvučnom signaturom koja omogućava bez problema višesatno nenaporno i opušteno uživanje u muzici, onda su Superlux HD-681 EVO odličan izbor, bez konkurencije u sličnoj cenovnoj klasi (osim ostalih Superlux modela), a slobodno mogu reći bez ikakvog ustezanja i do 100 evra.
Verovatno zvučno dosežu i znatno dalje, ali o tome više nekom drugom prilikom, kada im na megdan izađu dostojni protivnici.
 
Poslednja izmena:

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.946
Rezultat reagovanja
142
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Ud, pa šta da ti kažem sem "DOBRODOŠAO" sa sve velikim slovima. Odlična recenzija. Ja nisam audiofil, ne razumem se puno u zvuk ali je test kvalitetan ;)
:sekira:

voodoo people - magic people :)
 

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Hvala na srdačnoj dobrodošlici, bilo mi je zadovoljstvo da napišem ovaj test o produktu koji malo košta, a zauzvrat puno nudi. Zadovoljni korisnici su najbolja reklama. :)

Možda slušalice ove firme nisu još dovoljno poznate na našim prostorima, ali evo jednog testa sa stranih sajtova (između gomile ostalih), koji se savršeno poklapa sa mojim utiscima prethodnog modela Superlux HD-668B:

Superlux HD 668B: A Giant Killer?

Ispod izjava autora gornjeg testa mogu apsolutno staviti svoj potpis, odličan opis.
 
Poslednja izmena:

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
Dobrodosao :)
Svaka cast na odradjenom testu :)
jako lep dizajn slusalica :)

pitanje:

da li su zatvorenog tipa ? :)

:wave:
 

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
btw u kojim nemačkim prodavnicama ima 681 EVO? ako može link.
Naravno, mada su u testu slušalice linkovane, ali evo da ubacim i ovde, radi se o velikoj nemačkoj prodavnici muzičkih instrumenata Thomann:

Superlux HD-681 EVO crne:

http://www.thomann.de/de/superlux_hd_681_evo_bk.htm

Superlux HD-681 EVO bele:

http://www.thomann.de/de/superlux_hd_681_evo_wh.htm

Kapiram da pored EVO modela ima i obican "HD681" model, ili gresim?
Da, stariji, tj. prethodni modeli:

Superlux HD-681:

http://www.thomann.de/de/superlux_hd681.htm

Superlux HD-668B:

http://www.thomann.de/de/superlux_hd668_b.htm

Superlux HD-681B:

http://www.thomann.de/de/superlux_hd681_b.htm

Modeli koji se mogu naći kod nas, tj. u Srbiji - Superlux HD-681:

http://www.lyrastyle.rs/site/virtuemart?page=shop.product_details&flypage=youmania_flypage.tpl&product_id=1720&category_id=61&manufacturer_id=129

Superlux HD-668B:

http://www.lyrastyle.rs/site/virtuemart?page=shop.product_details&flypage=youmania_flypage.tpl&product_id=1718&category_id=61&manufacturer_id=129

Presonus HD7 (ovde je Superlux OEM za Presonus, najverovatnije se radi o modelu Superlux HD-681B):

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/14368-Presonus-HD7/

ili:

http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=7397#

Takođe se mogu naći na sajtu http://www.kupujemprodajem.com/ povremeno Samson SR850 (ukucati model u pretragu), zvučno najsličnije modelu 668B, mada po izgledu liče na 681.
 
Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Dobrodosao, i svaka cast na recenziji, odlicno prikazane mane i prednosti, a i sama ispravka mana!
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ne znam kako mi je promaklo, sorry. Hvala! Ok, gledam da dovucem jedan Hd 681 EVO black, iz ciste radoznalosti :) Da me ne razumes pogresno, ne sumnjam u tvoj sud ni malo, ali sam se nalozio, za te pare mora da se proba uzivo :)

:wave:

EDIT: Evo ovde ima fin unboxing:

 

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Kad sam ja pazario i nahvalio Presonus HD7 (Superlux HD-681B), slabo je bilo reakcija na forumu, nestručno lice, I suppose...
 

Accuphase

Headphones Guru
Učlanjen(a)
04.11.2013.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP 350 G2
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 & Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Motherboard:
ASUS Prime X370-Pro
RAM:
2x8 GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3600
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 8GB
Display:
AOC Q3279VWF
HDD:
Crucial M550 256GB (sistem), Toshiba 3TB
Sound:
Zero DAC 24bit/192 kHz & Philips Fidelio X1
Case:
be quiet! Pure Base 600
PSU:
Seasonic Focus Gold 650W
Optical drives:
DVD±RW LiteOn iHAS124
Mice & keyboard:
Logitech G105 & G602
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Da me ne razumes pogresno, ne sumnjam u tvoj sud ni malo, ali sam se nalozio, za te pare mora da se proba uzivo :)
Ne, zašto bih te razumeo pogrešno, i ja sam bio svojevremeno sumnjičav kada sam naleteo na utiske i testove korisnika, nije mi se nekako uklapalo da se može dobiti mnogo zvuka za malo para, ali je na kraju pobedila znatiželja. :d

Pre nego što su mi stigle (pričam o modelu 668B) bio sam umereno optimističan, ali bio sam spreman i na to da ću dobiti neki krš, tj. da je hype bezrazložan.
Slušalice su daleko premašile moj optimizam, i još od tada se pitam kako je moguće dobiti toliko kvalitetan zvuk za tako malo novca. Na to pitanje nemam još uvek odgovor.

Slušalice su megahit po internet forumima, sa puno odličnih testova, ako postoji interes, mogu ostaviti linkove ovde (ako je dozvoljeno).

Kad sam ja pazario i nahvalio Presonus HD7 (Superlux HD-681B), slabo je bilo reakcija na forumu, nestručno lice, I suppose...
Baš te briga, bar od tada uživaš u kvalitetnom zvuku. :)
 
Poslednja izmena:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Xtra test i xtra sluske samo je malo nezgodno doci do njih jer kapiram da postarina sa carinom izadje koliko i cele sluske ;)
Ako budem bio u prilici da ih nekako pazarim povoljno gledacu da ih posedujem jer je smesna cena za ono sto pruzaju ;)
 

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Zar ne bi trebalo da je ispod 70e da ide bez carine?
 

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD B55 @3.8Ghz/2.8Ghz NB & Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Crosshair IV Formula
RAM:
2X2GB Excelram Rippler + 2X8 GB Patriot,sve na 9-9-9-24-27 1T@1600Mhz
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Samsung EVO840 120 GB+Samsung 1.5 TB+Samsung HD321KJ 320GB+WD AAKX 500GB+WD 320GB AAKX
Sound:
Integrisana zv. & Logitech G51
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Logitech G400s,neki djubre-plastikaner od 5e(za sad :D)
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Ide valjda porez ili tako nesto...
 

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Koliko znam po novom rokaju i na ispod te cifre(kako te zadesi) :(
 

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Koji bedak....
Soz za off, ali htedoh da narucim doticne, avaj ovo me ubi..
 

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Ne tvrdim 100%,znam da su drugu lupili i carinu i porez na stvar od 50eur,ako neko naruci ili zna tacno koliko ce izaci nek slobodno napise i ja bih ovo nekako nabavljao;) Tnx
 

Don Workinson

PCAXE Member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Poruka
935
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 8600K 4.6GHz :: NOCTUA NH-C12P SE14
Motherboard:
ASUS TUF Z370 PRO GAMING
RAM:
2x8GB DDR4 Corsair 3200
VGA & cooler:
SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5
Display:
Dell U2312HM IPS, Samsung 793DF
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, WD Blue 4TB, Samsung F3 500GB HD502HJ
Sound:
Asus Xonar DG :: CMOY HP AMP :: TAKSTAR HI2050/PANASONIC RP-HTF600E-S/Superlux HD 661/Takstar Pro 82
Case:
NZXT ELITE 340
PSU:
SEASONIC SS-520GB 520W
Mice & keyboard:
Zowie FK2 :: Steel Series QcK+ fnatic, CMStorm Devestator
Internet:
100Mb/s -/6Mb/s SBB
OS & Browser:
Windows 10 x64, Mozilla Firefox
Other:
Xbox Controller
fora je sto salju kurirskom dhl i kosta tipa 35-40e za srbiju [zaboravio sam tacno], pogledajte na sajtu. ja sam odatle narucio kod buraza u nem na adresu pa je on poslao obicnom dhl postom i to kosta 8-9e. Nista nisam morao da platim.
 

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.669
Rezultat reagovanja
2.060
Moja konfiguracija
Možda će ih biti u lyrastyle uskoro ...
 

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
:welcome: Accuphase
Браво за опис слушалица.
Мене копка да ли је онај сунђер који си скинуо стављен само због заштите мембране или можда и због бубне опне, тј. колико је безбедно слушати гласну музику без њега?
 

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Za Superlux sam naravno cuo sa drugih foruma, ljudi su ih uglavnom hvalili ali nisam imao priliku do sad da se susretnem sa njima. Kolika je cena modela koji si testirao?
Btw svideo mi se test i opis. Dobrodosao na forum. :)
 

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
333
Rezultat reagovanja
82
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
i7 8700/frio 14
Motherboard:
Z370 pro4
RAM:
2x8gb Vengeance
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329
HDD:
1.5 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
^pise tamo 28-29e.

Accuphase nije samo guru za slusalice, nego i Gothic guru :D... :wave:
 
Poslednja izmena:

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Posle procitanog review-a bas bi voleo da ih isprobam i uporedim sa slusalicama koje imam.

Mada posto sam povremeni gejmer vise bi voleo da cujem HMC631, a vidim da ce uskoro u prodaji da se nadje i jaci model - HMC681.
 
Poslednja izmena:
Vrh