Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Da,samo sto je prva preskupa + strana garancija ako ti to odgovara. 200 je neka realna cena za premium model , mada moze vrv i za nesto manje ako se iscenkas
Pa ovako 1070 ti je mnogo bolja od bilo koje 1060, da uzmes 1060 aorus to je vrh model ali po toj ceni vec imas 1070 inno3d koja je odlicna kartica u tom cenovnom rangu.
Ono sto treba da gledas je u kakvom je stanju, koju garanciju ima? Da li domacu ili madjarsku ako ima tipa nemacku ili nesto trece nikako ne uzimaj jer to je kao da i nema ali sa madjarskom si vec na konju i tu nema razmisljanja... ako dodje do toga da moras da je reklamiras znaj da imas gde i kod koga.
Onda ako je kartica izvadjena iz racunara pogledaj sa zadnje strane da li postoje mrlje, videces lice kao da je neko prosuo ulje ili ako je boja na pojedinim delovima drugacija od ostaloga, ako nista od ovoga nema onda trazi da karticu stavi u racunar da cujes kako se ventilatori cuju, kazes mu da instalira msi afterburner i da podesi ventilatore na max da vrte, i trazis da instalira furmark da vidis u najvecem opterecenju koliko se kartica greje. Ono da te ne poplasi ako karta ode na 80-90 stepeni jer bas zestok test.. ali kartica u igricama nece nikada dostici tu temperaturu.
Doduse ovo za furmark i ne moras da trazis da uradi to mozes i sam kod kuce. Ali bitno ti je da ventilatori rade ok i da ne kace nigde i da ne cvile dok vrte. U nekim igricama moguce je da imas coil whine ili ti pistanje zavojnica ali to je manje vise kod svih kartica moguce.
Ovih ima vise komada, iz rudnika su i jos nekih su 2 god domace garancije u Emmiju. Tako da ako nesto i ne bude ok ta mi je garancija sigurna. Al svakako cu ispregledati i kuci testetirati malo bolje, bar smo iz istog grada a oticu svakako kod njega po graficku i da cujem kako ventovi rade, neka ce valjda bitti ok.
Da ne ostanem duzan odgovora, hvala puno jos jednom svima na savetima i odgovorima, uzeta Inno3D 1070 sa jos 2 god domace garancije u EMMI-ju.
Ostalo jos da zamenim monitor to cu onaj LG sto svima savetujete i kuciste Black Widow al to mi bas nije zurba a i poprilicno sam se istreso sada za komp ali nadam se da cu biti miran bar 3 god. Uzeto je sve po vasem savetu, posebno zahvalan @Dom1nat0R , naravno i svima koji su komentarisali post i pomogli.
Super, nek te sluzi lepo. Msm da ces sa ovom konfiguracijom biti i vise od 3 godine miran, eventualno upgrade graficke tada a procesor bi trebao da gura
Mnogo je to druze za monitor bez garancije, to je 13000 din, dodam jos 5 000 i kupim nov LG sa garancijom. Mozda ako hoce malo da spusti cenu onda mozda bih ga odmah i uzeo.
Napokon stigao i monitor i djunta pustena u rad, malopre sam uradio svezu instalaciju win 10 na SSD al imam jedan problem, komp mi ne vidi hdd od 1TB, kad podigne sistem vidi samo SSD i DVDRW al ne vidi HDD od 1TB u biosu ga ima i bio je vidljiv kada s ebirao hard na koji ce biti instaliran Win 10 gd emoze biti problem, da nije negde onemogucen ?