Salamchuga
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.09.2019.
- Poruka
- 47
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
Ova kartica je trenutno u emmi 19k. Na prvi pogled deluje kao najbolja kupovina, ali sam citao domace recenzije i neke strane utiske i zakljucak je da su ventilatori naravno losiji nego na strix verziji i da tesko mogu da ohlade kartu, pa zbog toga trotluje, sto i donosi malo slabije performanse u odnosu na ostale verzije, ali meni najvise smeta sto je bucna i dosta se greje. S druge strane u tom cenovnom rangu ni xfx rx570 i asrock rx 570 phantom gaming x nisu nista bolje sto se tice ventilatora i buke, i po you tube testovima nekad idu i u visokih 70 i niskih 80, sto je po meni iznad pozeljnih temperatura. Ipak se rx 570 malo manje greju, pa bi mi zbog toga vise odgovarale, ali rx580 je za 10ak procenata brza. Da dodam ni da mi kuciste nije nesto provetreno, sto i ne smeta u hladnim danima, ali leti moze da bude furuna.
Kakva su iskustva sa ovom karticom ako je neko ima i sa ove dve koje sam napomenuo. Xfx rx570 sam vidjao dosta po oglasima, a ova asrock phanthom gaming je novija u domacoj ponudi.
Da li vredi uzimati asus dual zbog ovih temperatura i trotlovanja ili da se zadovoljim sa nekom od ovih rx 570, jer racunam da ce malo manje da se greju? Privlacna je ova cena za rx580, iako je mozda i najgora verzija.
Da napomenem da mi je ovo maksimalni budzet, da mi neko ne bi bezveze pisao da uzmem nitro rx 580 od 8gb, ja znam sta valja, ali se nema para za bolje, a i ovo bi se uzimalo na rate.
Kakva su iskustva sa ovom karticom ako je neko ima i sa ove dve koje sam napomenuo. Xfx rx570 sam vidjao dosta po oglasima, a ova asrock phanthom gaming je novija u domacoj ponudi.
Da li vredi uzimati asus dual zbog ovih temperatura i trotlovanja ili da se zadovoljim sa nekom od ovih rx 570, jer racunam da ce malo manje da se greju? Privlacna je ova cena za rx580, iako je mozda i najgora verzija.
Da napomenem da mi je ovo maksimalni budzet, da mi neko ne bi bezveze pisao da uzmem nitro rx 580 od 8gb, ja znam sta valja, ali se nema para za bolje, a i ovo bi se uzimalo na rate.