frozensun
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 13.01.2018.
- Poruka
- 283
- Rezultat reagovanja
- 20
Moja konfiguracija
Jučer sam kresnuo Prime 95 smallest FFT i temp ide do 92 C,a u Aida64 stability test čak 95 C.
Ploča je Asus Crosshair Hero VIII,nisam ništa klokao sva podešavanja u BIOS-u su na AUTO.
Međutim napon je visok i kreće se čak do 1.47 V,nisam dirao ništa.
Hlađenje je H100i Platinum.
Eh sad pre koji mjesec ja sam nešto čakao,primjetio sam da nisam dobro instalirao pumpu za procesor,šarafi nisu se dotegnuli do kraja.Uzeo sam da dotegnem i pumpa je spala mozda na nekih 1-2-3 minuta sa procesora.
Nako tog vremena pretpostavljam da sam tad trebao ukloniti pastu ali nisam vratio sam pumpu zavrnuo šarafe i to je to.
da li je ovo mogči razlog što je temperatura ovako visoka?
Mogu postaviti sve slike parametara tokom testiranja pa da mi kažete šta da radim.
Hlađenje u računaru je solidno,spreda 3x140mm a nazad 1x140mm.
Blok je postavljen na vrh kućišta sa 2 Corsair fan-a koji duvaju van kućišta topli zrak..
Ploča je Asus Crosshair Hero VIII,nisam ništa klokao sva podešavanja u BIOS-u su na AUTO.
Međutim napon je visok i kreće se čak do 1.47 V,nisam dirao ništa.
Hlađenje je H100i Platinum.
Eh sad pre koji mjesec ja sam nešto čakao,primjetio sam da nisam dobro instalirao pumpu za procesor,šarafi nisu se dotegnuli do kraja.Uzeo sam da dotegnem i pumpa je spala mozda na nekih 1-2-3 minuta sa procesora.
Nako tog vremena pretpostavljam da sam tad trebao ukloniti pastu ali nisam vratio sam pumpu zavrnuo šarafe i to je to.
da li je ovo mogči razlog što je temperatura ovako visoka?
Mogu postaviti sve slike parametara tokom testiranja pa da mi kažete šta da radim.
Hlađenje u računaru je solidno,spreda 3x140mm a nazad 1x140mm.
Blok je postavljen na vrh kućišta sa 2 Corsair fan-a koji duvaju van kućišta topli zrak..
Prilozi
-
6,9 MB Pregleda: 165
-
7,2 MB Pregleda: 148
-
37,6 KB Pregleda: 184
-
708,9 KB Pregleda: 176
-
606,6 KB Pregleda: 168
-