besantesteras
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 07.06.2018.
- Poruka
- 194
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MY PC RIG
CPU & cooler:
AMD Ryzen 9 3900X & Cooler Master Liquid ML360R 3x120
Motherboard:
ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO BLACK EDITION
RAM:
2 x 16Gb G.SKILL TRIDENT Z NEO 3600MHZ CL-16 (F4-3600C16D-32GTZNC)
VGA & cooler:
ASUS ROG Strix GeForce® RTX 2080 SUPER™
Display:
ASUS ROG STRIX XG32VQ
HDD:
2 x 1Tb SAMSUNG 970 EVO M.2 NVME SSD & 3 x 480Gb Kingston HyperX Fury RGB & 2x3Tb HDD TOSHIBA P300
Sound:
LOGITECH Z333 2.1
Case:
ASUS TUF GAMING GT501 & ASUS aRGB 140mm
PSU:
ASUS ROG-THOR-850P
Optical drives:
LG SOUNDBAR SL8Y 2.1 & External SONY BLU-RAY WRITER
Mice & keyboard:
LOGITECH G502 Lightspeed & PowerPlay Wireless Charging Pad & REDRAGON K596 VISHNU 24G
Internet:
SBB EON PREMIUM
OS & Browser:
Windows 10 64-bit
Other:
Oculus Quest2 Adv.AiO, Logitech C922S, RODE NT2 USB kit, Logitech G935, LG OLED CX 55, PS4Pro, PSVR
Razmišljao sam o kupovini ovog HDD, ili nekog sličnog boljeg, po Vašoj preporuci naravno, da je minimum 4Tb I da ulazi u budžet u 100€,ovaj je jedna od opcija Hard disk SEAGATE 4TB, 3.5", SATA III, 256MB, 5900rpm BarraCuda - ST4000DM004 Interni, 3.5", SATA III, 4TB HDD
Ali najviše me zanima me da li negde u ponudi postoji SATA (molex) kabl (razdelink) na koji mogu da se priključe dva HDD-a i razdelnik manjih dimenzija za strujni kabl (takođe bih koristio ovu "raxčvalicu da na njega utaknem već postojeći HDD i novi koji ću kupiti), jer u mom RIG-u već imam 2x 3Tb HDD TOSHIBA, i pregršt SSD-ova, 2x1Tb SAMSUNG 970 EVO nVME na MB, i još 3x480Gb Kingston HyperX Fury RGB SATA SSD (koje sam povezao na samoj jedan strujni kabl od PSU-a i na njihove RGB razdelnike koji dolaze u pakovanju sa Kingston HyperX Fury RGB SSD-ovima) koji su smešteni u samom kućištu. Naime da li mogu da na već postojeće kablove (SATA i POWER) koji idu DO jednog od mojih HDD-ova, dokupim dva kabla i tako povežem ovaj HDD a da pritom 'cable management' ostane na nivou, jer su mi to momci koji su mi sklapali RIG perfektno uradili. Napajanje je ASUS THOR 850W P, a kućište je ASUS TUF GAMING GT501?
Da li mi možda treba nešto poput ovog kabla za SATA povezivanje oba HDD na istu 'glavnu' granu napajanja:
GEMBIRD 2 x Serial ATA naponski kabl - CC-SATA-PSY SATA kabl, Molex, 2x SATA naponski (ženski), 0.15m ???
Hvala unapred...
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ali najviše me zanima me da li negde u ponudi postoji SATA (molex) kabl (razdelink) na koji mogu da se priključe dva HDD-a i razdelnik manjih dimenzija za strujni kabl (takođe bih koristio ovu "raxčvalicu da na njega utaknem već postojeći HDD i novi koji ću kupiti), jer u mom RIG-u već imam 2x 3Tb HDD TOSHIBA, i pregršt SSD-ova, 2x1Tb SAMSUNG 970 EVO nVME na MB, i još 3x480Gb Kingston HyperX Fury RGB SATA SSD (koje sam povezao na samoj jedan strujni kabl od PSU-a i na njihove RGB razdelnike koji dolaze u pakovanju sa Kingston HyperX Fury RGB SSD-ovima) koji su smešteni u samom kućištu. Naime da li mogu da na već postojeće kablove (SATA i POWER) koji idu DO jednog od mojih HDD-ova, dokupim dva kabla i tako povežem ovaj HDD a da pritom 'cable management' ostane na nivou, jer su mi to momci koji su mi sklapali RIG perfektno uradili. Napajanje je ASUS THOR 850W P, a kućište je ASUS TUF GAMING GT501?
Da li mi možda treba nešto poput ovog kabla za SATA povezivanje oba HDD na istu 'glavnu' granu napajanja:
GEMBIRD 2 x Serial ATA naponski kabl - CC-SATA-PSY SATA kabl, Molex, 2x SATA naponski (ženski), 0.15m ???
Hvala unapred...
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока