Za tebe je definitivno ploca sa Hydra cipom, greota je da ode eVGA 470 tako lepa... Kupis 6870 i bocnes pored nje, i imas RAW power + fizikaOvo je zaista za respect kako AMD radi po pitanju HW.
Cekam utiske ljudi sa ovog foruma. No, ovako po reviewima izgleda odlicno. Konstantan pritisak na nV koja realno nema adekvatan odgovor osim spustanja cena sto je odlicno za krajnje korisnike.
Ali da se ne zalecem opet kao sa 5870, sacekacu da provereni ljudi daju svoj sud.
Cene grafickih karti ne zavise prvenstveno od AMD'a jer je graficka karta sklop sa vise elemenata gdje naravno i cena memorije ima svoj uticaj. Ako Hynix ili Samsung povecaju cene memorije iste se reflektuju i na finalnu cenu celokupnog proizvoda. Citajuci tvoje komentare dobijam utisak da ti nebi pazario novu seriju ni da ti je daju za simbolicku sumu od 1€Ja mislim da ćemo mi ovde opet da udarimo u problem isto kao i sa prošlom serijom i to zahvaljujući nVidia-i!
Po performansama, 6850 koji bi trebao da parira gtx 460 768MB je u svim testovima bolji od gtx 460 1GB od koga je primetno jeftiniji, tako da će se amd držati ovih cena još jedno mesec-dva i onda uraditi isto kao i sa serijom 5xxx a to je dići cene zato što nema nikakvu konkurenciju, bar do izlaska revizije gtx 460!
Nadam se da neću biti u pravu, jer 190evra u početku (iako 30evra više od preporučene cene), sa, nadam se, ekonomskom tendencijom spuštanja cene, nije loša kupovina! Slabo ko će se odmah zaleteti pa kupiti karticu. Većina će čekati da se cene malo balansiraju i da se pojavi širi spektar proizvoda. U tom periodu bi i cena trebala da padne, recima na nekih 170-175evra za nereferentne modele i eto nama best buy!
Da ne bi mogao Tri i Quad Fire da se pravi, to ce verovatno biti samo za High End, i oni poceli ko nVidia sa GTX460 jbg...Zasto samo jedan konektor za CF na 6870 i 6850? Zna li ko? Nije da mi smeta, samo sam znatizeljan.
Jasno mi je da su stavili samo jedan da mogu samo dve karte u CF, ali mi nije jasan razlog. Kod 4870x2 mi je apsolutno jasan bio razlog, ali ovde nema smisla osim onoga sto si napisao. Ima toga kod nevidije jos od G80 cipova cini mi se.Da ne bi mogao Tri i Quad Fire da se pravi, to ce verovatno biti samo za High End, i oni poceli ko nVidia sa GTX460 jbg...