hedgehog
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 13.12.2014.
- Poruka
- 797
- Rezultat reagovanja
- 14
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 4300 Black Edition & FX 8xxx Box poliran XD
Motherboard:
ASRock 970 Pro3 R2.0
RAM:
Exceleram Rippler 2x4GB @1600MHz CL9 1.5V
VGA & cooler:
XFX Radeon 5750 512MB
Display:
Dell P2417H
HDD:
WD Caviar Blue 500GB AAKS 16MB
Case:
Cooler Master Elite 334 Black
PSU:
Corsair VX450W
Optical drives:
Optiarc DVD RW AD-5240S
Mice & keyboard:
GIGABYTE GM-M6880 & CM Suppressor
Internet:
Telekom ADSL 10/1
OS & Browser:
Win7 x64 & Waterfox
Other:
Microsoft LifeCam HD-5000, Nexus 5
Dakle veceras je udario grom nedaleko od kuce gde ja zivim. U tom trenutku bio mi je uljucen desktop iz profila i laptop K53SV ( i5+Gefoce 540m).
Na masini mi manje vise sve funcionise na prvi pogled, osim sto smrducka paljevina iz ovog mog junackog LC power-a. Primetio sam i da je pri ocitavanju temperature na onom senzoru koji je valjda od maticne, primetno porasla temp. i da se sad krece oko 48C dok je pre bila obicno oko 35-37C.
Sto se tice laptopa tu je malo gora situacija izgleda. Punjac ne daje znake zivota. Dok se baterija, koja je u tom trenutku bila puna, vrlo brzo ispraznila (u roku od 5-6min) tako da je i ona izgleda ostecena.
Sad se postavlja pitanje sta raditi?
1. Mislim da mi ovo napajanje verovatno jedva sljaka i kad bi ga opteretio malo vise verovatno bi se restartovao komp. Dakle mora na servis ili da kupujem novo.
2 Manje vise je ista situacija i sa ovim od laptopa. s tim sto verovatno necu menjati bateriju.
Sta mislite? Sta mi je najekonomicnije resenje?
Ps: Inace mi je pandrknulo i napajanje za ADSL modem izgleda, pa kuckam preko mobilnog...
Ili je mrezna na ploci...
Na masini mi manje vise sve funcionise na prvi pogled, osim sto smrducka paljevina iz ovog mog junackog LC power-a. Primetio sam i da je pri ocitavanju temperature na onom senzoru koji je valjda od maticne, primetno porasla temp. i da se sad krece oko 48C dok je pre bila obicno oko 35-37C.
Sto se tice laptopa tu je malo gora situacija izgleda. Punjac ne daje znake zivota. Dok se baterija, koja je u tom trenutku bila puna, vrlo brzo ispraznila (u roku od 5-6min) tako da je i ona izgleda ostecena.
Sad se postavlja pitanje sta raditi?
1. Mislim da mi ovo napajanje verovatno jedva sljaka i kad bi ga opteretio malo vise verovatno bi se restartovao komp. Dakle mora na servis ili da kupujem novo.
2 Manje vise je ista situacija i sa ovim od laptopa. s tim sto verovatno necu menjati bateriju.
Sta mislite? Sta mi je najekonomicnije resenje?
Ps: Inace mi je pandrknulo i napajanje za ADSL modem izgleda, pa kuckam preko mobilnog...
Ili je mrezna na ploci...