Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
ok,cemo proverimo sutra inace,nikada do sada nisam koristio omega 3 iako znam da su jako dobra stvar.....a mozda bih mogao i caletu da ih predlozim,posto ima problema sa holesterolom?
OK su Dietpharm, kao i druge slične. Izgleda jedine sa normalnom cenom u apotekama.
Takođe imate u DM radnjama Das Gesunde Plus Omegu-3 60 kapsula 180/120 za ~te pare:
Treba uzeti ovu sa slike, a ne onu sa biljnom Omegom.
Što se običnih kapsula kod nas tiče najisplativije, a kvalitetne su Dietpharm, isto su Meg-3 kao i Natrol. U Goodwill apotekama daju popust 10% na sve proizvode svake subote, pa 50 kapsula izađe ~400 din.
@Ćma: ako je verovati raznim istraživanjima važna je za ceo organizam, a i sam primećujem razliku kada je koristim.
Mislim da nije važno, trenutno pijem 2 kapsule dnevno, uz ručak i večeru, planiram da pređem na 3. Omega ima kumulativni efekat, koliko sam se informisao nema neke veze kada se pije i da li se cela dnevna doza uzima odjednom ili raspoređena u više delova, bitno je da se unese ta količina u organizam.
Posle doručka ili uz njega se obično savetuju (multi)vitamini, kao utvrđeno je da se tako najbolje iskoriste.
Šta znam, mogao bi da ubaciš cink ili cink sa selenom npr, magnezijum neki, vitamin D3 u vidu Vigantol kapi jer se tako najviše isplati ... To je neka opšta preporuka za imunitet uz Omegu.
Teško da će se neko predozirati Omegom 3. Preporučuje se i 2-4 grama EPA/DHA dnevno, ko može da gura finansijski naravno.
Jedini koji bi trebalo da budu oprezniji su oni koji piju neki lek za razređivanje krvi (Varfarin, Aspirin ...) jer O3 inače ima antikoagulantna svojstva.