Ckuno1
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 16.08.2019.
- Poruka
- 17
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CKUNO1
CPU & cooler:
AMD FX8350, Noctua NH U12P/ Intel I7 4510U
Motherboard:
Asus M5A99X Evo R2.0
RAM:
Kingston Hyperx Fury 8gb 1866mhz/Kingston 6gb 1600mhz
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX 1060 X2 6GB/ Nvidia GT 840M 2GB
Display:
HP 24f
HDD:
SSD Patriot Blast 120GB, WD 640GB Sata3 7200rpm/SSD Kingston A400 120GB,Toshiba 750GB Sata3 5400rpm
Case:
Aerocool Syclone 2
PSU:
COOLER MASTER Silent Pro M2 620W
Mice & keyboard:
MadCatz MMO7, Cooler Master Octane/ Logitech MX Performance
Internet:
SBB Eon DS150mbps, US10mbps
OS & Browser:
Windows 10, Google Chrome
E ovako, planiram u buducnosti da napravim neki custom loop i planiram da ga ugradim u kuciste aerocool syclone 2 koje je vec staro nekih 7 godina. Ovo mi je prvo gejmersko kuciste i zeleo bih da ga zadrzim sve dok se proizvode maticne ploce u atx formatu odnosno dok ne izmisle neku novu tehnologiju za koju ce ovaj tip kucista biti neupotrebljiv. Kuciste je ove godine modovano i na drugoj slici ( slike su stare oko pola godine) mozete videti kako izgleda iz profila bez poklopca. Na kucistu su izbaceni rackovi za hard diskove i citac diskova, u tu rupu pozadi sam ugradio lim i sa njegove zadnje strane je trenutno montiran ssd dok mi hard od 3.5 za sada stoji dole do napajanja. Za sada sam na studijama U BGu i ne planiram bar jos jedno 2 godine da menjam bilo sta od komponenti(fx 8350m, gtx1060, 8gb ddr3 hyperx fury, m5a99x evo r2 i m2 620w, rgb) niti planiram sada da radim vodeno ( trenutno za faks koristim laptop jer je prenosan, ne isplati mi se da za Bg nosim komp) , ali bih zeleo da dobijem neke preporuke i savete za vodeno posto cu polako da kupujem delove za njega. Planiram cvrste cevi i verovatno g1/4 posto su tanje, one debele mi se ne svidjaju niti mi se dopada varijanta sa crevima. Jedan 280mm radijator cu staviti s preda posto je tu vec predvidjen jedan od 140mm. Sa gornje strane sam razmisljao da stavim slim 240mm radijator, ali se plasim da nece stati s obzirom da je dubina kucista 270mm i plasim se da nece biti mesta zbog rama, jer ako uzmem neki radijator debljine 30mm i kulere od oko 25mm to je vec 55, a oko 50mm ima mesta od gornjeg lima do ram modula. Mozda bi stao gore ako bih radijator privukao skroz do vratanca.Razmisljao sam i da stavim 120mm radijator pozadi i jedan gore ispod plasticnog rebrastog dela posto je tu predvidjen jedan 120mm kuler, ali ne znam kakve bi bile performanse. Od 5. slike je okvirno ono sto sam ja zamislio, u slucaju da se gore stavlja 240mm radijator isekao bih lim kao na poslednjoj slici i napravio podignut deo kako bi se izjednacio sa plastikom odozgo sa prve slike gde su rebarca ili bih samo izrezao lim i stavio mrezicu. Zamolio bih vas da mi kazete sta mislite o ovim opcijama ili ako imate neke predloge i savete, uvek su dobrodosli.
Poslednja izmena: