Proday
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.831
- Rezultat reagovanja
- 103
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
IstinaMislis... ? Ne verujem, mislim da se to sto je Proday rekao odnosilo samo na one HD i Plus varijante DD i DTS formata... ne i na same igre
Tu ionako nema tih "nabildovanih" formata
E to je vec diskutabilno care. Cujes ti sve zvucnike ali je problem sto se prednji kopiraju na zadnje i centralni je uvek aktivan za govor pa ti samo mislis da je sve ok. Najbolji primer ti je da uzmes bilo koju igru gde ti neko govori u lice (tipa call of duty 2 pocetak obuke, rainbow six poslednji takodje) i da se okreces u mestu dok ti on prica i skontaces da zvuk (govor) uvek dopire samo sa centralnog zvucnika a ne ide oko tebe kako se i karakter pomera, a to naravno nije pozicioniranje kakvo ocekujemo i kakvo treba da bude!A ja samo izneo cinjenicu da surround u igrama sasvim normalno radi i sa optickom vezom... i to na integrusi
Doduse quotovo sam vec objasnjenje koje sam nasao na creative forumu, ali evo jos jednom...
PC Games
PC games usually use technologies like as EAX to create surround sound, not Dolby Digital. So even if your speaker system has a Dolby Digital decoder, it will be of no use when playing games. The EAX processing is done on the soundcard, and the 6-channel sound is output via the analogue (or digital DIN if available). So you still need analogue connections to your digital speakers for games, if you just use an optical/coax cable you will only get the front left/right sound.
(N.B. X-Box games do support Dolby Digital, so if you connect your X-Box to your Dolby Digital receiver/speakers with the optical cable, you can get full surround sound.)