serpent
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 05.04.2009.
- Poruka
- 334
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 920
Motherboard:
Gigabyte GA-EX58-UD3R
RAM:
2x2GB Patriot Viper DDR3 1600MHz CL7
VGA & cooler:
Club 3D Ati 4850 512MB + Accelerro S1 R2
Display:
Samsung T220
HDD:
1TB Seagate baracuda
Sound:
OnBoard
Case:
Chieftec BIIIG
PSU:
TT 850W
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
Logi MX518 + Logi krsh KB
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7
Ok, u pitanju je kuciste CM Storm Scout, nece biti nekih prevelikih poduhvata jer je kuciste samo po sebi maksimalno optimizovano za Cable management i ima vecinu bitnih stvari (tray hole, black enterior, etc ...).
1. Iseci glupave rupice na svim otvorima za ventove (1 napred, 1 pozadi, 1 gore).
2. zameniti stock kulere (svetlece) sa nekim nesvetlecim ali uv reaktivnim perima
3. zameniti providnu stranicu kucista (staviti drugi pleksi, iseci rupe za 2 venta)
4. napraviti poklopac za skrivanje napajanja i kablova od pleksija
5. napraviti poklopac za skrivanje HDD-a (i kablova iza njih)
6. ubaciti jednu neonku (koja ce biti prikljucena na vec postojeci prekidac koji koriste led diode na kulerima)
7. staviti dust filter na dva venta na providnoj stranici kucista
8. uraditi sleeve 24pin kabla (ili naci produzni za isti pa njega sleevovati)
9. Uraditi sleeve na svim vidljivim kablovima (front panel i sl.)
10. Naci produzni za 4pin kabl za procesor (da moze da prodje kroz tray hole jer mi je ovako malko kraci taj kabl
Poenta je da napravim maksimalano ohladjeno kuciste kao i odlican airflow.
Kuciste ce znaci imati 2x12cm+1x14cm ulaz vazduha, i 1x12cm+1x14cm izlaz, sto znaci da ce od postojeceg negativnog pritiska se transformisati u pozitivan pritisak. Takodje ta dva venta na stranici ce hladiti pasivni Accelero na grafi kao i SB i NB i pripomagati hladjenju proca.
Kao CPU hladnjak ce upasti H50 (zbog estetike a i zbog prostora) koji ce biti montiran kontra (da izbacuje vazduh iz kucista), ali verovatno kao poslednja stavka jer tek cu sledeci mesec imati para za njega.
Za sada sam kupio sav pleksi za obradu, pa cu verovatno pceti od menjanja bocne stranice.
Toliko za sada.
1. Iseci glupave rupice na svim otvorima za ventove (1 napred, 1 pozadi, 1 gore).
2. zameniti stock kulere (svetlece) sa nekim nesvetlecim ali uv reaktivnim perima
3. zameniti providnu stranicu kucista (staviti drugi pleksi, iseci rupe za 2 venta)
4. napraviti poklopac za skrivanje napajanja i kablova od pleksija
5. napraviti poklopac za skrivanje HDD-a (i kablova iza njih)
6. ubaciti jednu neonku (koja ce biti prikljucena na vec postojeci prekidac koji koriste led diode na kulerima)
7. staviti dust filter na dva venta na providnoj stranici kucista
8. uraditi sleeve 24pin kabla (ili naci produzni za isti pa njega sleevovati)
9. Uraditi sleeve na svim vidljivim kablovima (front panel i sl.)
10. Naci produzni za 4pin kabl za procesor (da moze da prodje kroz tray hole jer mi je ovako malko kraci taj kabl
Poenta je da napravim maksimalano ohladjeno kuciste kao i odlican airflow.
Kuciste ce znaci imati 2x12cm+1x14cm ulaz vazduha, i 1x12cm+1x14cm izlaz, sto znaci da ce od postojeceg negativnog pritiska se transformisati u pozitivan pritisak. Takodje ta dva venta na stranici ce hladiti pasivni Accelero na grafi kao i SB i NB i pripomagati hladjenju proca.
Kao CPU hladnjak ce upasti H50 (zbog estetike a i zbog prostora) koji ce biti montiran kontra (da izbacuje vazduh iz kucista), ali verovatno kao poslednja stavka jer tek cu sledeci mesec imati para za njega.
Za sada sam kupio sav pleksi za obradu, pa cu verovatno pceti od menjanja bocne stranice.
Toliko za sada.
Poslednja izmena: