Pa i pise dole za 120e R3 sa 4/4 kao i5 dobre su cene.....Za 165e ima 4/8 većNe svidjaju mi se ove cene uopste... Ispada nece biti nista ispod 20k dinara, ni ovaj najjeftiniji R3...
Gde je konkurencija nekom i3 za 100-110e ili onom pentiumu za 60-70e ?
Svakako će biti bolja cena za 4/8 nego za i7 6700K/7700K npr... Jedino što je inicijalni klok niži, a koliko vidim, klok za klok će to biti tu negde. To će verovatno kod nas koštati oko 200-250€, što je osetno manje od 300-350€ koliko košta i7 4/8.Ma to su cene bez dažbina, ni govora o 4/8 za te pare.
Bilo bi lepo, ali performanse nisu besplatne baš toliko. Biće svakako povoljniji od Intelovog šestojezgarca i jednako brz.Ja ocekivao sestojezgarac za te pare
Sent from my D6603 using Tapatalk
Za jedno dve godine.Ja bih rekao da prve serije neće baš mnogo da se klokuju, ali vremenom će se to ispeglati. Ako može na vazduhu nestabilno da radi na 4.5-5 GHz, onda će se vremenom to ispeglati.
Uzmi u obzir da 6950X ima 10 jezgara!For Haswell-E 5960X to match or beat 1800X (3.6~ 3.7GHzGHz) you'll need about 4.5GHz in the multithreaded programs as Ryzen is ridiculously fast at this beating 6950X sometimes.
Salim se, nego na Tapatoku nemam neki izbor smajlija.Pa sigurno će im trebati jedno 7-8 meseci da izbace narednu reviziju, koja će vrv. doneti 100-200 MHz bolji klok. Kod AMD-a je uvek do sada tako bilo. Prve serije procesora se nisu dobro klokovale, ali je posle bilo znatno bolje. Verovatno već sledeće godine možemo da očekujemo osetno veće klokove kada izađe i nova revizija samog jezgra. Zato možeš da se zadovoljiš sa solidnih 4 GHz sa 4c8t po ceni znatno nižoj od i7.
Ako ćemo iskreni da budemo, ni Haswell nije 100% stabilan za 24/7 na 4.5 GHz, to su priče za malu decu. Nekoliko primeraka mi je prošlo kroz ruke i ni jedan nije bio 100% ok na 4.5, ali su radili na 4.3 bez problema i na 4.4, u zavisnosti od kvaliteta matične ploče. Npr. 4790K na slabijim pločama sa veoma ozbiljnim vazduhom nije hteo da ide preko 4.35, a na ASUS ROG pločama je išao na 4.55 GHz. Samo do matične ploče i BIOS-a može biti razlike 200MHz, da ne pričam o memorijama itd..
Lik se pridružio na forum 11 feb, ove godine...
Ja nisam video da su izlozeni testovi tako "skalirali" u odnosu na takt, a ispratio sam nekoliko u momentima dokonosti, jedino ako nisu mislili na multithread testove vs I7 7700k koji je na 4.5GHz ali ima i 4 jezgra manje. Mozda me neko i demantuje za poslednje, naravno ako su Ryzen testovi.Daj Bože da je sve istina... Mada mi deluje neverovatno da imaju toliko bolji icp da, kao što neko reče na drugom forumu, sa 3.3GHz brišu patos sa intelom od 4.5...