Dakle, animaN je 100% u pravu:Evo kako zavisi FPS i od core i od memory clock-a. U pitanju je isti test (Crysis Warhead, DX10, 64-bit, ambush, enthusiast, 1920x1200, 4xAA).
Koliko sam ja primetio u dosadashnjem testiranju grafichkih karti, GPU core frekvencija ima daleko vishe uticaja nego podizanje memorije na grafichkoj karti. Chak i u sintetichkim programima novije generacije (recimo da su to Futuremark 3DMark06 i 3DMark Vantage) performanse daleko vishe skaliraju kada se podigne klok GPU-a. E sad, koliko je to vishe nikada tachno nisam izmerio, ali recimo ja je vishe od 80% na strani kloka za GPU...
Nema na chemu! Svaka chast na zalaganju!
Iskustvo je vrlina koja se stiche iskljuchivo radom Voleo bih kada bih mogao da nekako dodjem do podatka koliko sam puta izvrteo svaki 3DMark... Nije ni chudo shto me sada bole ledjaJoš 1 sjajna tema...
Dakle, animaN je 100% u pravu:
Nije se rodio chvor pred kojim ce ova sekira stane Ruke bride i sada...Sva sreca pa imamo dosta kvalitetnih rukuKad smo vec kod sekire. Pre polaska u skolu, dok sam bio u Sapcu, mlatarao sam sekirom svake godine i cepao drva i spremao se za zimu Najgore je kada udaris po cvornjavom panju pa zabride ruke
Moze oba cisto da vidimo i gde je razlika. Ja bih predlozio 64-bit.Crysis Warhead - 1680*1050, 1920*1200, bez AA i sa 4xAA, ne znam hocemo li samo dx9 ili dx10, ili oba moda? Mapa ona default.
Mozemo default posto je to standard a mozemo + da napucamo na 1920x1200.3DMark Vantage - Performanse - da se dogovorimo za rezoluciju, fiziku gasimo
3DMark 06 - sve standardno, takodje dogovor za rezoluciju
Ja drzim 10.7a hotfix (za SC2). Danas bi trebalo da izadju 10.8. Mozda da sacekamo i to chudo. Mada znajuci njih mozda nesto i pokvare. Nije problem da se vratim na 10.7 stock.Mislim da je ovo dosta testova, da nema potrebe za vise, CPU na 4GHz i to bi bilo to. I da, dogovor oko drajvera, ocemo poslednje 10.7 ili nesto drugo?
edit: ja cu rezove tek veceras okaciti, tako da bez zurbe, imam malo nekih obaveza da zavrsim pa se bacam na bench.
Bravo majstore! Ja na zlaost ne mogu zbog tezeg fizichkog stanja da odradim isto kao shto sam obecao u nekom narednom periodu... Ali zato mozemo bar nekako da nagradimo tvoj trdu i da ti poklonimo jednu kvalitetnu ASUS majicu. Nemam sliku iste, ali je jednostavna i lepa. Bele boje, sa plavim ASUS natpisom na grudima.
Svaka chast! Sve vishe i vishe opravdavash PCAXE zvanje koje imash
P.S. Majicu sam dao Diabolique-u, pa ce te on kontaktirati na PM oko preuzimanja tj dogovora u vezi sa tim.
Ne bih se slozio. Kada prodje furmark ili linx 100% si siguran da ti je CPU odnosno GPU stabilan na nekoj frekvenciji...Furmark je totalno nerealan test isto kao i linx. Nema veze sa realnim zivotom.
Pazi jeste extreman, to ne sporim. Meni se deshavalo da recimo 9 od 10 igara radi kako treba na nekoj OC frekvenciji GPU-a i da me zeza u toj jednoj igri...Meni su takve stvari iritantne, odnosno mrzim takva iznanedjenja. Isto vazi i za CPU i video rendering, popizdeo bih da mi pukne CPU u renderovanju.slazem se, ali je totalni overkill koji nema ni pribliznu uporednu vrednost sa real life situacijama.
Recimo imas neki OC GPU-a sa kojim izvrtis sve moguce benchmarke, predjes sve moguce igrice i onda ti Furmark spuca sistem. Da li ti je sistem nestabilan ? Ja ne bih rekao da je nestabilan. Pre bih rekao da je furmark nerealan test.
Recimo kada smo prosle nedelje vrteli testove FantomX i ja, sve je islo bez problema (975/1250). A video si sta je uradio Furmark na toj frekvenciji. Kartica je udarila u zid i krenula je da se brani obaranjem clocka. Nisam siguran da postoji igra koja moze toliko da natera gpu da vuce preko 100A. Sa druge strane, Furmark renderuje neki torus i efekte koristeci OpenGL i to je sve sto radi. MSI Kombustor je odmakao dalje jer koristi D3D i DX11. To ne moze da pokrije sve scenarije kroz koje ce jedna graficka da prodje u svom zivotu. Meni se desavalo na GTX285 da mi prodje Furmark fullscreen a da pukne u 3DMarku na Canyon fight sceni. ATI je u 4xxx seriji uradio zastitu od Furmark-a na nivou drajvera. Na 5xxx seriji je zastita realizovana hardverski. Ja licno Furmark vise gledam kao test napajanja i hladjenja graficke. Za totalnu stabilnost - igre i samo igre.Ne bih se slozio. Kada prodje furmark ili linx 100% si siguran da ti je CPU odnosno GPU stabilan na nekoj frekvenciji...
Slazem se za DX11 nasloveRecimo kada smo prosle nedelje vrteli testove FantomX i ja, sve je islo bez problema (975/1250). A video si sta je uradio Furmark na toj frekvenciji. Kartica je udarila u zid i krenula je da se brani obaranjem clocka. Nisam siguran da postoji igra koja moze toliko da natera gpu da vuce preko 100A. Sa druge strane, Furmark renderuje neki torus i efekte koristeci OpenGL i to je sve sto radi. MSI Kombustor je odmakao dalje jer koristi D3D i DX11. To ne moze da pokrije sve scenarije kroz koje ce jedna graficka da prodje u svom zivotu. Meni se desavalo na GTX285 da mi prodje Furmark fullscreen a da pukne u 3DMarku na Canyon fight sceni. ATI je u 4xxx seriji uradio zastitu od Furmark-a na nivou drajvera. Na 5xxx seriji je zastita realizovana hardverski. Ja licno Furmark vise gledam kao test napajanja i hladjenja graficke. Za totalnu stabilnost - igre i samo igre.