U kojem vremenskom okviru i sa kojim TDP-om?Vec sam odgovorio sta očekujem, drasticno veci takt od postojecih modela, sto znaci najmanje 600 mhz vise za 4-jezgarni i 400 mhz vise za 8-jezgarni model.
400 MHz nije nista drasticno, to je tek 11%. Ja se iskreno nadam da ce to biti vise u vremenskim okvirima od 2 godine, koliko ce AMD stancovati 32nm procesore.Najmanje 400 mhz veći za najbrzi osmojezgarni procesor. I naravno iako nisam gledao u kristalnu kuglu, toliko sam siguran u svoju procenu da sam spreman da se kladim sa tobom u 800 evra da ce ga postici.
Ovo sam im i ja odmah zamerio. Tolika prica o visokofrekventnom dizajnu a Tutuban bi u 32nm mogao da radi isto tako. Phenomi jos i vise. Bez 4+ osnovnog kloka smesno je i sramotno pricati o visokofrekventnom dizajnu. Ne znam koji im djavo bi. Pa aj sto su ispustili loptu u smislu tehnologije, nego nisu imali ni dovoljno pameti da ne lupetaju gluposti.Medjutim, kod Bulldozera nije jasno sta je postignuto. Klok jeste visi, ali bi bio visi i na K10 u 32nm.
E ovde si pogresio to je bar najasnije Sa onolikim medijskim cirkusom oko istog, i najavama kako kida, kako ce da jede Intel za dorucak i sve ostalo sto je bilo, ne da su dva koraka nazad, nego su otisli puta 2Jedio sto nije jasno za Buldi, da li je ovo dva koraka nazad?
Poenta price kojom se bavi ova tema nije ono sto AMD nudi sada vec ono sto ce nuditi za godinu dana sobzirom da Pile izlazi tek iduce godine kada bi trebalo da dobijemo i novi OS a mozda i bolju softversku optimizaciju.Poenta price je u tome sta AMD nudi sada, a ne sta ce nuditi za godinu, dve ili pet .To se odnosi na OS, optimizacije na nivou kompajlera itd...tada cemo imati daleko jace procesore iz AMD-a i Intela.dve ili pet.
A Intel ce do tad da spava i nece da priprema nove procesorePoenta price kojom se bavi ova tema nije ono sto AMD nudi sada vec ono sto ce nuditi za godinu dana sobzirom da Pile izlazi tek iduce godine kada bi trebalo da dobijemo i novi OS a mozda i bolju softversku optimizaciju.
Na tu softversku optimizaciju ćeš se načekati, naročito kada je AMD u pitanju. Plašim se da se priča oko FMA4, za koji inače smatram da je odlična stvar, ipak ne završi neslavno kao nekada 3D Now!.Poenta price kojom se bavi ova tema nije ono sto AMD nudi sada vec ono sto ce nuditi za godinu dana sobzirom da Pile izlazi tek iduce godine kada bi trebalo da dobijemo i novi OS a mozda i bolju softversku optimizaciju.
Za to ne brini, dokazece da imaju viskokofrekventan dizajn veoma brzo tacnije pocetkom iduce godine za kada je planirano predstavljanje procesora FX-4170 ce raditi na 4.2 ghz.Bez 4+ osnovnog kloka smesno je i sramotno pricati o visokofrekventnom dizajnu. Ne znam koji im djavo bi. Pa aj sto su ispustili loptu u smislu tehnologije, nego nisu imali ni dovoljno pameti da ne lupetaju gluposti.
Nakon svega ovog sto je bilo sa Buldijem ne bih ja bas bii tako siguran kao sto si ti a verujem da i 90% ljudi vise ne veruje ni u sta dok ne vidi, jer vrlo lako moze opet da bude "tresla se gora, rodio se mis"Za to ne brini dokazece da imaju viskokofrekventan dizajn veoma brzo tacnije pocetkom iduce godine za kada je planirano predstavljanje procesora FX-4170 ce raditi na 4.2 ghz.
Pa nisu oni Intel pa da najave Tejas na 6 ghz za 2005 koje nismo dobili ni posle 6 godina a u praksi ni posle pola decenije ne uspeju da predju 4 ghz. :pNakon svega ovog sto je bilo sa Buldijem ne bih ja bas bii tako siguran kao sto si ti a verujem da i 90% ljudi vise ne veruje ni u sta dok ne vidi, jer vrlo lako moze opet da bude "tresla se gora, rodio se mis"
Sta ti znace toliki gigaherci bez performansi?Za to ne brini, dokazece da imaju viskokofrekventan dizajn veoma brzo tacnije pocetkom iduce godine za kada je planirano predstavljanje procesora FX-4170 ce raditi na 4.2 ghz.
Tooo Kill it with fire !Kao sto je Intel cancelovao Tejase, vrlo lako moze da se desi i da AMD uradi isto sa CMT arhitekturom
Apsolutno se slazem sa ovom konstatacijom. CMT je cak dobro implementiran ako pogledamo skaliranje u modulu.CMT kao koncept je jedno, a BD flop nešto drugo.