Milanche92
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 13.11.2019.
- Poruka
- 994
- Rezultat reagovanja
- 686
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 3 3200G
Motherboard:
Asus Strix B450 F-Gaming
RAM:
Adata XPG D41 3000mhz
Display:
Samsung VA
PSU:
Corsair Hx1200i
A na osnovu cega bi mogli da merimo radni vek kartice? Ja mislim da jedino mozemo da merimo po broju radnih sati...Pa ja i hocu ako budem morao ako ne moram i mogu kupi cu novo, kada nisam bio u mogucnosti kupio sam polovno i sluzilo me je jako dugo iako je kopalo, isto tako znam kako je moja pazena i koristena i znam da kada je budem prodavao cu je prodam po aktuelnoj ceni, to sto je kopala nista joj ne fali, i garantujem da je bolja od nekih jeftinijih modela.
Ajde samo objasni po cemu je izmucena, ventilatori ne skrpipe, ne zapinju, ne pregreva se, zamenjeni termalni padovi, stavljena kvalitetna termalna pasta i sta je tu izmuceno? To sto je radila 24/7/365 dana jel to problem. Nisam znao da kartice imaju vek trajanja na osnovu broja radnih sati ili dana koliko su radile pa da ce da crknu zbog toga.
Ja sam svesno bio kupio dve top izvedbe iz rudnika,od dva razlicita majnera u razlicitim periodima. Obojica su tvrdili da su bile undervoltovane,mazene i pazene.. I verujem da jesu..
Obe su imale isti problem,degradiran vram. Prolaze sve testove,rade normalno do nekog trenutka kada se na sekundu memory clock obori na 0. Tada crashuje drajver,to moze da se desi jednom u 3 sata ili 2 puta u 40min,nema pravila... Nema sta nisam probao i undervolt i underclock kako memorije tako i grafickog cipa. Jedna je bila stara samo godinu ipo dana i pod garancijom,druga bez garancije...