• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AI, Mašinsko Učenje, Duboko Učenje: Resursi, Alati i Diskusija

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
767
Rezultat reagovanja
382
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Microlab Solo 6c+Audient ID14 MKII
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
@Veselin kako ti se čini Gemini 3.1 Pro preview? Meni onako, solidan skroz. Bolji od 3.0 definitivno.
Ja uzeo od nekog drugog lika student ai google pro godišnji nalog. Čudan tok zbivanja.
Dobio sam nalog, zaštitio ga šifrom od 99 karaktera i 2FA mojim brojevima i rezervnim mejlom, izlogovao njegove telefone koje je koristio.
Ovaj put nalog je kreiran isti dan kad je i kupljen. onda sam mu poslao lovu na paypal pošto kripto gift nije prolazio, na paypal nisam poslao kao friends and family nego samo send kao što i obično šaljem, on je na to odmah na dispute refundirao novac i tražio mi da mu vratim nalog?!? WTF?!? Na kraju sam ga blokirao i na telegramu i na redditu. Naporan je bio da mu se vrati nalog. Slao mi neke linkove na telegram koje nisam otvarao, da li su phishing, ili ne ne znam. Lik iz Indonezije. Faktički nalog me koštao nula dinara iako sam mu platio odbio je i vratio novac. Šta je tu po sredi...
Valjda neće smarati sa drugih naloga... Koristim ga dok - ako- ga ne ugase.

Bem ti hakere.

Poslednja izmena:

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
1.935
Rezultat reagovanja
2.907
Moja konfiguracija
Nisam još probao.

Ne kapiram zašto je vratio novac? Možda je našao drugog kupca kome je mogao da proda po većoj ceni taj nalog?

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
767
Rezultat reagovanja
382
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Microlab Solo 6c+Audient ID14 MKII
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
Ne, nego najverovatnije zbog friends and family slanja. To jest muljaže. Ja sam mu regularno poslao kao i inače svima što šaljem. Kao što sam i prethodnom liku slao ali taj lik nije pravio problem.. Iskreno, ni ne znam kako se šalje friends and family. Samo sam išao na send i njegov username. A on je počeo neke nebuloze da šalje na telegram, linkove banaka i refund, i neke gluposti "thanks for nothing lol"... itd. Pazi on je nalog napravio za sekund preko metode koju i ja znam i podelio sam u temi, ali meni iz nekog čudnog razloga nije prošla iako sam uspešno generisao ID. On je takođe pokušao na moj nalog uz USA vpn kao i tebi što je onaj lik radio, a posle pošto nije htelo, napravio je on nalog sa random podacima. Nisam mu vratio nalog. Nisam mu tražio novac za refund, ništa sam je vratio. Stvarno ne znam. Pa ako me "hakuje" neka mu da pokuša, teško.
BTW.
To je ogroman "crveni alarm" i gotovo sigurno se radi o prevari (99% šanse).
Kratak odgovor je: Ne pristaj na to. Ako prodavac insistira samo na "Friends and Family" opciji, to radi zato da bi ti oduzeo pravo na žalbu kada ti ne pošalje robu.1
Evo detaljnog objašnjenja zašto je to opasno i kako funkcioniše:
1. Razlika između opcija
PayPal ima dve vrste plaćanja:2
  • Goods and Services (Roba i usluge): Kada koristiš ovu opciju, PayPal naplaćuje proviziju prodavcu, ali tebe kao kupca štiti ("Buyer Protection").23 Ako predmet ne stigne ili je pokvaren, možeš da otvoriš žalbu (dispute) i PayPal će ti vratiti novac.23
  • Friends and Family (Prijatelji i porodica): Ova opcija služi isključivo za slanje novca ljudima koje lično poznaješ (npr. da vratiš drugu novac za ručak). Tu nema provizije (ili je manja), ali NEMA nikakve zaštite kupca.
2. Zašto prevaranti traže "Friends and Family"?
Prodavac će ti verovatno reći da to traži "kako bi izbegao provizije" ili "da bi ti dao bolju cenu". To je klasična priča. Pravi razlog je taj što, kada pošalješ novac kao "Friends and Family", ti si se pred PayPal-om praktično odrekao prava na žalbu. PayPal to tretira kao poklon, a ne kao kupovinu. Kada te prevari (ne pošalje ništa ili pošalje ciglu u kutiji), ti ne možeš da klikneš na "Item not received" (predmet nije stigao) i tražiš pare nazad.
3. Da li su uplate refundabilne?
U 99% slučajeva NISU. Ako pošalješ novac preko "Friends and Family" i budeš prevaren/a:
  • PayPal ti neće vratiti novac. Njihov stav je jasan: ta opcija nije namenjena za kupovinu.
  • Jedina šansa (koja je mala i rizična) je da zoveš svoju banku i tražiš "chargeback" (povraćaj sredstava na kartici), ali to često ne uspeva kod ovakvih transakcija, a PayPal ti nakon toga može trajno blokirati nalog.

Poslednja izmena:

Pinocio

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.02.2021.
Poruka
1.261
Rezultat reagovanja
3.199
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X-SCFM 2000 Fuma 2
Motherboard:
Gigabyte X570 Aorus Master/rev 1.2
RAM:
G.Skill Trident Z Neo 32 (2x16) 3600 (16-19-19-39)
VGA & cooler:
RX 6800 XT Sapphire Nitro+ SE
Display:
Gigabyte M32U
HDD:
Samsung 980 Pro (500GB)-Samsung 970EVO (1TB)
Case:
Corsair 5000D Airflow/ Noctua NF-F12 PWM Cromax Black Swap (x6)
PSU:
Seasonic PRIME GX-850
Mice & keyboard:
MX Master 3 - MX Keys PLUS
Koristio sam chatgpt za neki svoj "projekat" i bitna mi je bila istorija komunikacije da bi on mogao da se vraca na istu. Medjutim juce, posle par meseci dobijam poruku da sam istrosio limit chata i da moram da pokrenem novi. Dakle ne da sam istrosio dnevni limit poruka, nego jednostavno on dalje ne moze. Pregrejao sam ga :D I sad mi bzvz da zapocnem novi chat koji gubi smisao. Jedino ne znam da li bih novog "sagovornika" mogao da prvo nahranim sa visemesecnom istorijom sa prethodnim sagovornikom, mislim jednostavno da mu serujem link razgovora, da li bi on imao pristup tome i da li bih i njega tim postupkom odmah u prvoj minuti prve runde poslao na patos!? :D

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.886
Rezultat reagovanja
2.309
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Koristio sam chatgpt za neki svoj "projekat" i bitna mi je bila istorija komunikacije da bi on mogao da se vraca na istu. Medjutim juce, posle par meseci dobijam poruku da sam istrosio limit chata i da moram da pokrenem novi. Dakle ne da sam istrosio dnevni limit poruka, nego jednostavno on dalje ne moze. Pregrejao sam ga :D I sad mi bzvz da zapocnem novi chat koji gubi smisao. Jedino ne znam da li bih novog "sagovornika" mogao da prvo nahranim sa visemesecnom istorijom sa prethodnim sagovornikom, mislim jednostavno da mu serujem link razgovora, da li bi on imao pristup tome i da li bih i njega tim postupkom odmah u prvoj minuti prve runde poslao na patos!? :D
Ovo prvi put čujem...

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
5.407
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Intel Core i5-12600K - Cooler Master MasterLiquid ML360 RGB
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
G.Skill 32GB 2x16 Trident Z5 DDR5 5600MHz CL36 KIT
VGA & cooler:
MSI RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G
Display:
BenQ Mobiuz EX3210R i LG 43UM7600 4K TV
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, SSD Samsung 1TB 860 EVO, WDC 500GB Black + WDRed 4TB + WDRed Plus 4TB
Sound:
CORSAIR VOID PRO RGB Wireless 7.1
Case:
Cooler Master Cosmos C700P
PSU:
Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W
Mice & keyboard:
Logitech G502 X White, Logitech G910 Orion Spectrum
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Podseti ga na prethodnu temu, reci mu da nastavimo staru temu. Meni je to prolazilo više puta.

Ja sam mnogo puta udarao u limit.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.698
Rezultat reagovanja
3.331
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7

Pinocio

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.02.2021.
Poruka
1.261
Rezultat reagovanja
3.199
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X-SCFM 2000 Fuma 2
Motherboard:
Gigabyte X570 Aorus Master/rev 1.2
RAM:
G.Skill Trident Z Neo 32 (2x16) 3600 (16-19-19-39)
VGA & cooler:
RX 6800 XT Sapphire Nitro+ SE
Display:
Gigabyte M32U
HDD:
Samsung 980 Pro (500GB)-Samsung 970EVO (1TB)
Case:
Corsair 5000D Airflow/ Noctua NF-F12 PWM Cromax Black Swap (x6)
PSU:
Seasonic PRIME GX-850
Mice & keyboard:
MX Master 3 - MX Keys PLUS
Podseti ga na prethodnu temu, reci mu da nastavimo staru temu. Meni je to prolazilo više puta.

Ja sam mnogo puta udarao u limit.
cisto sumnjam da cu uspeti, mislim nastavice on temu al mnogo brojki je u igri ne verujem da ce se snaci. Uglavnom videcu kad uhvatim vremena sta i kako dalje. Sustina je samo da sam hteo da prenesem info da bi eto i drugi znali sta mogu da ocekuju

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
1.935
Rezultat reagovanja
2.907
Moja konfiguracija
Vidi u podesavanjima koliko je podeseno da cuva istoriju.

Vrh