besantesteras
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 07.06.2018.
- Poruka
- 194
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MY PC RIG
CPU & cooler:
AMD Ryzen 9 3900X & Cooler Master Liquid ML360R 3x120
Motherboard:
ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO BLACK EDITION
RAM:
2 x 16Gb G.SKILL TRIDENT Z NEO 3600MHZ CL-16 (F4-3600C16D-32GTZNC)
VGA & cooler:
ASUS ROG Strix GeForce® RTX 2080 SUPER™
Display:
ASUS ROG STRIX XG32VQ
HDD:
2 x 1Tb SAMSUNG 970 EVO M.2 NVME SSD & 3 x 480Gb Kingston HyperX Fury RGB & 2x3Tb HDD TOSHIBA P300
Sound:
LOGITECH Z333 2.1
Case:
ASUS TUF GAMING GT501 & ASUS aRGB 140mm
PSU:
ASUS ROG-THOR-850P
Optical drives:
LG SOUNDBAR SL8Y 2.1 & External SONY BLU-RAY WRITER
Mice & keyboard:
LOGITECH G502 Lightspeed & PowerPlay Wireless Charging Pad & REDRAGON K596 VISHNU 24G
Internet:
SBB EON PREMIUM
OS & Browser:
Windows 10 64-bit
Other:
Oculus Quest2 Adv.AiO, Logitech C922S, RODE NT2 USB kit, Logitech G935, LG OLED CX 55, PS4Pro, PSVR
Razmišljao sam o kupovini ovog HDD, ili nekog sličnog boljeg, po Vašoj preporuci naravno, da je minimum 4Tb I da ulazi u budžet u 100€,ovaj je jedna od opcija Hard disk SEAGATE 4TB, 3.5", SATA III, 256MB, 5900rpm BarraCuda - ST4000DM004 Interni, 3.5", SATA III, 4TB HDD
Ali najviše me zanima me da li negde u ponudi postoji SATA (molex) kabl (razdelink) na koji mogu da se priključe dva HDD-a i razdelnik manjih dimenzija za strujni kabl (takođe bih koristio ovu "raxčvalicu da na njega utaknem već postojeći HDD i novi koji ću kupiti), jer u mom RIG-u već imam 2x 3Tb HDD TOSHIBA, i pregršt SSD-ova, 2x1Tb SAMSUNG 970 EVO nVME na MB, i još 3x480Gb Kingston HyperX Fury RGB SATA SSD (koje sam povezao na samoj jedan strujni kabl od PSU-a i na njihove RGB razdelnike koji dolaze u pakovanju sa Kingston HyperX Fury RGB SSD-ovima) koji su smešteni u samom kućištu. Naime da li mogu da na već postojeće kablove (SATA i POWER) koji idu DO jednog od mojih HDD-ova, dokupim dva kabla i tako povežem ovaj HDD a da pritom 'cable management' ostane na nivou, jer su mi to momci koji su mi sklapali RIG perfektno uradili. Napajanje je ASUS THOR 850W P, a kućište je ASUS TUF GAMING GT501?
Da li mi možda treba nešto poput ovog kabla za SATA povezivanje oba HDD na istu 'glavnu' granu napajanja:
GEMBIRD 2 x Serial ATA naponski kabl - CC-SATA-PSY SATA kabl, Molex, 2x SATA naponski (ženski), 0.15m ???
Hvala unapred...
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ali najviše me zanima me da li negde u ponudi postoji SATA (molex) kabl (razdelink) na koji mogu da se priključe dva HDD-a i razdelnik manjih dimenzija za strujni kabl (takođe bih koristio ovu "raxčvalicu da na njega utaknem već postojeći HDD i novi koji ću kupiti), jer u mom RIG-u već imam 2x 3Tb HDD TOSHIBA, i pregršt SSD-ova, 2x1Tb SAMSUNG 970 EVO nVME na MB, i još 3x480Gb Kingston HyperX Fury RGB SATA SSD (koje sam povezao na samoj jedan strujni kabl od PSU-a i na njihove RGB razdelnike koji dolaze u pakovanju sa Kingston HyperX Fury RGB SSD-ovima) koji su smešteni u samom kućištu. Naime da li mogu da na već postojeće kablove (SATA i POWER) koji idu DO jednog od mojih HDD-ova, dokupim dva kabla i tako povežem ovaj HDD a da pritom 'cable management' ostane na nivou, jer su mi to momci koji su mi sklapali RIG perfektno uradili. Napajanje je ASUS THOR 850W P, a kućište je ASUS TUF GAMING GT501?
Da li mi možda treba nešto poput ovog kabla za SATA povezivanje oba HDD na istu 'glavnu' granu napajanja:
GEMBIRD 2 x Serial ATA naponski kabl - CC-SATA-PSY SATA kabl, Molex, 2x SATA naponski (ženski), 0.15m ???
Hvala unapred...
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

, imam ga svakako, RGB se voli ili ne, ja sam od onih kič 'klinaca' koji ga voli) , kao i 10 godina garancije, smešna je cena tih molex sata kablova, a ja dok ovde tražim odgovor kako najjeftiniji da udenem treći HDD (filmofil sam veliki i gledam puno filmova), a pošto sam jako bio naložen za PS5, sve dok nisam video njegove prave specifikacije, kupio sam par meseci ranije, tj krajem januara prošle godine LG OLED C9PLA65 TV, pa gledam filmove u 4K, a oni zauzimaju dosta prostora i imam neku svoju kolekciju starih filmova, koje je praktično nemoguće sada naći (uglavnom festivalski filmovi i autorski filmovi) na mom starom ext HDD WD MyBook, od kojih većinu želim da prebacim na novi HDD, kao i neke old PC games, koje ne zahtevaju SSD instalaciju, a koje sam tokom ovih 10ak godina propustio da stavim na HDD, kako ne bih opterecivao SSD-ove.