Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.196
- Rezultat reagovanja
- 436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Nisam druže na krivu nogu već sam stekao utisak da si me ni krivog ni dužnog prozvao i da se svaki put uhvatiš mene i mog mišljenja - indirektno ali tu je. Ako pak nisi mislio na mene, ja se izvinjavam na ishitrenostiGrozdane druze, ne znam zasto si na krivu nogu sa mnom. Ja stvarno nemam nista protiv tebe, samo pokusavam da jednu zadrtu pricu (kod nekoliko clanova, ne samo kod tebe) otvorim da vidi i nesto drugo pored tih nekoliko cinjenica kojih se grcevito drzi.
Referentni 290X jeste prevruca karta. Niko to ne spori, evo i ja to kazem. Ali poslovna odluka AMD-a je bila da izbace karte sa "reda radi" smesnim kulerom za potrebe testova, a cipove u masi prodaju partnerima koji ce da izbacuju custom resenja. Kada budu stigle custom karte stici ce i novi drajver i 290X ce izgledati jos mnogo bolje. Svidelo se to tebi, meni ili ne to je odluka firme. Kad ti i ja budemo osnovali svoju firmu za grafikojnere onda cemo da se dogovaramo kako cemo nas dvojica to.
"Nikada nece kupiti" se nije odnosilo na to da ti (ili neko drugi) nikada nece kupiti 290X kartu, nego da nece kupiti referentnu 290X kartu. Ovu koju je Fantom testirao. Ako budes hteo da je kupis kupices Vapor-X ili DCII ili Toxic ili Matrix. Sacekaj da vidimo i njihove testove, pa ako i one budu radile na 90+ stepeni onda da kazemo da cip stvarno nemoguce ohladiti. Zato kazem da ne treba peniti zbog nebitne izvedbe karte koja je tu samo da osetimo potencijal cipa. Zaboravi na ovu referentnu, kao da je nema. Zbog cega ne mozemo oko ovoga da se slozimo ?
Ja kupujem onolko koliko mi treba. Da mi treba Titan da mlatim pare sa CUDA programima ja bih njega i kupio. A posto mi treba kartica da se lagano igram necega jednom mesecno, ja onda potrosim malo para na nju. Ako neko misli da mi treba jace, slobodan je da mi donira Prihvatam 7770 ili GTX650, ne treba mi jace
Sa druge strane, ja razumijem šta vi meni govorite ali meni globalno nije jasno kako se i danas poslije svih ovih tehnoloških napredaka, uloženog novca u razvoj i same cijene karte ipak dolazi do ovih temperatura?! Meni je jasno da AMD nije htio da uloži više od 20dolara ( ) u hlađenje referente kartice i da je to takva politika i da će nereferentne karte vjerovatno biti primjetno hladnije ali ja to ne opravdavam jer nebitno koliko loše/jeftino čak i referentno hlađenje bilo, smatram da ne bi smjelo dostići ovakve temperature. Isti ovakav stav sam imao i sa gtx 480 kartama koje su čak i u nereferentnim izvedbama išle i do 90stepeni!
Jednostavno ne opravdavam ovolike temperature nebitno na izvedbu hlađenja i politiku kompanije...
Nadam se da ćete konačno shvatiti moj stav