ZOMBI
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 14.12.2013.
- Poruka
- 2.110
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
Ovo je mozda nekada davno bilo ovako, ali vise definitivno nije... zadnjih X Gigabyte ploca koje sam imao u rukama su imale lepo ispisanu reviziju na kutiji kao npr :Najgore je to što ta revizija ne stoji napisana na kutiji, a samim tim ni prodavci ne znaju koja je ako je nemaju na stanju već je naručuju od uvoznika kada je neko poželi.
Mislim da nece hteti da se flesuje ako nije ista revizija ploce kao ona koju flesujes...Najgore što ove oznake mogu da donesu je to što korisnici nesmotreno apdejtuju bios verziju od druge revizije, niko ne obraća pažnju na to jer misle da su one hardverski manje-više iste, pa na taj način unište ploču.
Sa ovim se slaze i na mojoj kutiji od ploce iz potpis masine stoji koja je revizija, a znam da sam 5 puta naglasavao da hocu samo tu reviziju, kada sam je kupovao.Ovo je mozda nekada davno bilo ovako, ali vise definitivno nije... zadnjih X Gigabyte ploca koje sam imao u rukama su imale lepo ispisanu reviziju na kutiji kao npr :
Meni za oba linka otvara isto, druga stvar, nigde ne videh na sajtu da pise LE.Šta reći za MSI:
ovo ti je LE N660 Gaming 2GD5
A ovo OC: N660_Gaming_2GD5OC
Postoje one sa LE nalepnicom i one sa OC nalepnicom, ne postoje bez nalepnice, tj postajale su pre nego što je OC izašla na tržište. LE su ne OC to nisu nikakve okrnjene, već je ta nalepnica stavljena da bi se sprečila zabuna i između njih ne postoji nikakva razlika osim u kloku, nalpnici i ceni - tj u biosu grafe je podešen malo viši default klok i ventovi po default-u rade malo brže. I na sajtu prodavaca (npr emmi) je jasno stojalo koja je verzija i tako da nema zabune kao kod ovih Giga.
Moja ima LE nalepnicu ali se ne može zvati tako jer ima veći klok u odnosu na sajt kao i onu koju sam našao na recenziji za OC verziju, i koristi Samsung mem. module a ne Elpida kao ova na recenziji.
Its not a bug, its a featureGigabyte mi je tek smehotresan, naprave 4 revizije iste ploce i u finalnoj verziji doticna ima i dalje isti problem sa temperaturama naponske jedinice.
Zato sto je nama svaka recenzija doktorska disertacija na temu nekog proizvoda, ako do sada, posle 6 godina niste naucili gde da citate recenzije i da se edukujete pre kupovine, iskreno, ni ne zasluzujete da znate. Mi Vas ucimo kroz svaku recenziju maticnih ploca sta je bitno kod proizvoda, ali mnoge od Vas (ne pricam o tebi, nego uopsteno) mrzi da citaju.Mislim zasto PC AXE ne svom portalu ne napravi lokalnu studiju?
.
Zato sto je nama svaka recenzija doktorska disertacija na temu nekog proizvoda, ako do sada, posle 6 godina niste naucili gde da citate recenzije i da se edukujete pre kupovine, iskreno, ni ne zasluzujete da znate. Mi Vas ucimo kroz svaku recenziju maticnih ploca sta je bitno kod proizvoda, ali mnoge od Vas (ne pricam o tebi, nego uopsteno) mrzi da citaju.
To sto prodavci ne znaju, ne znam sta da kazem na to, trudimo se radimo svoj posao i testiramo ono sto nam dodje na test i da kroz recenziju objasnimo sve do tancina. Ideja je da Vi kao citaoci skapirate hardver i kako sve funkcionise, posle toga Vam nije bitno koju reviziju kupujete, nego da recimo pogledate naponsku sekciju i da Vam odmah bude jasno da li je to maticna ploca koja Vam odgovara ili ne i sta ta naponska donosi u praksi...
Nisam pricao o recenziji, nego istrazivanju trzista, kao i ostali sajtovi u svetu, koje sam postavio, a opet na ovu temu varanja GB-a. Mislim nije moranje, svako imas svoje razloge zasto, ali opet tu su i forumi da bi se diskutovalo. Da se vratim na temu.
http://s27.postimg.org/433tepg81/output_VH8_T1q.gif
Ja sad ne mogu vise ni da sudim prodavcima, jer sad ima i drugi problem, a to je da sve te razlicite ploce, totalno drugacije prodaju pod istim BAR kodom, ponovicu istim BAR kodom, gde prodaju vise niko ne moze da krivi. Mislim realno sta sad prodavac treba da ima treninge prodaje svakih nedelju dana, da bi znao sta koja revizija ploca donosi... Uzas.
[FONT="][/FONT]