Shang Tsung
Moderator
- Učlanjen(a)
- 31.05.2011.
- Poruka
- 4.813
- Rezultat reagovanja
- 166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
- Urednik
I vrapci na grani znaju sta je Seasonic i kakvi su njihovi proizvodi. Kompanija je osnovana daleke 1975. sa ciljem da proizvodi elektronsku opremu. Nakon pojave personalnih racunara (1980) ulaze na PC trziste kao proizvodjaci napajanja. Od 2003.god nastupaju na trzistu i pod svojim brendom, a dosta su i dalje zastupljeni kao OEM proizvodjaci.
Kada su napajanja za racunare u pitanju i kvalitet istih Seasonic je broj 1 po meni. Iza njega mogu da stanu u red Enermax i SuperFlower.
Posto sam resio da uzmem novo napajanje, neko vreme mi prvi pik bio Cooler Master Vanguard V700. U pitanju je nova serija iz CM-a, bazirana na poslednjoj Seasonic KM3 platformi (ista platforma je upotrebljena recimo u Seasonic SS-750KM napajanju). CM ne volim preterano, ali kada uzmemo u obzir sta je unutra, to je sasvim druga prica. Medjutim, onda me je nesto drmnulo i .. pa recimo da sam impulsivno pozeleo da imam platinasto napajanje po prvi put u zivotu.
Izbor je pao na najjeftinije iz XP serije deklarisano na 660W snage. Istina, jace od toga mi zapravo i ne treba. Za pocetak ce mozda biti 2 grafike u SLI rezimu i to MSI GTX 560 Ti. Ono sto je na prvi pogled interesantno (pored toga sto je napajanje opremljeno platinastim sertifikatom) jeste da je jacina struje na 12V grani deklarisana na 55A, a to je 660W i to na 50C temperature. Upravo toliko je i deklarisano na nivou celog uredjaja. Naravno, uz ovo napajanje ide garancija od cak 7 godina (u mom slucaju je Kimtek uvoznik).
Posto nemam nikakvu mernu opremu, nadam se da cete mi oprostiti sto ne mogu licno da odredim fluktuacije napona, ripple signala, i ostale tehnikalije, ali cu se svakako potruditi da prenesem zapazanja od drugih koji su testirali ovo cudo. Takodje, ne smem ni da ga otvaram (zbog garancije, 7 godinaaa ), ali necete biti uskraceni za ono sta je unutra.
Prvo malo unboxinga:
Posto nemam fotoaparat, slike su fotkane sa mojim Pimpfonom.
Specifikacija:
Sta kaze Seasonic marketing:
1. 80PLUS® Platinum Certified Super High Efficiency
2. 7 Years Warranty
3. DC Connector Panel with Integrated VRM [Voltage Regulator Module]
4. DC to DC Converter Design
5. Active Power Factor Correction [99% PF Typical]
6. Conductive Polymer Aluminum Solid Capacitors
7. Highly Reliable 105°C Japanese Aluminum Electrolytic Capacitors
8. Gold Plated High Current Terminals
9. Tight Voltage Regulation [±2%]
10. High +12V Output
11. Dual Sided PCB Layout
12. Seasonic Patented Hybrid Silent Fan Control
13. Sanyo Denki San Ace Silent Fan
14. Ultra Ventilation [Honeycomb Structure]
15. Full Modular Cabling Design
16. Multi-GPU Technology Support
17. All-in-One DC Cabling Design
18. Easy Swap Connector
19. Universal AC Input [Full Range]
Samo napajanje je poprilicno tesko, s obzirom da nije oversized, vec ima standardne dimenzije napajanja.
Sto se kablova u propratnom pakovanju tice, oni dolaze u fensi najlonskoj torbici. Komplet mozete videti na sledecoj slici:
Ventilator je 120mm i to dobro poznati San Ace od kompanije Sanyo Denki i “ball bearing” je tipa. Deklarisan je na 12V i 0.19A. Na samom napajanju postoji prekidac za hibridni mod, i kada je isti aktiviran ventilator se ne pali dok opterecenje jedinice ne predje 30%. Od 30-50%, vent radi u tzv “silent” modu, a tek preko 50% opterecenja radi normalno. U pitanju je stvarno necujni vent koji Seasonic koristi na skoro svim svojim jedinicama. To govori nesto.
Napajanje je kompletno modularnog dizajna, sto znaci da su svi kablovi odvojivi. Istina, 24pin i 8pin za cpu su uvek potrebni, i na mnogim napajanjima koja se reklamiraju kao modularna ova dva kabla su zalemljena direktno na stampanu plocu. U principu to i nije mana, a kad je bal - nek je maskenbal (u ovom slucaju). Kablovi su “flat” tipa, kao sto mozete videti na slikama ispod. Da napomenem da su 8pin cpu i 24pin dodatno buzirovani.
Duzine kablova mozete videti na sledecoj tabeli.
Kako izgleda kada se zaviri unutra, mozete videti na sledecim fotkama:
Slike su preuzete sa Jonnyguru.com.
Kvalitet lemljena je izuzetan. Nisam siguran da bolje od ovoga uopste i moze.
Ispod (crveni PCB) je Cooler Master Vanguard V1000. Reklo bi se skoro pa identicna platforma.
Kada je u pitanju efikasnost napajanja, evo sta kazu:
Sto bi rekli japanci: Over 9000!
Nastavak u sledecem postu...
Kada su napajanja za racunare u pitanju i kvalitet istih Seasonic je broj 1 po meni. Iza njega mogu da stanu u red Enermax i SuperFlower.
Posto sam resio da uzmem novo napajanje, neko vreme mi prvi pik bio Cooler Master Vanguard V700. U pitanju je nova serija iz CM-a, bazirana na poslednjoj Seasonic KM3 platformi (ista platforma je upotrebljena recimo u Seasonic SS-750KM napajanju). CM ne volim preterano, ali kada uzmemo u obzir sta je unutra, to je sasvim druga prica. Medjutim, onda me je nesto drmnulo i .. pa recimo da sam impulsivno pozeleo da imam platinasto napajanje po prvi put u zivotu.
Izbor je pao na najjeftinije iz XP serije deklarisano na 660W snage. Istina, jace od toga mi zapravo i ne treba. Za pocetak ce mozda biti 2 grafike u SLI rezimu i to MSI GTX 560 Ti. Ono sto je na prvi pogled interesantno (pored toga sto je napajanje opremljeno platinastim sertifikatom) jeste da je jacina struje na 12V grani deklarisana na 55A, a to je 660W i to na 50C temperature. Upravo toliko je i deklarisano na nivou celog uredjaja. Naravno, uz ovo napajanje ide garancija od cak 7 godina (u mom slucaju je Kimtek uvoznik).
Posto nemam nikakvu mernu opremu, nadam se da cete mi oprostiti sto ne mogu licno da odredim fluktuacije napona, ripple signala, i ostale tehnikalije, ali cu se svakako potruditi da prenesem zapazanja od drugih koji su testirali ovo cudo. Takodje, ne smem ni da ga otvaram (zbog garancije, 7 godinaaa ), ali necete biti uskraceni za ono sta je unutra.
Prvo malo unboxinga:
Posto nemam fotoaparat, slike su fotkane sa mojim Pimpfonom.
Specifikacija:
Sta kaze Seasonic marketing:
1. 80PLUS® Platinum Certified Super High Efficiency
2. 7 Years Warranty
3. DC Connector Panel with Integrated VRM [Voltage Regulator Module]
4. DC to DC Converter Design
5. Active Power Factor Correction [99% PF Typical]
6. Conductive Polymer Aluminum Solid Capacitors
7. Highly Reliable 105°C Japanese Aluminum Electrolytic Capacitors
8. Gold Plated High Current Terminals
9. Tight Voltage Regulation [±2%]
10. High +12V Output
11. Dual Sided PCB Layout
12. Seasonic Patented Hybrid Silent Fan Control
13. Sanyo Denki San Ace Silent Fan
14. Ultra Ventilation [Honeycomb Structure]
15. Full Modular Cabling Design
16. Multi-GPU Technology Support
17. All-in-One DC Cabling Design
18. Easy Swap Connector
19. Universal AC Input [Full Range]
Samo napajanje je poprilicno tesko, s obzirom da nije oversized, vec ima standardne dimenzije napajanja.
Sto se kablova u propratnom pakovanju tice, oni dolaze u fensi najlonskoj torbici. Komplet mozete videti na sledecoj slici:
Ventilator je 120mm i to dobro poznati San Ace od kompanije Sanyo Denki i “ball bearing” je tipa. Deklarisan je na 12V i 0.19A. Na samom napajanju postoji prekidac za hibridni mod, i kada je isti aktiviran ventilator se ne pali dok opterecenje jedinice ne predje 30%. Od 30-50%, vent radi u tzv “silent” modu, a tek preko 50% opterecenja radi normalno. U pitanju je stvarno necujni vent koji Seasonic koristi na skoro svim svojim jedinicama. To govori nesto.
Napajanje je kompletno modularnog dizajna, sto znaci da su svi kablovi odvojivi. Istina, 24pin i 8pin za cpu su uvek potrebni, i na mnogim napajanjima koja se reklamiraju kao modularna ova dva kabla su zalemljena direktno na stampanu plocu. U principu to i nije mana, a kad je bal - nek je maskenbal (u ovom slucaju). Kablovi su “flat” tipa, kao sto mozete videti na slikama ispod. Da napomenem da su 8pin cpu i 24pin dodatno buzirovani.
Duzine kablova mozete videti na sledecoj tabeli.
Kako izgleda kada se zaviri unutra, mozete videti na sledecim fotkama:
Slike su preuzete sa Jonnyguru.com.
Kvalitet lemljena je izuzetan. Nisam siguran da bolje od ovoga uopste i moze.
Ispod (crveni PCB) je Cooler Master Vanguard V1000. Reklo bi se skoro pa identicna platforma.
Kada je u pitanju efikasnost napajanja, evo sta kazu:
Sto bi rekli japanci: Over 9000!
Nastavak u sledecem postu...