Ćma
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 12.07.2014.
- Poruka
- 1.636
- Rezultat reagovanja
- 75
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 2600X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard:
MSI Mortar Max
RAM:
Patriot Viper Steel 2x8GB 3733Mhz CL17 @3200Mhz CL14
VGA & cooler:
Sapphire Vega 64
Display:
LG GL 27850
HDD:
Crucial MX300 275GB + WD Red 4TB
Sound:
Altec Lansing MX 4021 +HiFi
Case:
Fractal Design Node 804
PSU:
Evga G3 750W
Mice & keyboard:
Redragon Kumara & Logitech G305
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10 64 bit
Imam navedenu karticu, R9 280X i hteo sam malo da je tweakujem, međutim nema šanse da prođe 3D Mark i sa minimalnim povećanjem clocka iako bez problema prolazi FurMark stress test.
ASIC je očajnih 57.7% pa ne znam da li je do toga ili postoji neki problem sa karticom.
Napajanje je Seasonic 620W.
Imam par pitanja oko kojih mi treba pomoć kako bih video da li uopšte ima poenta da pokušavam nešto sa ovom karticom ili ne.
ASIC je očajnih 57.7% pa ne znam da li je do toga ili postoji neki problem sa karticom.
Napajanje je Seasonic 620W.
Imam par pitanja oko kojih mi treba pomoć kako bih video da li uopšte ima poenta da pokušavam nešto sa ovom karticom ili ne.
- Da li je 3D Mark relevantan test ili ne? Mislio sam da će pre da prođe 3D Mark nego FurMark a ne obrnuto
- Karta kod prethodnog vlasnika nije imala nikakav coil whine dok je kod mene baš skičala kada sam je tek kupio i vremenom je coil whine potpuno nestao, da li sam mogao da zeznem nešto prilikom povezivanja karte ili se jednostavno radi o drugoj kombinaciji napajanja pa je to bio uzrok coil whine-a?
- S obzirom da se izgleda neću ovajditi od OC-a, da li s obzirom na loš ASIC ima smisla da probam undervolt na default clockovima? Cilj mi je da se kartica manje greje i vent manje dere u full load-u.
- Da li bih za igranje sa voltažama morao da flashujem modovan BIOS ili to može da se podesi u Afterburneru?
Poslednja izmena: