Igoritza
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 290
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
Ok, ovako stoje stvari - nashao sam u nemachkoj, kontaktirao prodavca, raspitao se za sve (mama pricha nemachki, i ja skoro full konverzaciju) i u pitanju je sledece vozilo -
Shkoda Octavia 2001 TDI 1.8 SLX
preshla 140.000
Euro3 potvrdjen
manual shift, custom koza unutra, Audio oprema 2x2 stereo, Alu felne, ABS
cena - 3000 evra.
prodavac je neki car dealer iz nemachke, a auto je besprekoran, to jes - nije havarisan nikada, nit ulubljen i slichno(cela istorija auta ide na mobile.de, nema lazi nema prevare)
moja pitanja -
1. ima li neko listu ili nachin da odredim koliko ce AMSS da mi overi carinu, odnosno, kako oni smatraju da treba da se plati za 2001 Octavia-u, po njihovoj trzisnoj vrednosti ?
2. mogu li ja, da odem vozom/busem do nemachke, kupim, i dovezem u srbiju, ili to i dalje mogu samo bosanci i hrvati da rade (osobe sa tim pasoshima) ?
3. u sluchaju da je br 2 pitanje negativan odgovor - koliko bih realno trebao da platim nekom da doshlepa auto ovde ?
4. poshto je auto svetlo siv, a zaista planiram da pljunem kintu za promenu boje (u metalik crno) zanima me - kolko koshta kvalitetna metalik farba celih kola, i zanima me informativno - kada bi vec registrovani auto hteo da prefarbash, koliko koshta promena te informacije u saobracjnoj knjizici, i registrima ?
5. sobzirom da TDI Octavia kod nas ide oko 6k, jel mu ovo izadje kao dobar posao, uz napomenu da je on preshao 140.000 po nemachkim putevima, ne srpskim ?
to bi bilo to
Shkoda Octavia 2001 TDI 1.8 SLX
preshla 140.000
Euro3 potvrdjen
manual shift, custom koza unutra, Audio oprema 2x2 stereo, Alu felne, ABS
cena - 3000 evra.
prodavac je neki car dealer iz nemachke, a auto je besprekoran, to jes - nije havarisan nikada, nit ulubljen i slichno(cela istorija auta ide na mobile.de, nema lazi nema prevare)
moja pitanja -
1. ima li neko listu ili nachin da odredim koliko ce AMSS da mi overi carinu, odnosno, kako oni smatraju da treba da se plati za 2001 Octavia-u, po njihovoj trzisnoj vrednosti ?
2. mogu li ja, da odem vozom/busem do nemachke, kupim, i dovezem u srbiju, ili to i dalje mogu samo bosanci i hrvati da rade (osobe sa tim pasoshima) ?
3. u sluchaju da je br 2 pitanje negativan odgovor - koliko bih realno trebao da platim nekom da doshlepa auto ovde ?
4. poshto je auto svetlo siv, a zaista planiram da pljunem kintu za promenu boje (u metalik crno) zanima me - kolko koshta kvalitetna metalik farba celih kola, i zanima me informativno - kada bi vec registrovani auto hteo da prefarbash, koliko koshta promena te informacije u saobracjnoj knjizici, i registrima ?
5. sobzirom da TDI Octavia kod nas ide oko 6k, jel mu ovo izadje kao dobar posao, uz napomenu da je on preshao 140.000 po nemachkim putevima, ne srpskim ?
to bi bilo to