Ja sam se nadao da ovakav proizvod neće da lansiraju. Nemojte dirati inženjere. Oni su svi manje više završili iste ili slične škole. AMD_u je jedini spas da upravni odbor sam sebe otpusti. Dozvoliti ovakav blam može samo neko ko nema nimalo mozga.
Ne, ne, tresla se gora-pokvario se buldozer.Tresla se gora, rodio se miš.
Ahahahaha gde se njega setiNe verujem da je u pitanju IQ inženjera, pre će biti da je u pitanju nečiji drugi IQ. Bilo kako bilo AMD-ov marketing me podseća na ovog čoveka:
Misliš BagdadAhahahaha gde se njega seti
Ali poredjenje je da ne moz` bolje, taj bese pricao u kameru kako je Tripoli siguran u trenutku dok su op.forces bili bukvalno iza coska susedne zgrade
Ah ... ko će ga znati.Ja sam se nadao da ovakav proizvod neće da lansiraju. Nemojte dirati inženjere. Oni su svi manje više završili iste ili slične škole. AMD_u je jedini spas da upravni odbor sam sebe otpusti. Dozvoliti ovakav blam može samo neko ko nema nimalo mozga.
Prema mojim merenjima, potrosnja u idleu je bolja i od 2600K i od 1100T.Ukakili su ga i tamo gdje su do sada bili jaci od Intela a to je potrosnja u idle.
Kao sto rekoh, nije.... problem je u starom BIOSu na CHIV.Na stranu performanse ali kako moze CPU koji ni blizu nemoze dostici 2600k u idle da ima 40% vecu potrosnju od konkurencije ????
Pod opterecenjem je FX8150 veci potrosac od 980X!
Poenta CMT dizajna nije bila da se napravi vuruna, nego da se dobije vise threadova za manje W.Razlika u load'u izmedju 2600k i fx8150 je cak 44%
Isli su na CMT Design da bi ustedili na DIE povrsinu ali su zato napravili furunu ... Tuzno da nemoze tuznije biti.
Sta reci preskocio sam Barcelonu preskocicu i ovaj traktor.
Test se radi, ima puno posla, procesor je stigao kasno...nasa carina i vikend su nas zeznuli.Fedja, kada će tvoj test? Dan-dva? Možda i više ipak je kasnio proc.
Na Hyper212+. Jos nisam dosao do overkloka. Ako Hyper212+ bude slab, testiracemo sa megahalemsom.FX-8170 se ocekuje za nekih 3 meseca. U najboljem slucaju.
Fedja, moze koja rec o OC-u, manje vise svi pominju 4.6GHz kao granicu. Dakle nista ni od "visokofrekventnog" dizajna. Na kom kuleru testirate?
Testiracemo sa dva kulera - CM Hyper 212+ i Prolimatech Megahalems.FX-8170 se ocekuje za nekih 3 meseca. U najboljem slucaju.
Fedja, moze koja rec o OC-u, manje vise svi pominju 4.6GHz kao granicu. Dakle nista ni od "visokofrekventnog" dizajna. Na kom kuleru testirate?
Onda bi to znacilo da sa starim Biosem imaju problem sa Turbo Core 2.0.Prema mojim merenjima, potrosnja u idleu je bolja i od 2600K i od 1100T.
Zadnji BIOS za Crosshair donosi znacajno poboljsanje po pitanju potrosnje.
Ipak u full loadu je potrosnja znatno veca nego na 2600K. Konkretno CB render gura nekih 46W vise nego Sandy!
Cak je i od 1100T veca potrsnja u CB11.5 renderu.
Kao sto rekoh, nije.... problem je u starom BIOSu na CHIV.
Sa zadnjim BIOSom memorijski protok je 50% veci.
Poenta CMT dizajna nije bila da se napravi vuruna, nego da se dobije vise threadova za manje W.
Ta prica o visokofrekventnom dizajnu koju furaju je podjednako velika sramota kao i slabe performanse.Dakle nista ni od "visokofrekventnog" dizajna. Na kom kuleru testirate?
E stvarno je UNBELIEVABLENije niko ovo postavio