• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Otvaranje EMMI Housa

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Pa igraju se ljudi malo, kakve veze ima :D

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Nikad niste vratili neshto isti dan ili trazli da vam raspakuju da pogledate? Slazem se sa Diabolique-om, ako je ispravno i ima validnu garanciju ne zanima me dal je komponenta probana pre ili ne.

Proday

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.827
Rezultat reagovanja
112
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
Eto dokaza za staru dobru: "100 ljudi 100 cudi; sto zena..." :)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Nikad niste vratili neshto isti dan ili trazli da vam raspakuju da pogledate? Slazem se sa Diabolique-om, ako je ispravno i ima validnu garanciju ne zanima me dal je komponenta probana pre ili ne.
+1

Samo da nije oshteceno u smislu da neshto fali i sl...

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ne. Nikada.

I sta ima ko da mi raspakuje, vidim na netu sta sve (treba) da ima unutra.
Ako nema - vracam se.

kizzam

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.11.2009.
Poruka
302
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 920 D0 (24/7 4.4Ghz HT-on)HWLabs GTX480 x 3,Apogee XT,D5 pumpa,T-line
Motherboard:
ASUS Rampage II Extreme
RAM:
Patriot Viper 3x2GB 1600Mhz
VGA & cooler:
XFX GTX 280(648/1224/1350)
Display:
Viewsonic VX922
HDD:
Seagate 2x500Gb
Sound:
Creative SupremeFX X-Fi
Case:
Corsair Obsidian 800D
PSU:
Corsair HX 1000W
Optical drives:
Plextor 810SA / Samsung SH-S223B
Mice & keyboard:
Microsoft
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Vista & 7
Za procesor je ipak bitno da je neotpakovan jer nikad se ne zna mozda ti uleti fantastican primerak a mozda i los.To takodje vazi i za graficku

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Za procesor je ipak bitno da je neotpakovan jer nikad se ne zna mozda ti uleti fantastican primerak a mozda i los.To takodje vazi i za graficku
Isto, vazi i za RAM i za matichnu :) Ipak, CPU ima najvece skokove u performansama, tj razlike su najvece, procentualno gledano, naravno.

:wave:

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
To mozda za ventilatore, miseve, itd.... ne za graficke ili memoriju. Sta ima da gledas kako graficka izgleda? Ono sto ti moze trebati pise na kutiji. :)

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
To mozda za ventilatore, miseve, itd.... ne za graficke ili memoriju. Sta ima da gledas kako graficka izgleda? Ono sto ti moze trebati pise na kutiji. :)
Ja nema shta nisam opipao i pogledao iz svih uglova :d

:rotf:

Zmiki

Newcomer
Učlanjen(a)
13.09.2010.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Alti,Win Win , EMMI

Sasvim je jasno hrnololoski metamorfoza ove radnje.Kao nisu visde Win Win a imaju njihov baner na sajtu a uz to adresa u cacku je adresa Alti prodaje.
Ovo vec stverno potsaje grostekno :))))

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Sasvim je jasno hrnololoski metamorfoza ove radnje.Kao nisu visde Win Win a imaju njihov baner na sajtu a uz to adresa u cacku je adresa Alti prodaje.
Ovo vec stverno potsaje grostekno :))))
Dobro doshao na PCAXE forum Zmiki.

:sekira: :welcome:

Pa to i vrabci na IT granama znaju :) ALTI je veleprodaja, dok su WinWin (live shopovi) i Emmi (online shop) maloprodaje. To shto nashi ljudi traze teoriju zavere u svemu, je daleko vishe fascinantno ;)

P.S. Kaze se "groteskno", mada vidim da je typing greshka ;)

Poslednja izmena:

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64

dadoo

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.07.2009.
Poruka
736
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 + Noctua NH-U12S
Motherboard:
Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming K5
RAM:
16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000MHz
VGA & cooler:
Gigabyte GTX 750Ti
Display:
LG IPS224
HDD:
Samsung EVO 850 240GB (system) & 2x Seagate Skyhawk 10TB (storage)
Sound:
Sennheiser HD598
Case:
Fractal Design Define C + 3x Noctua NF-S12A ULN + 2x Noctua NF-A14 ULN
PSU:
Corsair HX450 + Mixer PC extenders "Noctua Edition"

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB

nemanja83

ALTI
Učlanjen(a)
25.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon 245 + h2o
Motherboard:
785TD-V EVO
RAM:
2x2 Patriot 1600 cl8
VGA & cooler:
4870 xfx 1gb ddr5
Display:
philips 220e
HDD:
500gb wd + 320gb wd
Sound:
integrusa
Case:
Zalman GS1000 titanium
PSU:
OCZ 700W Modxstream
Mice & keyboard:
Razer Copperhead
Internet:
1Mbit
OS & Browser:
W7
Kad kazem uzeta mislio sam na kupljena! I bas tako; bila je otpakovana, probana (ili koriscena) a prodata kao nova (u pitanju je mushkin blackline koji ima kutiju tog tipa da moze da se itvori i zatvori i dalje izgleda kao nova)! Covek ne znam u sta je gledao, ali znam da se svi ne razumeju u hardver kao mi ovde i na znaju da trebaju da gledaju i u pinove da li se vide tragovi po njima ili ne ;) Ko sto rekoh, ne smeta meni ni najmanje (posebno jos kada je garancija 60 meseci u pitanju), ali mozda bi neko drugi pravio problem!
Nisu koriscene, vec nijedna ne izadje sa proizvodne linije da nije prosla 8h testiranja. Naknadno se nasumicno uzimaju pojedini primerci radi dodatnog testitanja. Skoro sve Mushkin memorije imaju tragove na pinovima. Nemate nikakvih razloga za brigu, to je standardno u proizvodnji. Zato je DOA (dead on arrival) manje od 0,001% memorija kod Mushkina. Koja nema nikakav trag na pinovima znaci da je proizvodjac nije testirao pre slanja.

''Quote:
Originally Posted by Oki
Pa ja bih prvi pravio problem. Ne znam koji je to fazon ali nikako ne odobravam... A i ne verujem da iko iz Emmi-ja ovde na forumu cita tako da ostaje samo kao preventiva kod nas koji znamo "kako stvari funkcionishu" i da budemo dodatno obazrivi prilikom kupovine.

Zaista ne razumem taj fazon al ajde... jel barem stabilna ta memorija ? Koji su tragovi korishcjenja ?

Ja bi vala bio drugi koji bi pravio problem... sta bre ima neko da mi "proba dal' radi" - neka, ne treba, sam cu
Vlado, deder mi reci - ima li otisaka prstiju, sad je toplo napolju, masne&znojave ruke se lako primete... ne da bi se igrali detektiva i posipali brasno radi zbog otisaka , vec samo zbog toga sto tako nesto izgleda neugledno. I tako ocito da je korisceno da ne moze da se sakrije. Ili su se setili da ipak brisnu malo... ''

Da li si mozda razmislio o tome da proizvodi treba da budu izlozeni u policama shopa bez kutije (vise privuku paznju potencijalnog kupca i lepse izgleda), naravno da ce u slucaju da kupac hoce taj proizvod neko morati da ga upakuje. To ne znaci da je memorija, grafika ili ploca korscena tj polovna. Kako bi izgledali shopovima kada bi sve bilo u kutijama na policama ? kao manji magacin. Da 10% kupaca bi reklo ok, a 90% bi trazilo da se otpakuje da vide.

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Dobrodosao na forum:sekira:

Razumem tvoj argument ali da bi do kraja bio validan i da bi se kockice poklopile tacno, to bi bio izolovan slucaj : " Dobar dan dajte mi bas tu memoriju koja je izlozena bez obzira da li je imate na stanju ili ne, prolazim danima kroz shop i bas sam nju nameracio da kupim". To bi bilo skroz razumljivo, ovako ostaje kao sta bi bilo kada bi bilo. Ako se desava cesto, primi moje izvinjenje.

Druga stvar, ja poucen tim iskustvom kada sam otvorio svoje 2x2 Mushkin Red Line 1600mhz CL6, zagledao sam barem 5 minuta i nisam mogao videti ama bash niti jedan trag koriscenja. Svaka cast testeru kada ih je ostavio bukvalno netaktune. Ta memorija radi od prvog momenta upravo tako 1600mhz CL6.

Sto se tice tvog pitanja, moje kontra pitanje je : zbog cega shop-ovi nemaju odredjenu kolichinu artikala upravo samo u te svrhe, vec kada se trazi nesto da se proba odgovor bude - kupi pa probaj tj ako je neispravno ima procedura. Ja sam vracao laptopove kao nezdrav zbog toga upravo - nije moglo da se proba, ali na svu srecu sveta naisao sam na visoko profesionalnog menadzera firme koji nije "uslisio moje hirove jer sam promenio 4 komada" vec je njegov cilj bio da ja budem zadovoljan jer sam tresnuo 650e u tom momentu na gomilu i dobio ono sta sam zaista hteo.

Na kraju krajeva zna se ko testira stvari kada udju u zemlju, to retail koliko sam u toku ne radi. Ne znam da li smeju da rade, ali voleo bih da vidim izraze lica svih ljudi koji preko newegg-a kupuju nove stvari a vide bilo kakve vidove korishcjenja. Nadam se da je shvacena poenta.

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
е сад Оки... па ово није САД, нити ми имамо ишта слично newegg. Тамо је прошле године била повећа фрка јер се испоставило да је неколико купаца добило коришћене компоненте. Сам newegg је одмах реаговао и заменио исте о свом трошку и уопште није хтео да штити произвођача и њиховог увозника за тај пропуст. Таква политика, заштите купаца у овој земљи непостоји!!!
Овде ти продавац може да напише на гаранцији да ће ти заменити компоненту или отклонити квар за 45дана?!?!?! Ало бре... па ја када то кажем некоме ко живи било где у зап. Европи или САД, не верује шта му говорим.

Баш ме занима, пошто ћу до краја године, сигурно, да узмем бар један zr24w(не могу да дођем до U2711, људи из ПИНа нису били заинтересовани) у Емију, колико бих дуго морао да чекам на замену, пошто НР даје 0 dead pixel warranty, у случају да се мртав пиксел и појави? Месец дана? Два месеца? Пола године?
Искрено говорећи... просто ме је зент да узимам ишта у Србији, што није заступљено у огромним количинама, управо због тих, таквих, фора са гаранцијом.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Znam ja vrlo dobro zasto sam spoemnuo newegg ;)

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znam ja vrlo dobro zasto sam spoemnuo newegg ;)
Ма наравно, нисам ни сумњао да си их навео без разлога... довољно је да погледаш коментаре за било који производ који те занима и то ти значи 10х пута више него било који тест исте компоненте.

nemanja83

ALTI
Učlanjen(a)
25.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon 245 + h2o
Motherboard:
785TD-V EVO
RAM:
2x2 Patriot 1600 cl8
VGA & cooler:
4870 xfx 1gb ddr5
Display:
philips 220e
HDD:
500gb wd + 320gb wd
Sound:
integrusa
Case:
Zalman GS1000 titanium
PSU:
OCZ 700W Modxstream
Mice & keyboard:
Razer Copperhead
Internet:
1Mbit
OS & Browser:
W7
Dobrodosao na forum:sekira:

Razumem tvoj argument ali da bi do kraja bio validan i da bi se kockice poklopile tacno, to bi bio izolovan slucaj : " Dobar dan dajte mi bas tu memoriju koja je izlozena bez obzira da li je imate na stanju ili ne, prolazim danima kroz shop i bas sam nju nameracio da kupim". To bi bilo skroz razumljivo, ovako ostaje kao sta bi bilo kada bi bilo. Ako se desava cesto, primi moje izvinjenje.

Druga stvar, ja poucen tim iskustvom kada sam otvorio svoje 2x2 Mushkin Red Line 1600mhz CL6, zagledao sam barem 5 minuta i nisam mogao videti ama bash niti jedan trag koriscenja. Svaka cast testeru kada ih je ostavio bukvalno netaktune. Ta memorija radi od prvog momenta upravo tako 1600mhz CL6.

Sto se tice tvog pitanja, moje kontra pitanje je : zbog cega shop-ovi nemaju odredjenu kolichinu artikala upravo samo u te svrhe, vec kada se trazi nesto da se proba odgovor bude - kupi pa probaj tj ako je neispravno ima procedura. Ja sam vracao laptopove kao nezdrav zbog toga upravo - nije moglo da se proba, ali na svu srecu sveta naisao sam na visoko profesionalnog menadzera firme koji nije "uslisio moje hirove jer sam promenio 4 komada" vec je njegov cilj bio da ja budem zadovoljan jer sam tresnuo 650e u tom momentu na gomilu i dobio ono sta sam zaista hteo.

Na kraju krajeva zna se ko testira stvari kada udju u zemlju, to retail koliko sam u toku ne radi. Ne znam da li smeju da rade, ali voleo bih da vidim izraze lica svih ljudi koji preko newegg-a kupuju nove stvari a vide bilo kakve vidove korishcjenja. Nadam se da je shvacena poenta.

Nisam mislio bukvalno, vec konkretno XX memorije jos 1 komad je ostao u nekom shopu i nalazi se na polici izlozen, kupac pusti online nalog za nju, sta mislis da ce da se desi? pa kolega ce tu memoriju lepo da spakuje i posalje kupcu iz shopa, jel to koriscena memorije?! Naravno da nije, to bi znacilo da je pola robe u srbiji korisceno jer je bilo izlozeno u vitrini neke maloprodaje. Slanje robe kupcu direktno is shopa je sasvim normalno. Ovakvih slucajeva ima svaki dan za razne artikle.

Ocigledno nisi pazljivo citao moj post, rekao sam da se testiraju na kraju procesa proizvodnje pre slanja kupcima (nama), niko nije pominjao da to bilo koja mp radi, to bi bilo besmisleno. Licno sam imao prilike da uzmem u ruku par komada kad su stizale u magacin (bukvalno iz kamiona) i dosta ih je imalo tragove testiranja kad se pazljivije pogleda (znaci vasa prica o polovnim memorijama ne stoji). Svi shopovi ne mogu da imaju takav nacin funkcionisanja kao newegg jer ako se npr tebi ta memorija ne dopadne posle par dana jer ''eto ne klokuje se koliko bi ti zeleo'' onda je ti nama vratis i mi imamo polovan proizvod skojim ne znamo sta da radimo osim u outlet po dosta nizoj ceni. Cenim vase misljenje, ali uz duzno postovanje niste u pravu. Vase je da zahtevate a nase da se trudimo da izadjemo u susret realnim zahtevima. Takvu mogucnost imate u WinWin-u 7 dana return ako ti se ne dopadne proizvod ali i malo vecu cenu. Pa birajte. Licno mi odgovara sto Mushkin i slicni testiraju memorije pre slanja distributerima jer to dosta smanjuje posao oko reklamacija i dodatno cimanje koje ide sa time.

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Kupac pusti on line nalog za nju, kupcu date neotpakovanu memoriju a ne taj 1 komad koji je ostao u shop-u, jer taj 1 komad koji je u shopu rekli smo da treba sta? treba da privuce jos potencijalnih kupaca a ne da se proda uz komentar- TO jos jedna memorija koju smo prodali!!! Pa ako ce i ona da se proda zbog cega stoji u izlogu? Ona ima znaci dvostruko dejstvo? I da privuce ljude i mogu da je pipaju itd i da se na kraju proda kao nova? Meni ne.

Idemo dalje. Kako objashnjavash moju memoriju koju sam kupio novu u WINWIN-u, bez bukvalno jednog traga koriscenja/testiranja? Nosim naocare :) [ svaka cast "testeru" ako me je prevario tj ako je testirao bez tragova, skidam kapu]

Sto se tice 7 dana return politike to je koliko sam upucen u zakonu a ne "od firme do firme" tako da ta prica ne stoji. Ja ako udjem u EMMI i kupim bilo koji artikl, ja imam po zakonu pravo da ga u narednih 7 dana vratim bez ikakvog objasnjenja i uzmem novac nazad, ili uz doplatu uzmem "bolju" stvar. Mozemo da nadjemo tj da iskopamo taj podatak.

I evo sada razmisljam malo dok citam i dolazim upravo do jedne interesantne cinjenice. Kako ustanoviti korisnjenu memoriju? Kazes mi ne mozemo da je vratimo nazad jer nam se ne klokuje koliko smo ocekivali, a sa druge strane imam vidno koriscenu memoriju koja se prodaje kao nova ali hej nije to niko koristio tj nije polovna vec je prosla test ispravnosti???
Sta ako se na primer memorija ne slaze sa cipsetom? Sta ako je audio ulaz na tastaturi od 100e DOA? Jel to onda znaci da treba da se salje na servis i ceka 45dana, a ne lepo posle 2-3 dana da se prosto vrati i uzme novo? Cekaj, pa kako da bude DOA i odakle uopste taj termin ako se sve testira pre nego su ode u retail!?!?!?!?!?!?!

Ovde se nesto opasno ne slaze.

I dalje tvrdim da je logichnije da ne kazhem pametnije, da stvari koje su u samom shop-u budu reprezent artikala a ne da se "otvoreni" prodaju kao novi. Zasto onda ni u jednom shopu ne u EMMI-u nego bilo gde ne mogu da se vide tj probaju : misevi, monitori, slushalice??? Pa upravo zato sto kada bi se oni koristili kao testeri [ kao u parfimeriji kada imash izlozen tester pa lepo pomirises sta ti se dopadne i na kraju kupis neotvoren parfem] nikada ne bi mogli da se prodaju, a ja i govorim da ne bi - dok za memoriju na primer to nije sluchaj i ona iz tvog sluchaja se prodaje kao NOVA bez obzira sto je bila izlozena.

Za kraj, nase jeste da zahtevamo a vase jeste da izadjete u susret, "NE" u trgovini ne postoji. Barem ne u dobroj trgovini.

ps: kamo srece kada bi mogli da se nadju testeri miseva, monitora, slusalica da covek lepo dodje i proba i zna sta kupuje. kako nekome opisati zvuk ili boje ili osecaj drzhanja misha u ruci???? pa te firme i uvoznik da drze do svojih kupaca - otvorili bi se za te artikle pobogu jer ih upravo ti artikli prodaju. Zar zaista mislish na primer da ce onaj MAC iz APPLE shop-a da se proda kao nov a stoji svima na izvolte??? ili sony ps3 konzola koja je 24/7 ukljucena sa sve dzojpedima i igricom unutra da kada ljudi udju da mogu da probaju to sto kupuju, da li ce i ona posle da se spakuje kao "poslednji komad u radnji" kao nova?????

Poslednja izmena:

nemanja83

ALTI
Učlanjen(a)
25.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon 245 + h2o
Motherboard:
785TD-V EVO
RAM:
2x2 Patriot 1600 cl8
VGA & cooler:
4870 xfx 1gb ddr5
Display:
philips 220e
HDD:
500gb wd + 320gb wd
Sound:
integrusa
Case:
Zalman GS1000 titanium
PSU:
OCZ 700W Modxstream
Mice & keyboard:
Razer Copperhead
Internet:
1Mbit
OS & Browser:
W7
Kupac pusti on line nalog za nju, kupcu date neotpakovanu memoriju a ne taj 1 komad koji je ostao u shop-u, jer taj 1 komad koji je u shopu rekli smo da treba sta? treba da privuce jos potencijalnih kupaca a ne da se proda uz komentar- TO jos jedna memorija koju smo prodali!!! Pa ako ce i ona da se proda zbog cega stoji u izlogu? Ona ima znaci dvostruko dejstvo? I da privuce ljude i mogu da je pipaju itd i da se na kraju proda kao nova? Meni ne.

Idemo dalje. Kako objashnjavash moju memoriju koju sam kupio novu u WINWIN-u, bez bukvalno jednog traga koriscenja/testiranja? Nosim naocare :) [ svaka cast "testeru" ako me je prevario tj ako je testirao bez tragova, skidam kapu]

Sto se tice 7 dana return politike to je koliko sam upucen u zakonu a ne "od firme do firme" tako da ta prica ne stoji. Ja ako udjem u EMMI i kupim bilo koji artikl, ja imam po zakonu pravo da ga u narednih 7 dana vratim bez ikakvog objasnjenja i uzmem novac nazad, ili uz doplatu uzmem "bolju" stvar. Mozemo da nadjemo tj da iskopamo taj podatak.

I evo sada razmisljam malo dok citam i dolazim upravo do jedne interesantne cinjenice. Kako ustanoviti korisnjenu memoriju? Kazes mi ne mozemo da je vratimo nazad jer nam se ne klokuje koliko smo ocekivali, a sa druge strane imam vidno koriscenu memoriju koja se prodaje kao nova ali hej nije to niko koristio tj nije polovna vec je prosla test ispravnosti???
Sta ako se na primer memorija ne slaze sa cipsetom? Sta ako je audio ulaz na tastaturi od 100e DOA? Jel to onda znaci da treba da se salje na servis i ceka 45dana, a ne lepo posle 2-3 dana da se prosto vrati i uzme novo? Cekaj, pa kako da bude DOA i odakle uopste taj termin ako se sve testira pre nego su ode u retail!?!?!?!?!?!?!

Ovde se nesto opasno ne slaze.

I dalje tvrdim da je logichnije da ne kazhem pametnije, da stvari koje su u samom shop-u budu reprezent artikala a ne da se "otvoreni" prodaju kao novi. Zasto onda ni u jednom shopu ne u EMMI-u nego bilo gde ne mogu da se vide tj probaju : misevi, monitori, slushalice??? Pa upravo zato sto kada bi se oni koristili kao testeri [ kao u parfimeriji kada imash izlozen tester pa lepo pomirises sta ti se dopadne i na kraju kupis neotvoren parfem] nikada ne bi mogli da se prodaju, a ja i govorim da ne bi - dok za memoriju na primer to nije sluchaj i ona iz tvog sluchaja se prodaje kao NOVA bez obzira sto je bila izlozena.

Za kraj, nase jeste da zahtevamo a vase jeste da izadjete u susret, "NE" u trgovini ne postoji. Barem ne u dobroj trgovini.

ps: kamo srece kada bi mogli da se nadju testeri miseva, monitora, slusalica da covek lepo dodje i proba i zna sta kupuje. kako nekome opisati zvuk ili boje ili osecaj drzhanja misha u ruci???? pa te firme i uvoznik da drze do svojih kupaca - otvorili bi se za te artikle pobogu jer ih upravo ti artikli prodaju. Zar zaista mislish na primer da ce onaj MAC iz APPLE shop-a da se proda kao nov a stoji svima na izvolte??? ili sony ps3 konzola koja je 24/7 ukljucena sa sve dzojpedima i igricom unutra da kada ljudi udju da mogu da probaju to sto kupuju, da li ce i ona posle da se spakuje kao "poslednji komad u radnji" kao nova?????
Ne znam sta tebi nije jasno? znaci ostane jedan jedini komad nekog artikla i on je u nekoj maloprodaji izlozen u polici, znaci nema ni u magacinu ni u drugim shopu, sta da posaljemo kupcu koji hoce bas njega, a nema tog modela trenutno u nabavci, sta ti nije jasno. Citaj pazljivije... Sta mislis koliko bi para kostao showroom u kome bi ti mogao da probas sta ti hoces , jedno 100-150k, izvoli otvori ga. Niko nije rekao da proizvodi u policama stoje na izvolte i da svako od vas moze sa njima da radi sta hoce. Ukljuci se malo pazljivije, nemoj tumaciti reci kako ti mislis vec kako je napisano. Da nema Ne u dobroj trgovini ali kad su marze nebeske, ne kad su iz godine u godinu sve manje ''mala bara puna krokodila'', ako mislis da znas kako treba da se radi posao slobodno otvori firmu i prikljuci se igranci.''MAC iz APPLE shop-a'' a zasto se ne bi prodao ako nije koriscen, stoji na polici za show ? ''Cekaj, pa kako da bude DOA i odakle uopste taj termin ako se sve testira pre nego su ode u retail!?!?!?!?!?!?!'' ne znam za tastature i da li ih ko i kako testira niti me interesuje , skreces sa teme a to je mushkin za koji tvrdis da ako ima tragove na pinovima da je polovan. nije tacno jet to bi znacilo da smo do sada prodali >8000 polovnih memorije. Da mi je znati ko li ih toliko koristi kad firma ima 20x manje zaposlenih ili jos bolje odakle li smo ih tolike izvadili pa prodali ?! nemoj se paliti kad ne znas o cemu o cemu pricas. Imaj privatan zivot druze, nije sve u teoriji zavere. I dalje stojim iza toga da pricas price, jer nema firme koja moze imati show room sa 2500 artikala koje kupci mogu isprobavati do mile volje, to je u ovakvoj trzisnoj situaciji sa ovakvim marzama i malim trzistem neostvativo u potpunosti i taj koji to pokusa nije bas sveo racunicu koliko to kosta. 40 modela monitora, 30 cpu, 45 memorija, 35 ploca, 15 hardova, 50 kucista, 30 napajanja, 60 stampaca, 20 skenera, 15 upseva itd..... izvuci racunicu pa razmisli da li mislis da si u pravu !? A da ne pricam da se modeli menjaju na par meseci pa bi se taj trosak u toku godine povecao bar 2 puta...
PS ako smo mi prodavali polovne Mushkine onda je i Gigatron, ostatak Srbije a bogami i dobar deo planete :) :) :)

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ocekujem da kazete da ga nemate na stanju i da ce kupac biti kontaktiran cim stigne porucena kolicina. Sigurno ne ocekujem da cete ga spakovati i prodati kupcu. A zasto to ocekujem vec sam napisao. "Vama" ako je bitno da po svaku cenu prodate bilo sta sto je ushlo u firmu je onda vama na casti i spremite se na neprijatnosti.

Molim za kometar citavog posta, takodje pazljivo ga procitaj pre nego sto udarish reply.

Taj MAC je izlozen da bi ga ljudi probali, znaci da vide leopard OSX ili sta god, da osete "moc MAC-a" itd. Ja ne zelim da otvaram showroom nikakav vec zelim bre da kupim zapecacenj proizvod a ne koriscen. Oko toga se vrti cela ova prica. A sta znaci nemoj tumaciti kako mislis nego kako je napisano, jel to neka insinuacija da sam glup da shvatim sta je napisano?!? Mene kao krajnjeg kupca ne interesuju ni marze ni bare ni nishta i to svi koji drze prodavnice treba vec jednom da shvate. Boli mene uvo za vase probleme jer i ja imam isto tako problema da zaradim novac koji cu vama na kraju da dam. Ispada kao da svima pada kes sa neba a vi ste u problemu???

ovde je prica prosta, odnos prema kupcu je dno dna i ona se ogleda u xy primera a jedan kao takav je pravljenje kupca *****om jer mu se prodaje "ne tako nova stvar kao nova".

Poslednja izmena:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne znam sta tebi nije jasno znaci ostane jedan jednini komad nekog artikla i on je u nekoj maloprodaji izlozen u polici, znaci nema ni u magacinu ni u drugim shopu, sta da posaljemo kupcu koji hoce bas njega, a nema tog modela trenutno u nabavci, sta ti nije jasno. Citaj pazljivije...
НЕ продате исти комад, нпр?
Или, напоменете шта и како, да је био изложен, пипан, падала прашина, играли се Ескими са њим, шта-год, самом купцу и ако исти одлучи да поред тога хоће и даље да купи, продате и оградите се.

Кад смо већ код тога... како стоји ствар са НР мониторима? Пошто Еми продаје zr24w, који мене лично интересује, каква је ситуација око гаранције, исто 45дана? Пошто је то равно имбецилности и ја не бих могао да чекам толико, да будем без монитора, пошто би ми исти служио за рад.

Можда сам погрешио, али се стече утисак да ти радиш у Алтију, што је узроковало моје пређашње питање.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ne koristi opciju izmeni jer menja tok cele konverzacije i gubi se smisao jer non stop gradish odgovor kao Skadar na Bojani.

Ja imam svoj zivot i uzivam u njemu. Teorije zavera nema nego ovde isplivava bezobrazluk koji ljudi MORAJU da vide. Ja ne pricam price vec ti dajem konkretne primere. Kada naletish na nekoga ko se u stvari razume, imas ovakve neprijatnosti.

I opet spominjesh showroom. Mene te stvari covece ne interesuju. Moras shvatiti da i ja krvavo radim da bih zaradio novac koji ce otici u tvoju firmu ali za taj novac ocekujem apsolutno sve najbolje bez ikakvih izgovora i tvojih prica o marzama, situaciji, stanju itd itd. Prosto ja mogu sada da se pokupim i odem u prodavnicu i da kupim neshto. I sta se desava ako me zadesi bash sada baksuz i kupim recimo jedan kit i pred prodavcem ga otvorim i vide se tragovi testiranja. Ko je bre ovde lud???? Sta ce on imati pametno da mi kaze?

Tj sta bi ti radio da se nalazish preko puta pulta kada je bila situacija oko koje se vrtimo sve vreme, da sam ja kupio taj kit i ti mi ga lichno prodao i ja ga otvorim ispred tebe i ustanovimo da nije bash "nov" kako bi izashao iz te situacije? Siguran sam u 10000% da bi mi vratio novac.

Vrh