Pozdrav. Lepo od tebe sto si se javio, posto mi je i taj monitor(za koji sam i pitao) u opciji...Ja sam kupio taj LG 24MP59G-P i zadovoljan sam. Dobar monitor za te novce. Priključio probao par modova nisam se nešto mnogo igrao sa njim.
Imaš i test na benchmarku pa pogledaj. I po meni dosta lepo izgleda, ali to je već stvar ukusa.
Vidim da si zadovoljan sa tim monitorom, ali opet bih te pitao nesto:
1. Da li mozes da vidis piksele na radnoj povrsini?
2. Da li ti izgleda da je plava boja pikselizovana, odnosno da dominira(u igri, filmu..), sve je onako plavicasto...?
3. Da li ima mrtve piksele? Evo mozes sa ovim programom da testiras LCD Dead Pixel Test Backgrounds sa kojim je i Duki testirao...
4. Da li ima probijanja pozadinskog osvetljenja, odnosno da monitor previse svetli na pojedine delove ekrana? Najbolje ces videti to ako stavis crnu pozadinu na ekran. Mozes i preko tog programa koji sam ti dao...
5. Da li si mozda probao 1ms MBR opciju i kako radi?
6. Ima li razlike u kvalitetu slike na 60hz i 75hz? Moguce je da se plava boja probija samo na 75hz...
Ovo sto sam te pitao nije tek onako, vec zato sto sam naisao na neke strane review-e gde se ljudi zale na ove probleme... E sad da li je to do podesavanja u meniju, anomalija, ili je monitor jednostavno takav, to je pod znakom pitanja...
Vrlo je bitno da se zna (kada je konkretno ovaj model u pitanju), da ako monitor ima neki od ovih problema, a ne bi trebalo, da korisnik moze da ga reklamira u predvidjenom roku za to, a ne da misli da to tako treba ili mora da bude...
Sam monitor je jedna inovacija u svetu gejminga sa IPS panelom, jer je i napravljen za to, gde pored gejminga moze da se na njemu radi i graficki dizajn i sl. u ovom cenovnom rangu...
Kao sto si i sam rekao, da se nesto nisi "igrao" sa podesavanjima, ne verujem da si isprobao sve ovo sto sam te pitao...
Ako ti nije problem mogao bi sve to da pogledas, kakva je situacija, i da mi odgovoris ono kad stignes...
Za monitor mi nije bas hitno, ali jeste da mi treba...
Poslednja izmena: