Mislio sam da ti misliš da je Rendorseg neka budimpeštanska "služba" Sorry zbog nesporazuma.Hvala ti na obavestenju, da mi nisi rekao, ne bih znao da je rendorseg madjarska policija. Nadam se da je ovo vadjenje iz konteksta bila posalica.
Mislio sam da ti misliš da je Rendorseg neka budimpeštanska "služba" Sorry zbog nesporazuma.Hvala ti na obavestenju, da mi nisi rekao, ne bih znao da je rendorseg madjarska policija. Nadam se da je ovo vadjenje iz konteksta bila posalica.
Dobro si chuo, ja vec u nekoliko postova drvim o tomenece dobiti poene. Dobice kaznu, oduzece mu se dozvola, samo poene nece dobiti.
kao i svi do 1.1.2010.
Nego, ja cujem da su u EU uklonili pravilo drzanja upaljenih svetala po danu. Jel moze neko to da mi potvrdi da je istina.
Konkretno, iz Austrije je kao informacija, mada je meni ona malo verovatna. Al, ono sto vazi u Austriji, trebalo bi da je u celoj EU
U Austriji je predloženo ukidanje obaveze držanja upaljenih svetala. Mislim d ajoš nije ukinuto. Koliko ja znam, u ITA nije to ni predloženo...Nego, ja cujem da su u EU uklonili pravilo drzanja upaljenih svetala po danu. Jel moze neko to da mi potvrdi da je istina.
Konkretno, iz Austrije je kao informacija, mada je meni ona malo verovatna. Al, ono sto vazi u Austriji, trebalo bi da je u celoj EU
iskreno, po danu ako ne vidish auto onda ti nesh fali, a u uslovima smanjene vidljivosti su svetla svejedno obavezna i bila tako da....Jedini pametan deo zakona da ukinu (osnosi se na upaljena svetla)... To bi bash bio *****izam... Vozila kojima su upaljena svetla su daleko, daleko uocljivija.
Pogotovo kada pada kisa, ili za malo naoblaci... Iako je tada dan ne da je uocljivije nego ume da spasi glavu. Recimo na SAAB_u koji sam imao nije mogla da se ugasi pozicija nikako, fabricki je namesten kada upalis auto pali se i pozicija.Jedini pametan deo zakona da ukinu (osnosi se na upaljena svetla)... To bi bash bio *****izam... Vozila kojima su upaljena svetla su daleko, daleko uocljivija.
Nije istina, mnogo je uocljiviji auto nego kad nema svetla, na ravnici Budva-Tivat auto se od isparenja na putu ne vidi uopste ako nema svetla. Takodje pravac Kragujevac-Topola, kada je vrucina isti slucaj.iskreno, po danu ako ne vidish auto onda ti nesh fali, a u uslovima smanjene vidljivosti su svetla svejedno obavezna i bila tako da....
Kreni po suncanom danu put LOZNICA-BG, i obrnuto gde imash kolovoz shirok 40m i ravnica je, veruj mi ne vidish nishta... Ne pricam za grad, tu je situacija bolja daleko, ali opet si uocljiviji sa svetlima...iskreno, po danu ako ne vidish auto onda ti nesh fali, a u uslovima smanjene vidljivosti su svetla svejedno obavezna i bila tako da....
Još ako je auto sivo ili tamno zeleno...Pogotovo kada pada kisa, ili za malo naoblaci... Iako je tada dan ne da je uocljivije nego ume da spasi glavu. Recimo na SAAB_u koji sam imao nije mogla da se ugasi pozicija nikako, fabricki je namesten kada upalis auto pali se i pozicija.
Nije istina, mnogo je uocljiviji auto nego kad nema svetla, na ravnici Budva-Tivat auto se od isparenja na putu ne vidi uopste ako nema svetla. Takodje pravac Kragujevac-Topola, kada je vrucina isti slucaj.
Bude k'o duh. Samo iskoci niodkuda na 20-30m.Još ako je auto sivo ili tamno zeleno...
Koliko imaš km za sobom pa da ovako pričaš? Evo letos idem prema Zrenjaninu, negde oko Besnog Foka, krenem u preticanje traktora, vidim u daljini CRVENI auto sa upaljenim svetlima, kada se iznenada stvori ispred tog crvenog magarac u METALIK SIVOM BEZ upaljenih svetala. Išao sam malo brže (cca 130km/h), ***o te koje je kočenje palo, zamalo da se zabodem u drljaču na traktoru (traktor je bio još neki poveći FIAT ili tako nešto, tipa oko 120ks). Jesam kriv što sam brzo išao, ali stvarno je teško videti sive automobile i to po sunčanom danu. A tek ona stoka oko Šapca, pa to ne pali svetla po snegu i magli ni noću, a kamoli preko dana, jeza me uhvati kada se toga setim, pre jedno 4-5 godina sam često putovao za Šabac poslom.iskreno, po danu ako ne vidish auto onda ti nesh fali, a u uslovima smanjene vidljivosti su svetla svejedno obavezna i bila tako da....
Taj put u nastavku posle Shapca je josh grdje zlo, tako da stvarno jedina stvar kojom sam se bash obradovao u novom zakonu su upravo obavezna svetla.Koliko imaš km za sobom pa da ovako pričaš? Evo letos idem prema Zrenjaninu, negde oko Besnog Foka, krenem u preticanje traktora, vidim u daljini CRVENI auto sa upaljenim svetlima, kada se iznenada stvori ispred tog crvenog magarac u METALIK SIVOM BEZ upaljenih svetala. Išao sam malo brže (cca 130km/h), ***o te koje je kočenje palo, zamalo da se zabodem u drljaču na traktoru (traktor je bio još neki poveći FIAT ili tako nešto, tipa oko 120ks). Jesam kriv što sam brzo išao, ali stvarno je teško videti sive automobile i to po sunčanom danu. A tek ona stoka oko Šapca, pa to ne pali svetla po snegu i magli ni noću, a kamoli preko dana, jeza me uhvati kada se toga setim, pre jedno 4-5 godina sam često putovao za Šabac poslom.
.....Kolikoko imaš km za sobom pa da ovako pričaš? Evo letos idem prema Zrenjaninu, negde oko Besnog Foka, krenem u preticanje traktora, vidim u daljini CRVENI auto sa upaljenim svetlima, kada se iznenada stvori ispred tog crvenog magarac u METALIK SIVOM BEZ upaljenih svetala. Išao sam malo brže (cca 130km/h), ***o te koje je kočenje palo, zamalo da se zabodem u drljaču na traktoru (traktor je bio još neki poveći FIAT ili tako nešto, tipa oko 120ks). Jesam kriv što sam brzo išao, ali stvarno je teško videti sive automobile i to po sunčanom danu. A tek ona stoka oko Šapca, pa to ne pali svetla po snegu i magli ni noću, a kamoli preko dana, jeza me uhvati kada se toga setim, pre jedno 4-5 godina sam često putovao za Šabac poslom.
Ja se nisam vozao na navedenim delovima puta, tako da zato ne mogu da tvrdim, pa povlachim moj stejtment
Ako ga budu sproveli, a iskreno se nadam da hoce, mada nekako majke mi kao da se u jednom danu poboljshala kultura naroda... Svi su mirniji, i svi staju na peshacki, ovo ono.. Jedino oni iz GL, ML, X5/6 i ostalih cobanskih vozila i dalje teraju po svom pa pricaju na mob sve u 16, voze Brankovim u zutoj 100+ na sat i slicno... Nadam se da ce tome doci kraj...Pazi i zabrana mobilnog je OK, ako je sprovedu. Neće više biti magaraca koji gledaju u mob i prave zastoje gde god stignu i utrčavanja u gepek na semaforu.
Znaci nisam samo ja to primetio!Ako ga budu sproveli, a iskreno se nadam da hoce, mada nekako majke mi kao da se u jednom danu poboljshala kultura naroda... Svi su mirniji, i svi staju na peshacki, ovo ono..
Epic fail.Znaci nisam samo ja to primetio!
Jos jednom se pokazalo da nama (naciji) treba jedna dobra chizma!