Nitro ce biti na ~72/74C kad je bas zahtevna igra i v-sync off. Sa V-sync ON (60 fps lock) ako predje 70, ja placam sladoled.Kartica je bila hladna za razliku od na primer 7970, nizi takt i 3 kulera na windforce verziji su dobro hladili karticu, nisam je nikad overkokovao i retko kad je prelazila 70c pri igranju. Zato i oklevam da uzimam ove kartice koje prelaze 75c, a neke idu i u visokih 80c. Ali u tom cenovnom rangu nema nista bolje, a i rx580 se greju vise bez obzira na proizvodjaca, ne verujem i da na primer nitro moze da se spusti ispod 70c, jedino mozda agresivnim fan profilom.
Ipak te skuplje i ne razmatram, jer da sam pri parama svakako bi uzimao ili gtx1070 ili rx 5700, ovako medju ovim jeftinijima imam izbor izmedju nekoliko proizvodjaca, a svaka ima slabije pasivno i aktivno hladjenje u odnosu na premium verzije, tipa strix ili aorus. Mislio sam da je mozda xfx rx580 bolja kupovina zbog backplate, ali po nekim recenzijama i you tube klipovima u igrama je na otprilike 75c, a bas sam gledao gde se asus dual i xfx kartice uporedjuju i dual se greje za 3c manje, sto znaci da i pored nepovoljnih recenzija ispada da je bolja kupovina, mada opet sve zavisi od primerka, posto su se na xfx zalili da koriste jeftinu termalnu pastu i da je neretko lose nanesena, pa to utice na mnogo vece temperature.
Koliko bije ta SE max temperaturu?Kakve igre igrate pa su vam rx580-ke hladne? Zuma deluxe?
Ja kad nasviram sve detalje hoće da se zapali
Doduše ja igram kretensko zahtevnu igru. A pored toga WoT i brodove ne oseti .
U bre..ko bi reko.Dosta visoko.Letos po onom paklu išla 80 stepeni, sad do 75-76.
Ali igram Black Desert online , a ona ždere resurse.