gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.766
- Rezultat reagovanja
- 2.393
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
izvini ali ako tako gledas, xbox360 trosi mnogo manje struje nego nasi racunari i tera krdo igara. Ima ekivalent ati x19xxx serije u sebi, ima fake 2x AA, 4 AF, tera upscale igara na 1080p od cak i mizernih 560p, niko to skoro ne primecuje i svima dobro. Trosi 110W. Da pojednostavim, ako igramo fallout 3 na PC-u kakvog vecina nas ima, trosimo oko 300W, ako igramo na boksu trosimo oko 200W. Sad ti meni reci oces se "zrtvovati"? Ja necu. (racunao sam i TV/monitoru celu pricu i to bas onako u korist PC-a, moj ips trosi 75W)
ps. veoma je lepo sto "novi model graficke karte" trosi manje, ali objasni mi situaciju da ako dignes takt za 1mhz na starom 5xxx modelu, karta radi u low 3d modu konstatno umesto da vraca na 157/300?! Ati se brine za potrosnju ali od 9.8 katalista overklok uzrokuje vecu default potrosnju u 2d i to duplo vecu. Sta sa time? nemoj mi reci da ati zaista zeli dobro ovoj planeti pa stedi potrosnju isl. kompletan nonsense. Pitaj bilo kog vlasnika 5xxx serije atija...
u sustini, cela situacija moze da se sumira ovako: sto hardware tim napravi - driver tim upropasti.
ovde nam samo fali Nedjo da kaze kako je 157/300 u sustini isto kao i 300/1000 (na 5850) i da nam trazi linkove koji dokazuju da to nije tako
ps. veoma je lepo sto "novi model graficke karte" trosi manje, ali objasni mi situaciju da ako dignes takt za 1mhz na starom 5xxx modelu, karta radi u low 3d modu konstatno umesto da vraca na 157/300?! Ati se brine za potrosnju ali od 9.8 katalista overklok uzrokuje vecu default potrosnju u 2d i to duplo vecu. Sta sa time? nemoj mi reci da ati zaista zeli dobro ovoj planeti pa stedi potrosnju isl. kompletan nonsense. Pitaj bilo kog vlasnika 5xxx serije atija...
u sustini, cela situacija moze da se sumira ovako: sto hardware tim napravi - driver tim upropasti.
ovde nam samo fali Nedjo da kaze kako je 157/300 u sustini isto kao i 300/1000 (na 5850) i da nam trazi linkove koji dokazuju da to nije tako
Poslednja izmena: