Sta ako ovo ne radi ???Stavi sve te stapove u pc i izvadi par minuta bateriju iz ploče.Mozda pomogne.
Nista.Ne košta te nista da probaš sve solucije.Sta ako ovo ne radi ???
Meni ram memorije stoje 1-2 sutra cu probati ovo ato ai ti rekao HVALANista.Ne košta te nista da probaš sve solucije.
Nadji manual od ploce….Mislim da nije kod svih p;loca isto nebitno od generacije..Ali probas po dve iste u 1 I 3 slot pa 2i4..jedno od ta dva mora biti. A moze cak mozda biti i da nek RAM slot ne valja..?Ostecen(pin sheban), prasina.?Meni ram memorije stoje 1-2 sutra cu probati ovo ato ai ti rekao HVALA
Videcu s***ao sam moju radi ovih novih sad imam samo 2gb odo sutra prekosutra u servis da poprave da vide sta jeAko imas novac da uzmes novo uzmi, posto je ovo bas staro i pre kupovine se raspitaj sta da uzmes.
Dosta stvari odavde nisam znao..da u prvom i trecem slotu staviš sporiju memoriju a u 2 i 4 brzu,koja je razlika ako staviš kontra?Takodje nisam znao da moras manuelno da obaras brzinu memorije ako je brza od u ovom slučaju druge dve.Mislio sam da to radi po auto sistemu.Brzina rama ce biti onolika koliko ti radi najsporiji stap,i svakako najvecoj latenciji.Dzaba sada da ti pisem jer je sada vec steta pocinjena ali ovde ti niko nije rekao kako pravilno da stavis memoriju.
Prvu sporiju memroiju koju imas tacnije tvoju staru stavljas u slotove 1 i 3 a novu memoriju stavljas u 2 i 4 ali ono sto je bitno da podesis svoju novu memoriju da radi kao stara a to je da smanjis mhz na model svoje stare i ako je na novim stapovima veca voltaza da je smanjis.
To sve trazi dobro poznavanje granice i mogucnosti ram memorija a drugo da znas sta radis u biosu. Ali kao sto rekoh dzaba ti sada pisati kada je steta napravljena.
Zao mi je sto ovo nisam ranije video mogo sam ti pokusati pomoci... jer ja sam imao ddr3 memoriju na 1866 i na 2400 mhz i ovu brzu sam morao da prilagodjavam ovoj sporijoj.
Dobro,ajd da bude tako,ali mi nisi odgovorio sta ako ih stavis kontra u 2 i 4 slot?Brzi ili sporiji.Koji su dobici.To si potencirao isto.Posto mu to niko nije rekao kao sto sam kazes.Stavljas ih u prvi i treci slot da rade u dual (naravno ako su iste) a rucno ih spustas na ram koji je sporiji da budes sto posto siguran da ce sve da radi. Po nekom nepisanom pravilu ram bi sam to trebao da uradi ali nista se ne prepusta slucaju u ovakvim situacijama.
Po tebi je bolje da stavi ram u 1 i 3 nego u 2 i 4.Isto ce da dobije.Zbog toga sam te i pitao.Kakve to veze ima?Dual su u oba para slota.Cak se vise stavljaju u 2 i 4.Pitao sam te jer si napisao post,a nista nisi rekao i napomenuo da mu niko nije rekao to do sada.Mozda ce me neko demantovati,pa reko da vidim koliko istine ima u to sto si ti napisao.Napisao sam, staru stavlja u slotove 1 i 3 a novu u 2 i 4... jer da bi mu memorije radile lakse ce nove memorije da spusti na nivo starih kojih vec ima nego sto ce svoje stare da overklokuje na brzine nove memorije i da pritom jos im podize voltazu.
Svidja mi se ovo.i ja sad nauci nesto novoMene ocito neko ovde za***ava.Aj pobedio si
Mhm..Samo se vi zezajteSvidja mi se ovo.i ja sad nauci nesto novo
a sta ako stavi slabije napajanje i ram pocne da dobija manje struje?mozda mu i to spusti brzinu?
Sent from my iPhone using Tapatalk