• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blueberry BC-G51-560

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
"Ventilator ne vibrira ako je pričvršćen sa dva šrafa... pa čak ni ako je samo sa jednim.... ventilator vibrira kad je lošeg kvaliteta."
da nije napisao ovakvu glupost, sve bi bilo OK, ali je ovim dokazao ili nestručnost tj nikakva iskustva sa ventovima i kućištima, ili da je klasičan promoter.
Ja nisam nisam nikom napao već napisao zapažanja iz iskustva., sa dve dopunske rupe ja sam umanjio buku.
Ja bi rekao da Atila ima i više nego dovoljno iskustva na tom polju, ali si ga verovatno izbacio iz takta. Ali istina kalitetan vantilator jako malo vibracija prenosi, ja imam Xilence 8cm vent, pričvršćen je sa sva četiri šrafa i džaba, trese se celo kućište od HTPC-a zbog njega, jednostavno loš vent. Ja se i dalje ponavljam, treba uzeti u obzir u kom je cenovnom segmetu ovo kućište, da su mogli da probuše još dve rupe mogli su, al ko zna možda imaju takav patern za sva kućišta pa neće zbog jednog modela da menjaju, uvek je tu opcija da probušiš sam, ali neko koga nerviraju vibracije i obraća pažnju na ovakve stvari ne kupuje kućište od 30e, nego kupuje kućište od 70+e.

BTW ja mislim da tebe niko ne naprada, samo razmenjujemo mišljenja ;)

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Mozemo da dokazemo ovo sto je Steamroller napisao. Ventilator koji budemo stavili na jednu rupu nece vibrirati ni malo tj manje od od drugov ventialtora koji je na cetiri rupe, a mericemo sve sa seziometorm ;) Naravno, taj ventilator je super kvalitetan,
:wave:
Ja sam već testirao i vent je bio kvalitetan, samo što to tu ne smeš napisati bez hajke moderatora jer uvek su oni u pravu. I to je problem a ne BB ili Pinsoft. Tanak lim sa dve rupe prikaćen sa šarfima gore a dole samo uguran u prorez nemoguće da ne vibrira i sa najboljim ventom.
Čemu svrha 2 rupe, ništa se sa tim ne štedi ni lim, ni rad jer sve rupe prave 1 udarcem prese? To je veliki propust kućišta, samo to nije tačno jer tako kažu moderatori tj veliki brat.

Šta sad pominjimo super kvalitetan vent, gde je sada priča o budžetu i best buy-u. Sad ćemo za ventove dati više nego za celo kućište za napajanjem.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Pa i mi smo istestirali i to sa uredjajima, samo sto to ne smes da kazes jer ako nema chetri rupe otpadne ventilator sa kucista kada se pusti u rad... instant otpadne, ili u najboljem sluchaju ceo rachunar igra kao pokvarena vesh mashina...
Spominjemo kvalitetne ventilatore jer ako je ventilator los, nebitno je da li su cetiri rupe ili dve, cuje se pa se cuje, prenosi vibracije pa prenosi i tu je kraj svake price. Dve, ili cetiri rupe, svejedno...
Uostalom postoje ta ispupchenja koje ce da fiskira ventilator, dva shrafa su dosta. Vidi se lepo na slikama:

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Ja sam već testirao i vent je bio kvalitetan, samo što to tu ne smeš napisati bez hajke moderatora jer uvek su oni u pravu. I to je problem a ne BB ili Pinsoft. Tanak lim sa dve rupe prikaćen sa šarfima gore a dole samo uguran u prorez nemoguće da ne vibrira i sa najboljim ventom.
Čemu svrha 2 rupe, ništa se sa tim ne štedi ni lim, ni rad jer sve rupe prave 1 udarcem prese? To je veliki propust kućišta, samo to nije tačno jer tako kažu moderatori tj veliki brat.

Šta sad pominjimo super kvalitetan vent, gde je sada priča o budžetu i best buy-u. Sad ćemo za ventove dati više nego za celo kućište za napajanjem.

Brate mili dođe mi da potpišem ugovor sa Blueberryi-em da ja naknadno izbušim te jbne dve rupe na njihovim kućištima samo da da ne bi morali da mlatimo praznu slamu više. Ko kupuje ovakvo kućište iz ove cenovne klase sigurno je navikao da mu se računar čuje dok radi, pod čuje mislim da solidno zvrnda. Kome to smeta ovo kućište neće kupiti, propust jeste, ali ti o njemu pričaš kao da su u krajnjem slučaju zaboravili jednu bočnu stanicu da isporuče, a ne da probuše dve rupe.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Inace, ovo napajanje u BB 560 je losije napajanje od recimo LC420H-12, a osnovna stvar je da BB model nema PFC. Ali plus je sto je u ovoj ceni kucista i napajanje ;) Na zalost, autor koji nam pise o napajanjima je na postoperativnom oporavku i nismo mogli dublje da udjemo u taj test od "ispravno-radi". Za neki APU isl ce da posluzi.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ja još uvek ne vidim link do nekog kućišta koje je ispod 36 evra i da nudi više od ovog. :D

edit:

Inace, ovo napajanje u BB 560 je losije napajanje od recimo LC420H-12, a osnovna stvar je da BB model nema PFC. Ali plus je sto je u ovoj ceni kucista i napajanje ;) Na zalost, autor koji nam pise o napajanjima je na postoperativnom oporavku i nismo mogli dublje da udjemo u taj test od "ispravno-radi". Za neki APU isl ce da posluzi.

Imamo fotke komponenti od napajanja.... tako da ćemo se tome naknadno posvetiti kad nam majstor ozdravi. ;)

Poslednja izmena od urednika:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Noctua ventialtora gde mogu dokazati to što sam napisao. Mogu mu vezati oči, staviti mu slušalice na uši i da mu dam da dodiruje ram od ventilatora. Ima 50% šanse da pogodi da li je ventilator uključen ili nije, tj da li sa vrhom prsta oseća "vibracije" ili ne. Potpuno sam siguran da neće pogađati. ;)
Pitanje šta ti smatraš vibracijama, ako hoćeš da testiraš na prednju stranu ovog kućišta stavi ventilator npr neki prosečni CM koji nije loš a možeš i Noctuu P12 koji nije tih bez adaptera, prvo sa 2 šarafa, zatim 4 šarafa, zatim sa gumenim šarafima i čuće se razlika u buci, a ta razlika nije ležište fana, već mikro vibracije istog, koje se ne osete prstom već prenose na zvonjavo kućište od tankog lima.
Ja sam napisao samo moje iskustvo, i kako sam utišao komp, i nisam napao tvoju recenziji, da li ćeš ti da veruješ ili ne, ili napadaš jer te pin platio, baš me briga, to je više savet drugima da izbuše rupe koje fale jer će komp biti tiši.
I Noctua vibrira i ima razlike sa gumenim šarafima ili običnim. Ne daju se uz Noctuu gumeni šarafi uzaludno. I ne mere se vibricaje venta prstom, već se meri buka koju prenosi na kućište.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ocishcena tema, svaki sledeci trip/spam/insinuacija isl ce biti sankcionisamo by the book.

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Iskreno, meni se ovo kuciste ne svidja. Jedini detalj koji mi se dopao su bocno rotirani kavezi od HDDova i fan-controler. Od kucista koja mogu da se kupe trenutno na trzistu nikom ne preporucujem da uzima kuciste jeftinije od 3500din, a napajanje je otprilike min 4500 (a da nesto valja). Ne zato sto je u pitanju cenovni rang, vec sto po mom zakljucku zaista nema jeftinih a pristojnih kucista. Naravno, ja nisam nikakav pokazatelj sta ljudi zapravo zele da kupuju, ali u moje office masine bi isao minimum Seasonic 400ET i nista losije od toga.
Po meni trenutni best buy (vec duze vreme) je LC Power 925B, medjutim on kosta 5200 din (sa napajanjem LC600H). Ne moram ni da pominjem da mi se ni to kuciste uopste ne dopada. :)

Malo je off, ali FD Core 3000 + Seasonic 500ET su trenutno odlicna kombinacija. Jedino im se boje ne slazu, al jbsh ga. Ko oce da slaze boje, ima SS 520GB model. :)

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ako ne gledamo napajanja, G51 pobeđuje uzduž i popreko po funkcionalnosti i opcijama. Meni je G51 čak lepši. Card reader je meni na primer veoma bitan detalj. Jedino što G51 "vuče dole" je napajanje, ali to je samo iz ugla nas, entuziajsta. 70% ljudi na planeti ni ne zna šta je napanje, kamoli koliko ampera ima na 12V grani. :D Opet, za 1200 din i nije velika razlika do tog LC-a radi pouzdanijeg napajanja.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Iskreno, meni se ovo kuciste ne svidja. Jedini detalj koji mi se dopao su bocno rotirani kavezi od HDDova i fan-controler. Od kucista koja mogu da se kupe trenutno na trzistu nikom ne preporucujem da uzima kuciste jeftinije od 3500din, a napajanje je otprilike min 4500 (a da nesto valja). Ne zato sto je u pitanju cenovni rang, vec sto po mom zakljucku zaista nema jeftinih a pristojnih kucista. Naravno, ja nisam nikakav pokazatelj sta ljudi zapravo zele da kupuju, ali u moje office masine bi isao minimum Seasonic 400ET i nista losije od toga.
Po meni trenutni best buy (vec duze vreme) je LC Power 925B, medjutim on kosta 5200 din (sa napajanjem LC600H). Ne moram ni da pominjem da mi se ni to kuciste uopste ne dopada. :)

Malo je off, ali FD Core 3000 + Seasonic 500ET su trenutno odlicna kombinacija. Jedino im se boje ne slazu, al jbsh ga. Ko oce da slaze boje, ima SS 520GB model. :)

Sa strane dizajna, šta ja znam nije mi ni ružno ni lepo, više mi deluje praktično za neku low end gaming mašinu jer ima mogućnosti da se napravi solidna promaja unutra. Eh napajanje od minimum 4500din :d ja ako uspem nekog da ubedim da uzme LCH500 to je bio dobar dan ;)

Često preporučujem LCP kućišta sa napajanjima, kako ona sa 420W PSU tako i ta što si ti spomenuo sa 600W PSU, ali teško je ubediti ljude i nakon mukotrpnog objašnjavanja nije im jasno žašto moraju da daju ~4k din za kućište sa napajanjem od 420W, kad mogu da uzmu Spire ili slično za ~2k din sa "500"W napajanjem.

Naravno da nema jeftino, a dobro. Ali naiđe tu i tamo nešto solidno, što može da prođe kad se uzme cena u obzir ;)

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Ako ne gledamo napajanja, G51 pobeđuje uzduž i popreko po funkcionalnosti i opcijama. Meni je G51 čak lepši. Card reader je meni na primer veoma bitan detalj. Jedino što G51 "vuče dole" je napajanje, ali to je samo iz ugla nas, entuziajsta. 70% ljudi na planeti ni ne zna šta je napanje, kamoli koliko ampera ima na 12V grani. :D Opet, za 1200 din i nije velika razlika do tog LC-a radi pouzdanijeg napajanja.
Da, zaboravih Card Reader detalj. To je stvarno korisna stavka, a menja cenu za mozda 2-3evra. Medjutim, ako vam kuciste stoji uz levu ivicu stola, onda ce CR biti zaklonjen i svaki put kada hocete da ubacujete karticu moracete da pomerate kuciste da bi se pristupilo citacu. :)
Dakle, nije bas korisno svakom i u svim situacijama. Zavisi od poziconiranja kucista.

Sa strane dizajna, šta ja znam nije mi ni ružno ni lepo, više mi deluje praktično za neku low end gaming mašinu jer ima mogućnosti da se napravi solidna promaja unutra. Eh napajanje od minimum 4500din :d ja ako uspem nekog da ubedim da uzme LCH500 to je bio dobar dan ;)

Često preporučujem LCP kućišta sa napajanjima, kako ona sa 420W PSU tako i ta što si ti spomenuo sa 600W PSU, ali teško je ubediti ljude i nakon mukotrpnog objašnjavanja nije im jasno žašto moraju da daju ~4k din za kućište sa napajanjem od 420W, kad mogu da uzmu Spire ili slično za ~2k din sa "500"W napajanjem.

Naravno da nema jeftino, a dobro. Ali naiđe tu i tamo nešto solidno, što može da prođe kad se uzme cena u obzir ;)
Da, ako uzmu LC500H, to je vec pobeda za taj dan. :D
Ja im govorim da je to minimum napajanje koje bi se uopste i moglo nazvati "napajanjem". LC420H recimo ima prekratke kablove i nedaj boze da neko to uzme a ima kuciste u kome se napajanje montira dole.

Inace dizajn nisam ni komentarisao za ovu borovnicu. To je ionako individualna stvar.
U mom profilu pise koje ja kuciste imam, i uopste nisam merodavan za ova budzetska resenja. Realno, koliko ljudi potrose na cigare, mogu da svaki mesec priuste po jedno "moje" kuciste, tako da se ne radi o faktoru "nemanja love" u Srbiji, vec je u pitanju nesto drugo.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
To je više faktor nemaju love za računar, juče sam išao da servisiram neki računar (ASUS KT333 ploča, Athlon 2000+, GeFroce 6200, 1GB DDR, 80GB HDD), računar radi nevrovatno sporo čim se malo više software-a instalira, plus vlasnica ga koristi za povremen radu u AutoCAD-u plus bi rekao da je ploča na putu za večna lovišta jer sam se jadva dogovori sa njom da detektuje HDD i optiku. I kad sam spomenuo da bi možda trebalo razmišljati o zameni odgovorila mi je: "Pa verujem da bi trebalo, ali uvek je nešto preče" i ako funkcioniše jako puno ljudi, svi oni imaju "Pentium 4" oni malo napredniji imaju Pentium 5,6,7 i to je jedno koštalom dosta i zašto bi sad trebalo u to ponovo da se ulaže.

AMD Gamer

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.07.2013.
Poruka
64
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 2400
Motherboard:
Gigabyte Z68AP-D3
RAM:
2x2 gb Kingston 1333 mhz
VGA & cooler:
Msi 7790
Display:
Benq GW 2255
HDD:
Patriot Blaze 120GB + Samsung F3 500GB
Case:
LC POWER PRO-LINE 920R VERITAS 3000
PSU:
Raidmax RX-600-AF 600W
Optical drives:
Optiart...Nesto tako
Mice & keyboard:
Hama uRage & AneeX "Gaming"
OS & Browser:
Windows 7 Pro. 64 & Google Chrome
Kuciste je ekstra za ove pare samo cu to reci,za one koji misle da vibrira samo cu reci da sam stavio cm-ov vent od 2000 obrtaja i nikakvih vibracija nije bilo!Za napajanje posto vidim da ga mnogi kude,imam to napajanje i bez problema vuce amd athlon x2 250,gt 9800,1hdd,1dvd 5 venta...napajanje je posle vise casova maltretiranja na dodir mlako!izdrzalo je nekoliko strujnih udara i nista mu nije bilo pritom napajanje je necujno....cak sam i klokovao procesor i grafiku i napajanje i dalje stabilno radi...slazem se da je napajanje jako bitno ali ovo je vise nego ok i jace je od lc power 500w...a kamoli od 420w...u sustini na neki kraci period moglo bi da drzi cpu od 125w i grafiku od 150w nista preko toga...za neke duze staze neki cpu od <95w i grafiku od 100w...

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
:welcome: :sekira:

Iskreno, broj W je tu najmanje bitan u ovoj klasi. Da li je to 600W ili 450W. svejedno, daleko je bitnija efikasnost, koje su komponente unutra u sl, kao i broj A po granama. Problem kod ovog napajanja je sto nema PFC, ali na kraju krajeva, eto prostora za napredak.

spale

Mid9
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
470
Rezultat reagovanja
56
Moja konfiguracija
:welcome: :sekira:

Iskreno, broj W je tu najmanje bitan u ovoj klasi. Da li je to 600W ili 450W. svejedno, daleko je bitnija efikasnost, koje su komponente unutra u sl, kao i broj A po granama. Problem kod ovog napajanja je sto nema PFC, ali na kraju krajeva, eto prostora za napredak.
Ja nisam smeo da komentarisem da ne popijem "sankciju" :D
Mnogo si pretio...

AMD Gamer

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.07.2013.
Poruka
64
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 2400
Motherboard:
Gigabyte Z68AP-D3
RAM:
2x2 gb Kingston 1333 mhz
VGA & cooler:
Msi 7790
Display:
Benq GW 2255
HDD:
Case:
PSU:
Raidmax RX-600-AF 600W
Optical drives:
Optiart...Nesto tako
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Ma nisam ja rekao da je kvalitetnije od lc power-a vec da je jace a to sto si rekao stoji nema sta ....

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.793
Rezultat reagovanja
2.275
Moja konfiguracija
Po specifikacijama je 1A jače na 12V od LC420H, a od LC500H je slabije nekih ~13A na 12V, opet zvanično, ali i da nije tako, slabije je sigurno za nekih 5-10A.

Dexter013

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Poruka
5.690
Rezultat reagovanja
332
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dark Knight
CPU & cooler:
Ryzen 7600x 5ghz + Aorus800
Motherboard:
AM5 MSI tomahawk B650
RAM:
32gb DDR5, 2x16GB 6400MHz kingston fury
VGA & cooler:
RTX 4070ti Gianward OC
Display:
Philips 32 / 2K / 1440p / 75hz
HDD:
Crusial ssd 500 gb + 500 gb Samsung HDD + Samsung 1TB ssd 870 evo
Sound:
Case:
Coller Master MASTERCASE H500 RGB window
PSU:
Corsair CX 850w M
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Logitech Hyperion + Natec RX22
Internet:
Optika MTS 500/160
OS & Browser:
Win 11 x64 PRO Legalan bato...
Other:
TV LG 55 4k
Iako logicno vecina ovde ne gotivi borovnicu,
ljudi, pa za ove pare je odlicno,
kome to jos nije jasno?
Kakvo crno poredjenja sa necim sto samo napajanje kosta duplo vise od ovog kompleta...

zbun

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.03.2010.
Poruka
365
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD phenom II x6 1055T & thermalright IFX-14
Motherboard:
ASRock 870 extreme 3
RAM:
2x2GB 1600MHz Exceleram Rippler CL6 + 2x4 GB Patriot G2 cl7
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce GTX 970
Display:
LG LH3000 42'
HDD:
samsung spinpoint F3 500 GB
Case:
NZXT M59
PSU:
zalman zm600glx
Posedovao sam borovnica kućište i kao stari model imalo je dosta nedostataka ali onda sam kupio SilverStone Precision PS04 koji je koštao oko 50 evropskih novčanica, ako me sećanje služi i potpuno se razočarao. Ljudi moji kakav je krš to kućište bilo. Na papiru i na slikama je izgledalo odlično ali kada sam spakovao komponente video sam da se stranica iskrivila dok sam je vraćao, neverovatno. Možda najveći problem sa ovim jeftinim kućištima je što se ne obraća pažnja na sitnice koje ipak dosta znače nekome (na primer izostanak rupa za vent ili nepraktično postavljen čišač kartica). Što se tiče napajanja, svima nama, ovde, je jasno da je to najobičniji kinez ali prosečnog korisnika koji od programa koristi samo office paket to apsolutno ne zanima. Jako mi se dopada ideja za h-diskove jedino što mislim da su 60mm ventilatori previše bučni.
I na kraju hteo bih da pohvalim Atilu, od kada nije moderator kao da ima više energije u njegovim tekstovima :D, samo mi ona "laganoća" bode oči :d.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Jako mi se dopada ideja za h-diskove jedino što mislim da su 60mm ventilatori previše bučni.
I na kraju hteo bih da pohvalim Atilu, od kada nije moderator kao da ima više energije u njegovim tekstovima :D, samo mi ona "laganoća" bode oči :d.
Da i tebi dam slično objašnjenje kao i za broj šrafova i vibracije... Ne čini promer ventilatora nivo buke, nego broj obrtaja. :D Na primer NoiseBlocker 60mm ventovi koje smo testirali su bili veoma prijatni.

A laganoća je baš iz tih razloga pod navodnicima. :D

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
G51, 20e bez napajanja. :D Dođe mi da kupim jedan samo da imam rezervno kućište. :D

Xandar1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2012.
Poruka
273
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD X3 450 3.2Ghz/tx3 EVO
Motherboard:
msi 770-c45
RAM:
4gb patriot
VGA & cooler:
Gigabyte 7770 OC
Display:
Philips 21.5"
HDD:
WD blue 500gb
Sound:
audigy se + Blueberry SW-T100
Case:
Spire sonex plus
PSU:
Raidmax 635W-AP
Mice & keyboard:
a4tech 600x
Internet:
Rob sam sbb-u
OS & Browser:
Windows 7 ult.
Other:
Biti mod...da li treba imati ljudske kvalifikacije za to?
Hocemo li docekati test nekog raidmax-ovog kucista u skorije vreme?(kazem mnozina za neimenovane koji jos nisu svesni bitisanja svojih zelja:))
:D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Kontaktirali smo raidmax, rekli nasle uslove, cekao odgovor. Da bi testirali njihova kucista moraju da prihvate nase uslove, koji su veruj mi na rec super korektni. Dakle, samo je do njih.

AMD Gamer

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.07.2013.
Poruka
64
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 2400
Motherboard:
Gigabyte Z68AP-D3
RAM:
2x2 gb Kingston 1333 mhz
VGA & cooler:
Msi 7790
Display:
Benq GW 2255
HDD:
Case:
PSU:
Raidmax RX-600-AF 600W
Optical drives:
Optiart...Nesto tako
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Ekstra bas bih voleo da vidim na testu Raidmax Unicorn (novo silent kuciste iz raidmax-a) i Raidmax Raptor.

Vrh