PCburazer
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 12.10.2016.
- Poruka
- 1.273
- Rezultat reagovanja
- 471
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen Pro R7 2700
Motherboard:
Asus TUF GAMING B450M-PLUS II
RAM:
16 GB Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
XFX RX580 8gb
Display:
Dell u2412m
HDD:
SSD Kingston 240gb x2 , WD Green 1TB, WD Purple 2TB
Sound:
Technics SH-EH600
Case:
Zeus Y03B
PSU:
Be quiet 530w 80PLUS BRONZE
OS & Browser:
Win10, Opera
Ne znam da li sam temu postavio na pravo mesto. Ako nisam, unapred se izvinjavam.
Dakle na forumu ne smemo da pričamo o ilegalnom softveru i problemima vezanim za isti.
Ono što hoću je da mi bilo ko od Vas objasni kako ovde ljudi mogu da kače oglase i valjaju komponente na crno? Ne plaćaju porez državi i to koriste na najbezobraznije načine. Iskoristiće nekog klinca da kupi npr RX580 ili GTX1060 za 500€. Valjaju budalama smeće za velike pare. Onda sve to posmatramo mi koji radimo i plaćamo porez, a ne smemo da polemišemo o ilegalnom softveru. Da li se zakoni selektivno poštuju?
Apelujem na sve ljude sa ovog foruma da treba bojkotovati legalne i ilegalne trgovce, sve dok odredjeni proizvodi ne dodju na svoje mesto u cenovnom rangu. Posebno mislim na mladju populaciju jer su oni najishitreniji.
Trgovce ove vrste graničim sa pedofilima i kriminalcima, jer koriste nečije neznanje i nezrelost. To su ljudi koji će da se uljigave za 5€ a o 50€ da ne govorim.
Znam da smo jadno društvo, ali me zanima da li na forumu radimo po zakonu ili ne? Divlji hardver je isto što i divlji softver. To je nekada neko nekome tamo platio
Dakle na forumu ne smemo da pričamo o ilegalnom softveru i problemima vezanim za isti.
Ono što hoću je da mi bilo ko od Vas objasni kako ovde ljudi mogu da kače oglase i valjaju komponente na crno? Ne plaćaju porez državi i to koriste na najbezobraznije načine. Iskoristiće nekog klinca da kupi npr RX580 ili GTX1060 za 500€. Valjaju budalama smeće za velike pare. Onda sve to posmatramo mi koji radimo i plaćamo porez, a ne smemo da polemišemo o ilegalnom softveru. Da li se zakoni selektivno poštuju?
Apelujem na sve ljude sa ovog foruma da treba bojkotovati legalne i ilegalne trgovce, sve dok odredjeni proizvodi ne dodju na svoje mesto u cenovnom rangu. Posebno mislim na mladju populaciju jer su oni najishitreniji.
Trgovce ove vrste graničim sa pedofilima i kriminalcima, jer koriste nečije neznanje i nezrelost. To su ljudi koji će da se uljigave za 5€ a o 50€ da ne govorim.
Znam da smo jadno društvo, ali me zanima da li na forumu radimo po zakonu ili ne? Divlji hardver je isto što i divlji softver. To je nekada neko nekome tamo platio
Слажем се да је илегалан хардвер исто што и илегалан софтвер, нарочито по оваквим безобразним цијенама. Продавнице одваљују марже зато што им се може, јер колико нас има кеша да плати одједном 500е за графичку? Сматрам веома мали број људи. Зато су многи присиљени да купују на рате (при чему продавнице трљају руке) а то им незаконит трговац не може да понуди. Додатно, за људе који поштују закон, продавница "гарантује" правну сигурност док овом илегалцу можеш само пајсером да одрадиш кољена и попу*иш кривичну, уколико запнеш на правном питању, али ето... Да су то неке нормалне цијене па да човјек и прогеда кроз прсте али ово је смијешно.