micairvas
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 04.10.2009.
- Poruka
- 145
- Rezultat reagovanja
- 19
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 + Freezer 34 Duo
Motherboard:
Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
RAM:
Adata D41 3600 cl16 (2x8gb)
VGA & cooler:
MSI GTX1070 8gb GamingX
Display:
Mi 34 144Hz
HDD:
512gb Adata XPG SX8200 Pro
Sound:
Bose companion 2 II+AKG Q701
Case:
NZXT H200i
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
G702+Corsair K70 RGB MK.2 SE+G602
Pozdrav svima,
Sinoc mi se skoro upalio atx konektor od seasonic napajanja, pa zelim da podelim sa vama kako je do toga doslo i kako bi izbegli ovakvu neprijatnost.
Naime u pitanju je mining rig, cija je svrha da kopa kriptovalute .
Rig se sastoji od:
ASUS P8H61-M LX R2.0
G1620
4gb ddr3
3 x R9 280x sapphire dualX
Napajanje Seasonic 750w m12, (na njega su bile zakacene 2 grafike) - pregorelo
Napajanje chieftec cft 750w (zakacena 1 grafika).
Rig je radio normalno 3 dana bez prestanka, temperature grafika su bile ispod od 65-70C, 1020/1500 (fabricki klokovi), medjutim sinoc pocela da se oseti neka paljevina, gledam sa svih strana, pipam kablove, nista. Ugasim rig, proverim da li je sve dobro povezano, palim ga, ponovo krene da kopa normalno ali se opet oseti paljevina. Na kraju resih kompletno da rastavim rig, kad ono ne mogu da iscupam sa ploce 24-pinski atx konektor od napajanja, istopio se atx konektor.. Kada sam uspeo nekako da ga iscupam imao sam sta da vidim, slike u prilogu.
Grafike su bile undervoltovane na 1,1V, ne bi trebalo da su trosile vise od 250w.Zna li neko da li mogu da ostvarim garanciju na napajanje? Znam da je fizicko ostecenje, ali nisam preopteretio napajanje?
Sinoc mi se skoro upalio atx konektor od seasonic napajanja, pa zelim da podelim sa vama kako je do toga doslo i kako bi izbegli ovakvu neprijatnost.
Naime u pitanju je mining rig, cija je svrha da kopa kriptovalute .
Rig se sastoji od:
ASUS P8H61-M LX R2.0
G1620
4gb ddr3
3 x R9 280x sapphire dualX
Napajanje Seasonic 750w m12, (na njega su bile zakacene 2 grafike) - pregorelo
Napajanje chieftec cft 750w (zakacena 1 grafika).
Rig je radio normalno 3 dana bez prestanka, temperature grafika su bile ispod od 65-70C, 1020/1500 (fabricki klokovi), medjutim sinoc pocela da se oseti neka paljevina, gledam sa svih strana, pipam kablove, nista. Ugasim rig, proverim da li je sve dobro povezano, palim ga, ponovo krene da kopa normalno ali se opet oseti paljevina. Na kraju resih kompletno da rastavim rig, kad ono ne mogu da iscupam sa ploce 24-pinski atx konektor od napajanja, istopio se atx konektor.. Kada sam uspeo nekako da ga iscupam imao sam sta da vidim, slike u prilogu.
Grafike su bile undervoltovane na 1,1V, ne bi trebalo da su trosile vise od 250w.Zna li neko da li mogu da ostvarim garanciju na napajanje? Znam da je fizicko ostecenje, ali nisam preopteretio napajanje?
Prilozi
-
935,7 KB Pregleda: 346
Poslednja izmena: