Lukija
PCAXE Eminent Guru
- Učlanjen(a)
- 13.04.2009.
- Poruka
- 2.564
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Zaboravih jos nesto da dodam. Primetio sam da razni sajtovi testiraju karticu pod Furmark-om tako sto puste default test (koji nije full screen , u 1280x1024, bez AA i nisu ukljucene sve opcije koje dodatno otezavaju zivot grafickoj). Posebno je nezgodan Post FX koji povecava potrosnju debelo. Mozda bi realniji bio test kada bi se koristile sve opcije osim Post FX, to bi bilo blize real world upotrebi graficke.

imate 15 dana da se odmorite od mene
Ocito je njemu uleteo neki losiji primerak
Sapphire 5850 je cvileo pod Vantage-om uzasno i ne samo tamo nego u bilo kojoj igri. Asus 5870 koji koristim se cuje mnogo manje, zavisi od igre. 5850 se cuo jos manje i to je najtisa kartica koju sam imao posle 8800GTS. Nekada se zavojnice cuju i kada je FPS ogroman, ne mora da bude uvek do struje. Recimo 3DMark2003 onaj prvi game test (preko 1000 FPS). Pod Furmarkom (full screen + PostFX) sam primetio da na default naponu kartica ne zvrnda (to je najblizi opis, ne pricam o cviljenju) dok se na 1.35V cuje neprijatno (vec pomenuto zvrndanje). Problem je sto pod takvim opterecenjim ventilatori idu preko 40% pa se i ne cuje sve. Probacu da snimim video u oba slucaja. Malo mi nezgodno da opisujem recima sta se desava.