Steeeeefaaaan
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.04.2020.
- Poruka
- 37
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Zdravo! Imam problem sa grafickom karticom. Graficka kartica je majnovala. Pri ulasku u igricu GTA V ,pri ocitavanju igrice,slika zabode (desava se i da iskoce kockice,linije...) i iskoci mi neka greska "ERR_GFX_D3D_INIT" . Kada pokrenem neku igricu manje zahtevnu,najnormalnije igram i imam odlican FPS . Furmark test bez problema prolazi ,radi i po 10ak minuta i nabije temperaturu od 71c. (Stavio sam i novu NT-H1 termalnu pastu) . Pri pokretanju programa OCCT, naglo krene memory clock i slika zapuca i izbaci kockice (crne,zelene,bele),posle par sekundi slika se vraca i memory clock ostaje na 300mhz , a core clock radi normalno . OCCT mi je i registrovao 13 problema,a posle sam radio pnovo test i nasao je 39 problema. U nekim programima za opterecenje primecujem da je potrosnja memorije veoma niska, nikad ne prelazi 1,5gb-2gb. Flashovao sam bios par puta , probao sam par razlicitih i problemi su donekle razliciti. Sa nekim odma izbaci linije pri podizanju sistema, sa nekim uspe da ucita igricu malo vise i slika zabode i pokaze gore spomenuti error. Desavalo mi se kad udjem u GPU-Z da mi bandwidth bude na 58 gb/s ,a treba mnogo,mnogo vise. U istoj situaciji sa bandwidth-om desi se i da nestane DDR i vrati se sve na normalno posle par minuta. Mislim da je problem do memorije, jer ako normalno radi furmark test, cip onda nije sigurno problem. Sta vi mislite? Ima li spasa za ovu graficku karticu? Hvala unapred!
Pogledajte prilog 34530
Pogledajte prilog 34530