+1Nikad niste vratili neshto isti dan ili trazli da vam raspakuju da pogledate? Slazem se sa Diabolique-om, ako je ispravno i ima validnu garanciju ne zanima me dal je komponenta probana pre ili ne.
Ne. Nikada.Nikad niste vratili neshto isti dan ili trazli da vam raspakuju da pogledate? Slazem se sa Diabolique-om, ako je ispravno i ima validnu garanciju ne zanima me dal je komponenta probana pre ili ne.
Isto, vazi i za RAM i za matichnu Ipak, CPU ima najvece skokove u performansama, tj razlike su najvece, procentualno gledano, naravno.Za procesor je ipak bitno da je neotpakovan jer nikad se ne zna mozda ti uleti fantastican primerak a mozda i los.To takodje vazi i za graficku
To mozda za ventilatore, miseve, itd.... ne za graficke ili memoriju. Sta ima da gledas kako graficka izgleda? Ono sto ti moze trebati pise na kutiji.Nikad niste vratili neshto isti dan ili trazli da vam raspakuju da pogledate? Slazem se sa Diabolique-om, ako je ispravno i ima validnu garanciju ne zanima me dal je komponenta probana pre ili ne.
Ja nema shta nisam opipao i pogledao iz svih uglovaTo mozda za ventilatore, miseve, itd.... ne za graficke ili memoriju. Sta ima da gledas kako graficka izgleda? Ono sto ti moze trebati pise na kutiji.
Dobro doshao na PCAXE forum Zmiki.Sasvim je jasno hrnololoski metamorfoza ove radnje.Kao nisu visde Win Win a imaju njihov baner na sajtu a uz to adresa u cacku je adresa Alti prodaje.
Ovo vec stverno potsaje grostekno )))
Da, ovo je smijesno.. Sticajem okolnosti znam koji rabat od casekinga imaju, pa je jos vise smjesnije.. A kada se na sve to doda cinjenica da ovo i nije ekskluziva, e onda jeNesto drugo u vezi EMMI-ja je groteskno
Kaze se i vraPci, al' ajd' sad...P.S. Kaze se "groteskno", mada vidim da je typing greshka
Nisu koriscene, vec nijedna ne izadje sa proizvodne linije da nije prosla 8h testiranja. Naknadno se nasumicno uzimaju pojedini primerci radi dodatnog testitanja. Skoro sve Mushkin memorije imaju tragove na pinovima. Nemate nikakvih razloga za brigu, to je standardno u proizvodnji. Zato je DOA (dead on arrival) manje od 0,001% memorija kod Mushkina. Koja nema nikakav trag na pinovima znaci da je proizvodjac nije testirao pre slanja.Kad kazem uzeta mislio sam na kupljena! I bas tako; bila je otpakovana, probana (ili koriscena) a prodata kao nova (u pitanju je mushkin blackline koji ima kutiju tog tipa da moze da se itvori i zatvori i dalje izgleda kao nova)! Covek ne znam u sta je gledao, ali znam da se svi ne razumeju u hardver kao mi ovde i na znaju da trebaju da gledaju i u pinove da li se vide tragovi po njima ili ne Ko sto rekoh, ne smeta meni ni najmanje (posebno jos kada je garancija 60 meseci u pitanju), ali mozda bi neko drugi pravio problem!
Ма наравно, нисам ни сумњао да си их навео без разлога... довољно је да погледаш коментаре за било који производ који те занима и то ти значи 10х пута више него било који тест исте компоненте.Znam ja vrlo dobro zasto sam spoemnuo newegg
Dobrodosao na forum
Razumem tvoj argument ali da bi do kraja bio validan i da bi se kockice poklopile tacno, to bi bio izolovan slucaj : " Dobar dan dajte mi bas tu memoriju koja je izlozena bez obzira da li je imate na stanju ili ne, prolazim danima kroz shop i bas sam nju nameracio da kupim". To bi bilo skroz razumljivo, ovako ostaje kao sta bi bilo kada bi bilo. Ako se desava cesto, primi moje izvinjenje.
Druga stvar, ja poucen tim iskustvom kada sam otvorio svoje 2x2 Mushkin Red Line 1600mhz CL6, zagledao sam barem 5 minuta i nisam mogao videti ama bash niti jedan trag koriscenja. Svaka cast testeru kada ih je ostavio bukvalno netaktune. Ta memorija radi od prvog momenta upravo tako 1600mhz CL6.
Sto se tice tvog pitanja, moje kontra pitanje je : zbog cega shop-ovi nemaju odredjenu kolichinu artikala upravo samo u te svrhe, vec kada se trazi nesto da se proba odgovor bude - kupi pa probaj tj ako je neispravno ima procedura. Ja sam vracao laptopove kao nezdrav zbog toga upravo - nije moglo da se proba, ali na svu srecu sveta naisao sam na visoko profesionalnog menadzera firme koji nije "uslisio moje hirove jer sam promenio 4 komada" vec je njegov cilj bio da ja budem zadovoljan jer sam tresnuo 650e u tom momentu na gomilu i dobio ono sta sam zaista hteo.
Na kraju krajeva zna se ko testira stvari kada udju u zemlju, to retail koliko sam u toku ne radi. Ne znam da li smeju da rade, ali voleo bih da vidim izraze lica svih ljudi koji preko newegg-a kupuju nove stvari a vide bilo kakve vidove korishcjenja. Nadam se da je shvacena poenta.
Ne znam sta tebi nije jasno? znaci ostane jedan jedini komad nekog artikla i on je u nekoj maloprodaji izlozen u polici, znaci nema ni u magacinu ni u drugim shopu, sta da posaljemo kupcu koji hoce bas njega, a nema tog modela trenutno u nabavci, sta ti nije jasno. Citaj pazljivije... Sta mislis koliko bi para kostao showroom u kome bi ti mogao da probas sta ti hoces , jedno 100-150k, izvoli otvori ga. Niko nije rekao da proizvodi u policama stoje na izvolte i da svako od vas moze sa njima da radi sta hoce. Ukljuci se malo pazljivije, nemoj tumaciti reci kako ti mislis vec kako je napisano. Da nema Ne u dobroj trgovini ali kad su marze nebeske, ne kad su iz godine u godinu sve manje ''mala bara puna krokodila'', ako mislis da znas kako treba da se radi posao slobodno otvori firmu i prikljuci se igranci.''MAC iz APPLE shop-a'' a zasto se ne bi prodao ako nije koriscen, stoji na polici za show ? ''Cekaj, pa kako da bude DOA i odakle uopste taj termin ako se sve testira pre nego su ode u retail!?!?!?!?!?!?!'' ne znam za tastature i da li ih ko i kako testira niti me interesuje , skreces sa teme a to je mushkin za koji tvrdis da ako ima tragove na pinovima da je polovan. nije tacno jet to bi znacilo da smo do sada prodali >8000 polovnih memorije. Da mi je znati ko li ih toliko koristi kad firma ima 20x manje zaposlenih ili jos bolje odakle li smo ih tolike izvadili pa prodali ?! nemoj se paliti kad ne znas o cemu o cemu pricas. Imaj privatan zivot druze, nije sve u teoriji zavere. I dalje stojim iza toga da pricas price, jer nema firme koja moze imati show room sa 2500 artikala koje kupci mogu isprobavati do mile volje, to je u ovakvoj trzisnoj situaciji sa ovakvim marzama i malim trzistem neostvativo u potpunosti i taj koji to pokusa nije bas sveo racunicu koliko to kosta. 40 modela monitora, 30 cpu, 45 memorija, 35 ploca, 15 hardova, 50 kucista, 30 napajanja, 60 stampaca, 20 skenera, 15 upseva itd..... izvuci racunicu pa razmisli da li mislis da si u pravu !? A da ne pricam da se modeli menjaju na par meseci pa bi se taj trosak u toku godine povecao bar 2 puta...Kupac pusti on line nalog za nju, kupcu date neotpakovanu memoriju a ne taj 1 komad koji je ostao u shop-u, jer taj 1 komad koji je u shopu rekli smo da treba sta? treba da privuce jos potencijalnih kupaca a ne da se proda uz komentar- TO jos jedna memorija koju smo prodali!!! Pa ako ce i ona da se proda zbog cega stoji u izlogu? Ona ima znaci dvostruko dejstvo? I da privuce ljude i mogu da je pipaju itd i da se na kraju proda kao nova? Meni ne.
Idemo dalje. Kako objashnjavash moju memoriju koju sam kupio novu u WINWIN-u, bez bukvalno jednog traga koriscenja/testiranja? Nosim naocare [ svaka cast "testeru" ako me je prevario tj ako je testirao bez tragova, skidam kapu]
Sto se tice 7 dana return politike to je koliko sam upucen u zakonu a ne "od firme do firme" tako da ta prica ne stoji. Ja ako udjem u EMMI i kupim bilo koji artikl, ja imam po zakonu pravo da ga u narednih 7 dana vratim bez ikakvog objasnjenja i uzmem novac nazad, ili uz doplatu uzmem "bolju" stvar. Mozemo da nadjemo tj da iskopamo taj podatak.
I evo sada razmisljam malo dok citam i dolazim upravo do jedne interesantne cinjenice. Kako ustanoviti korisnjenu memoriju? Kazes mi ne mozemo da je vratimo nazad jer nam se ne klokuje koliko smo ocekivali, a sa druge strane imam vidno koriscenu memoriju koja se prodaje kao nova ali hej nije to niko koristio tj nije polovna vec je prosla test ispravnosti???
Sta ako se na primer memorija ne slaze sa cipsetom? Sta ako je audio ulaz na tastaturi od 100e DOA? Jel to onda znaci da treba da se salje na servis i ceka 45dana, a ne lepo posle 2-3 dana da se prosto vrati i uzme novo? Cekaj, pa kako da bude DOA i odakle uopste taj termin ako se sve testira pre nego su ode u retail!?!?!?!?!?!?!
Ovde se nesto opasno ne slaze.
I dalje tvrdim da je logichnije da ne kazhem pametnije, da stvari koje su u samom shop-u budu reprezent artikala a ne da se "otvoreni" prodaju kao novi. Zasto onda ni u jednom shopu ne u EMMI-u nego bilo gde ne mogu da se vide tj probaju : misevi, monitori, slushalice??? Pa upravo zato sto kada bi se oni koristili kao testeri [ kao u parfimeriji kada imash izlozen tester pa lepo pomirises sta ti se dopadne i na kraju kupis neotvoren parfem] nikada ne bi mogli da se prodaju, a ja i govorim da ne bi - dok za memoriju na primer to nije sluchaj i ona iz tvog sluchaja se prodaje kao NOVA bez obzira sto je bila izlozena.
Za kraj, nase jeste da zahtevamo a vase jeste da izadjete u susret, "NE" u trgovini ne postoji. Barem ne u dobroj trgovini.
ps: kamo srece kada bi mogli da se nadju testeri miseva, monitora, slusalica da covek lepo dodje i proba i zna sta kupuje. kako nekome opisati zvuk ili boje ili osecaj drzhanja misha u ruci???? pa te firme i uvoznik da drze do svojih kupaca - otvorili bi se za te artikle pobogu jer ih upravo ti artikli prodaju. Zar zaista mislish na primer da ce onaj MAC iz APPLE shop-a da se proda kao nov a stoji svima na izvolte??? ili sony ps3 konzola koja je 24/7 ukljucena sa sve dzojpedima i igricom unutra da kada ljudi udju da mogu da probaju to sto kupuju, da li ce i ona posle da se spakuje kao "poslednji komad u radnji" kao nova?????
НЕ продате исти комад, нпр?Ne znam sta tebi nije jasno znaci ostane jedan jednini komad nekog artikla i on je u nekoj maloprodaji izlozen u polici, znaci nema ni u magacinu ni u drugim shopu, sta da posaljemo kupcu koji hoce bas njega, a nema tog modela trenutno u nabavci, sta ti nije jasno. Citaj pazljivije...