kostal
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 22.08.2021.
- Poruka
- 42
- Rezultat reagovanja
- 4
Moja konfiguracija
Pozdrav svima. Potreban mi je računar na kojem bih lagano radio u AutoCad, Inventor, Solidworks i sličnim programima.
Trenutna mašina na kojoj radim je iz daleke 2015 godine i vreme je za nešto novo.
Ono što sam već odluči je da će kućište biti Fractal design define 7 (već posedujem define 5 i jako sam zadovoljan),
dalje procesor bi bio Ryzen 5600x (mislim da je sasvim dovoljan),
grafička će biti neka Quadro (još nisam odlučio koju),
SSD i HDD imam tako da mi ne trebaju.
Ostalo molim preporučite, bitan mi je kvalitet i da mašina bude tiha u radu. Nisam nešto ograničen sa novcem za novi PC ali ne bih ni da trošim nerezonski.
Za memoriju sam mislio 32 Gb-2x16. Matična mi se sviđa MSI B550 Tomahawk. Kuler Noctua ili Fractal (vodeno hlađenje).
Napajanje nemam ideju koje.
Svakako predložite ako mislite da je nešto bolje od onoga što sam do sada odabrao. Hvala.
Trenutna mašina na kojoj radim je iz daleke 2015 godine i vreme je za nešto novo.
Ono što sam već odluči je da će kućište biti Fractal design define 7 (već posedujem define 5 i jako sam zadovoljan),
dalje procesor bi bio Ryzen 5600x (mislim da je sasvim dovoljan),
grafička će biti neka Quadro (još nisam odlučio koju),
SSD i HDD imam tako da mi ne trebaju.
Ostalo molim preporučite, bitan mi je kvalitet i da mašina bude tiha u radu. Nisam nešto ograničen sa novcem za novi PC ali ne bih ni da trošim nerezonski.
Za memoriju sam mislio 32 Gb-2x16. Matična mi se sviđa MSI B550 Tomahawk. Kuler Noctua ili Fractal (vodeno hlađenje).
Napajanje nemam ideju koje.
Svakako predložite ako mislite da je nešto bolje od onoga što sam do sada odabrao. Hvala.