Znaci ostaje vecna tajnapisao sam o tome u tekstu pa možeš da pročitaš kad Vuja okači,
Znaci ostaje vecna tajnapisao sam o tome u tekstu pa možeš da pročitaš kad Vuja okači,
A sto bi menjali ista sto nimali ne znaci u i3 sferi procesora koji se nemogu klokovati, jos kad se na to doda da ce i3 TDP biti znatno nizi, jednostavno nema smisla ulagati u termalne karakteristike istog?Evo malo novosti od Intela, i3 procesori su ce biti pusteni na trziste 24 Juna. Mozda su kod njih ispravili gresku sa visokim temparaturama procesora u svakom slucaju saznacemo do kraja ovog meseca. Klikni me
Ovo pre svegaa i komp je tiši, manje ti greje sobu itd...
1. radni vek zabluda korisnika...A sta je sa radnim vekom procesora pri vecim temparaturama npr 80C sta cemo sa tim? Sta ce da bude kad se pasta koju je Intel stavio sazri, kolike ce tek onda da budu temparature? Sandy Bridge za sad najkompletniji CPU.
Ivy se greje dosta kad se OC, to je cinjenica a temparature umeju da budu i preko 80C a sto se paste tice nisam mislio da se sprzi nego osusi malo, tebra.1. radni vek zabluda korisnika...
2. 80C opet zabluda i ako se ponekad ugreje nesmeta nista
3. pasta da se sprzi, ne budite smesni???
To kazi mojoj Amigi 500 iz 1987. koja jos uvek radi kako treba i Leadtek TV tuneru koji je crko 5 minuta nakon izlaska iz garancije.1. radni vek zabluda korisnika...
CPU-vi sa time nemaju nikakve veze, ja u zivotu nisam video crknut CPU a video sam ih gomiluTo kazi mojoj Amigi 500 iz 1987. koja jos uvek radi kako treba i Leadtek TV tuneru koji je crko 5 minuta nakon izlaska iz garancije.
Gubis iz vida da je TDP nizak, da je problem prenosa toplote sa centra jezgra na IHS samim tim okolina CPU-a se ne zagreva jer ona zavisi od TDP-a a ne od zagrevanja jezgraSlazem se, CPU najverovatnije nece crci jer je tough little bastard. Ali zbog njega ce sve unakolo da radi na visim temperaturama, pa tako skraceni radni vek svega ostalog opet nije zabluda nego surova realnost.
TacnoZnaci CPU X zagrejan na (hipoteticki) 100 stepeni drzi svu toplotu u sebi i nimalo ne zagreva okolinu ?
Crkavaju ali ne od starosti, meni je crko jedan (sreća pa nije povukao još neku komponentu sa sobom u kantu).CPU-vi sa time nemaju nikakve veze, ja u zivotu nisam video crknut CPU a video sam ih gomilu
Drfedja ti je već odgovorio da je to slučaj sa ajvijem (ne bukvalno).Znaci CPU X zagrejan na (hipoteticki) 100 stepeni drzi svu toplotu u sebi i nimalo ne zagreva okolinu ?
Što se tiče realne toplote, ne deluje mi kao da se zaista greje, npr. ploča sa donje strane je relativno hladna, problem sa temperaturom može biti i do same kalibracije merača.
Nevidim kako moze ista povuci u kantu jedino ako je kratkom spoju (a i tada pitanje kako bi ploca reogovala jer konram da bi odbila da se upali) sto se jedino moze desiti ako ga pre toga sprzi visok napon sa ploce...Crkavaju ali ne od starosti, meni je crko jedan (sreća pa nije povukao još neku komponentu sa sobom u kantu).
Pa razlicite su stvari da se realno ne greje toliko i da je merac u pitanju. Sto onda implicira da Ivy i nije los uopste po pitanju termala, te da je moj strah bezrazlozan. I da se realno greje puno, pa onda posebno pitanje da li se temperatura prenosi na okolinu ili ne.Drfedja ti je već odgovorio da je to slučaj sa ajvijem (ne bukvalno).
Pa recimo zbog pregrevanja mu pukne pin i sprži ploču.Nevidim kako moze ista povuci u kantu jedino ako je kratkom spoju (a i tada pitanje kako bi ploca reogovala jer konram da bi odbila da se upali) sto se jedino moze desiti ako ga pre toga sprzi visok napon sa ploce...